Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

12.7.11

Αθήνα 12 Ιουλίου 2011

Δυναμικά επαναθέτει, ο κ. Γαληνός, το αίτημα να μπορούν να κάνουν χρήση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού οι νησιώτες στα νησιά τους, εφόσον κάνουν διακοπές εκτός των ορίων του τόπου κατοικίας τους.


Αυτό είναι ένα πρόβλημα που προέκυψε επειδή με το σχέδιο «Καλλικράτης» κάθε νησί έγινε ένας μόνον δήμος και τα δελτία πρέπει να χρησιμοποιούνται εκτός του δήμου κατοικίας. Έτσι κανείς νησιώτης δεν μπορεί να κάνει κοινωνικό τουρισμό στο νησί του, όπως συνέβαινε μέχρι πέρσι.
Στην συζήτηση της αριθμ. 15922/6-5-2011 ερώτησης του κ. Γαληνού στην ολομέλεια της βουλής, στις 14/6/2011, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα. Άννας Νταλάρα,, δεσμεύθηκε δημοσίως, να φέρει τροπολογία που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα.
Όπως τονίζει στην νέα ερώτηση του ο Βουλευτής ν. Λέσβου κ. Γαληνός: με δεδομένη την αρχή της συνέχειας του κράτους, η υποχρέωση που προέκυψε για τον υπουργείο εξαιτίας της δημόσια δέσμευσης της κας. Νταλάρα παραμένει, ανεξαρτήτως από την μετακίνησή της εκτός του Υπουργείου. Δεδομένου ότι βρισκόμαστε στο κρίσιμο διάστημα χρησιμοποίησης των δελτίων τουρισμού, απαιτείται η άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ο κ. Γαληνός ζητά από τον υπουργό να αποδείξει με τις πράξεις του, ότι το κράτος έχει συνέχεια και ο πολιτικός λόγος αξιοπιστία.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ