Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

8.7.11

Απάντηση Γεννηματά σε Ροντούλη για τους απλήρωτους εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ

«Σε εφαρμογή του άρθρου 24 απρ. 14 του Ν. 3879/2010, το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αιτήθηκε την μεταφορά πιστώσεων ύψους 36.091.000 ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις του πρώην Ο.Ε.Ε.Κ. προς τους ωρομίσθιους εκπαιδευτές των δημοσίων ΙΕΚ», απάντησε η Υφυπουργός παιδείας κ. Γεννηματά σε ερώτηση που είχε υποβάλλει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης, σχετικά με το γεγονός ότι έχουν μείνει απλήρωτοι 10.000 εκπαιδευτές των δημοσίων ΙΕΚ.


Στη συνέχεια της απάντησής της η Υφυπουργός αναφέρει τα εξής: «Η μεταφορά των πιστώσεων εγκρίθηκε στις 10-3-2011. Αναμένεται η αποστολή των σχετικών μισθοδοτικών καταστάσεων από τον Ε.Ο.Π.Π. για να αρχίσει η καταβολή των υποχρεώσεων προς τους εκπαιδευτές των δημοσίων ΙΕΚ το συντομότερο δυνατόν.
Σημειώνεται ότι έχουν συσταθεί ομάδες εργασίας προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία και με σκοπό την γρήγορη έκδοση των σχετικών ενταλμάτων και καταβολή των εν λόγω δαπανών. Στόχος είναι η συντομότερη καταβολή των δαπανών, με ταυτόχρονη τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών».
Σχολιάζοντας την απάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, ο Λαρισαίος Βουλευτής τόνισε τα εξής:
«Το πώς αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας την εφαρμογή των νόμιμων διαδικασιών σε φλέγοντα ζητήματα που αφορούν ανθρώπους, έχει γίνει σαφές από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων τους. Με αδίστακτη λογική η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σφυρίζει αδιάφορα στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που διακατέχουν τους εν λόγω εργαζομένους από το 2008 που παραμένουν απλήρωτοι. Η επικαλούμενη αιτία της καθυστέρησης πληρωμής που για το Υπουργείο είναι η κατάργηση του Ο.Ε.Ε.Κ., δεν αποτελεί άλλοθι για την αναλγησία που τους χαρακτηρίζει.
Η αδιάκοπη προχειρότητα με την οποία χειρίζονται τα θέματα της Παιδείας έχει πραγματικά φέρει σε απόγνωση πολλούς πολίτες που απόλυτα δικαιολογημένα εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους. Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση είναι ότι πίσω από οποιαδήποτε αλλαγή, υπάρχουν άνθρωποι που θίγονται. Με δεδομένη την οικονομική συγκυρία είναι απόλυτη ανάγκη να πληρωθούν οι εν λόγω εργαζόμενοι άμεσα, ώστε να ανταποκριθούν στις οικογενειακές τους ανάγκες. Πρόκειται για 10.000 ανθρώπους που εργάστηκαν στα δημόσια ΙΕΚ από πραγματική ανάγκη συμπλήρωσης του εισοδήματός τους, ώστε να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Η εξόφλησή τους είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας και είναι ντροπή για τους αρμόδιους να καθυστερούν συνεχώς. Επιτέλους αυτό πρέπει να σταματήσει».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ