Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

13.7.11

Αθήνα, 12 Ιουλίου 2011
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως και
Υπουργό Οικονομικών
Κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο
Θέμα : «Προκλητικές αποδοχές για τους υπαλλήλους των Ελληνικών Πετρελαίων»



Την ώρα που η κυβέρνηση επιλέγει να αυξήσει υπέρμετρα τους φόρους επιβάλλοντας έκτακτη εισφορά σε όλους τους μισθωτούς και τις επιχειρήσεις, μειώνει ακόμα περισσότερο τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων και βυθίζει την αγορά στην ύφεση, την ίδια ώρα συνεχίζει να ανέχεται τα οφέλη που απολαμβάνουν οι συντεχνίες εξυπηρετώντας συμφέροντα ημετέρων.

Στις 07/07/2011 υπογράφηκε από τη διοίκηση των ΕΛΠΕ και το σωματείο των εργαζομένων η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, σύμφωνα με την οποία παραμένουν στο ακέραιο τους οι 17,8 μισθοί που λάμβαναν οι εργαζόμενοι. Ενώ περιορίστηκαν προνόμια (χρονοεπίδομα, ωράριο εργασίας, επιδόματα κυλικείου και εκδρομής), που κατείχαν οι εργαζόμενοι της εταιρίας σχετικά με αυτονόητες υπηρεσίες που υποχρεούνταν να παρέχουν, το ύψος των αμοιβών τους παρέμεινε εξαιρετικά δυσανάλογο σε σχέση με τις αμοιβές και του ιδιωτικού τομέα αλλά και του στενού δημόσιου.

Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι συνταξιούχοι υποχρεώνονται να κάνουν θυσίες, οι ετήσιες αποδοχές των εργαζομένων στα ελληνικά πετρέλαια, όπως αυτές παρέμειναν ανέγγιχτες στη νέα ΣΣΕ έρχονται να προκαλέσουν το ήδη θιγμένο περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας, δίνοντας το χειρότερο μήνυμα: Πως οι θυσίες δεν είναι για όλους.


Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός :



1) Για ποιο λόγο η Διοίκηση των ΕΛΠΕ, δέχτηκε τον όρο του σωματείου των εργαζομένων σχετικά με τη διατήρηση των 17,8 μισθών και δεν προχώρησε σε περικοπές, όπως συμβαίνει και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς.

2) Ποια είναι τα επιπλέον επιδόματα και οφέλη που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ. Από αυτά ποια περικόπηκαν ή καταργήθηκαν και ποια παρέμειναν σταθερά.








Η βουλευτής



Ντόρα Μπακογιάννη
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ