Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

20.5.11

* Ροντούλης στη Βουλή. Για την Κάρτα του Πολίτη, τις Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ και τους εργαζομένους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς» *Ακούστε Ζωντανά / www.euro- Vouli.net-Live Radio

Ροντούλης στη Βουλή. Για την Κάρτα του Πολίτη, τις Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ και τους εργαζομένους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς»

Για σημαντικά ζητήματα τοποθετήθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης, κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.
Συγκεκριμένα ο Λαρισαίος βουλευτής, τόνισε τα παρακάτω:



«1. Για την Κάρτα του Πολίτη:
«Το νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση δεν είναι καθόλου αθώο. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί με αυτό το νομοσχέδιο να θέσει την πλατφόρμα, πάνω στην οποία θα πατήσει το εγχείρημα για την «Κάρτα του Πολίτη». Λόγω των αντιδράσεων που προξένησε η Κάρτα του Πολίτη σε μάζες του Eλληνικού λαού αποφασίσατε σ’ ένα πρώτο στάδιο να περάσετε την υποδομή και σε ένα μεταγενέστερο να περάσετε «κρυφά», με Υπουργική Απόφαση, το τόσο σημαντικό θέμα, που είναι η «Κάρτα του Πολίτη». Ο ΛΑ.Ο.Σ. σας παρακολουθεί αδιαλείπτως και αν αυτό έχετε στο νου σας, πρόκειται να μας βρείτε απέναντι. Εμείς πρεσβεύουμε την ελευθερία του ατόμου και την ελευθερία του προσώπου που είναι η μεγαλύτερη αρχή και του ελληνισμού και της ορθοδοξίας.
2. Περί Απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ:
«Η Κυβέρνηση δεν αποδεικνύεται απλώς υποκριτική, αποδεικνύεται και θρασύδειλη γιατί προχωρά σε απολύσεις των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα που έχουν σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Συγκεκριμένα προαναγγέλθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών ότι στην περίπτωση που θα μεταταχθούν, θα κριθούν από το ΑΣΕΠ για το εάν θα παραμείνουν δημόσιοι υπάλληλοι ή απλά απολυθούν λόγω ανεπάρκειας προσόντων. Φαίνεται καθαρά ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μαζί με την Νέα Δημοκρατία ενεργούν υποκριτικά, γιατί δεν διαθέτουν το θάρρος να κοιτάξουν στα μάτια τους ανθρώπους αυτούς και να τους πούνε την αλήθεια, δηλαδή ότι τους εκμεταλλευτήκαν διαχρονικά ως εκλογικούς πελάτες και τώρα τους πετάνε σαν στημένες λεμονόκουπες. Μέχρι τώρα οι άνθρωποι αυτοί λειτουργούσαν αξιοκρατικά, έκαναν σωστά τη δουλειά τους και τώρα θα επανακριθούν από το ΑΣΕΠ για το αν μπορούν να μεταταχθούν ή όχι; Η υποκρισία είναι περιττή. Η αλήθεια είναι ότι υπό τη μεγάλη δημοσιονομική πίεση που υφιστάμεθα ήρθε η ώρα να ελαφρύνει το δημόσιο και θα το πράξετε με μαζικές, περίπου, σαράντα με σαράντα πέντε χιλιάδες απολύσεις».
3. Περί των εργαζόμενων στους δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς:
«Έχουμε πλειάδα εγγράφων από δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας που αναφέρονται στην επαγγελματική εξουθένωση των εργαζομένων σε αυτούς. Συγκεκριμένα το ωράριο εργασίας τους συνεχώς βαίνει αυξανόμενο με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να εξουθενώνονται για τον απλούστατο λόγο ότι έχουν να κάνουν με μικρά παιδιά, τα οποία θέλουν μεγάλη και συνεχή φροντίδα. Το υπέρμετρο καθημερινό εργασιακό βάρος που έχουν αυτοί οι εργαζόμενοι, δεν πρέπει κατά κανένα τρόπο να το επιτείνουμε περαιτέρω, αυξάνοντας το ωράριο λειτουργίας των σταθμών. Εξάλλου, οι εργαζόμενοι στους δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι αυτοί που φροντίζουν τα παιδιά μας, τα παιδιά κάθε Έλληνα πολίτη που στην συντριπτική του πλειοψηφία αναθέτει την φύλαξη και φροντίδα των παιδιών του στους δημόσιους σταθμούς. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει ο αρμόδιος Υπουργός να επανεξετάσει το θέμα και προβεί στις αναγκαίες ρυθμίσεις, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των δημόσιων βρεφονηπιακών σταθμών, στηρίζοντας τους εργαζομένους σε αυτούς».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ