Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

13.7.11

Ερώτηση Οικονόμου για εξετάσεις εισαγωγής Ομογενών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


Ιωάννινα, 13 Ιουλίου 2011

Την Βόρεια Ήπειρο επισκέφτηκε ο Θανάσης Οικονόμου όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους ομογενείς μας σε μία περίοδο όπου ο ευρωπαϊκός δρόμος για την γείτονα χώρα Αλβανία, αποκτά τα χαρακτηριστικά μαραθωνίου με κομβικό σημείο τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.



Ο Θανάσης Οικονόμου στις συνομιλίες του με τους ομογενείς σημείωσε τον σταθερό προσανατολισμό της ελληνικής πολιτείας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων, «εξέλιξη που πολλαπλασιάζει τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες του ελληνισμού σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο».
Όπως προέκυψε από τις συναντήσεις, τους ομογενείς μας αυτή την περίοδο απασχολεί έντονα το ζήτημα της εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς όπως προκύπτει στην Αλβανία μόλις λίγες μέρες πριν ολοκληρώθηκαν οι απολυτήριες εξετάσεις στο σύνολο της επικράτειας, με αποτέλεσμα τα απολυτήρια και των ομογενών να καθυστερήσουν αρκετά. Την ίδια ώρα, η καταληκτική προθεσμία που η ελληνική Πολιτεία έχει δώσει προκειμένου να καταθέσουν οι ομογενείς μας τα δικαιολογητικά τους για την είσοδο στα ελληνικά ΑΕΙ/ΤΕΙ λήγει στις 15 Ιουλίου, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι η έκδοση των απολυτηρίων των ομογενών, δεν θα «προλάβει» τις ημερομηνίες που έχουν τεθεί.
Για το ζήτημα αυτό, ο Θανάσης Οικονόμου κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, κα. Άννα Διαμαντοπούλου, ζητώντας με τον τρόπο αυτό να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο κατά πόσον είναι διατεθειμένο να δώσει παράταση λίγων ημερών στις προθεσμίες υποβολής των δικαιολογητικών ή κατ’ εξαίρεση να κατατεθούν τα δικαιολογητικά τον Σεπτέμβριο μαζί με τις εξετάσεις γλώσσας, αναλογιζόμενο όχι μόνο την ιδιαίτερη εθνική ευαισθησία του ζητήματος, αλλά και το γεγονός ότι επί της ουσίας πρόκειται για έναν πολύ μικρό αριθμό ενδιαφερομένων, που «κινδυνεύουν να μείνουν εκτός της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς μάλιστα δική τους ευθύνη».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ