Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

2.5.11

«Σε εκκρεμότητα οι προσλήψεις κληρικών»


Απάντηση έδωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Ντόλιος, για το γεγονός της σημαντικής έλλειψης κληρικών που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα, μετά από ερώτημα που κατέθεσε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός 


Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης.


Συγκεκριμένα η απάντηση αναφέρει τα εξής «Ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών μονίμου προσωπικού με βάση τον Ν. 3812/2009, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς πέντε (μία πρόσληψη κάθε πέντε αποχωρήσεις), στο σύνολο των φορέων. Έχει εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 323 Β΄/1-3-2011), με την οποία καθορίστηκαν οι προτεραιότητες και τα κριτήρια για την κατανομή του μονίμου προσωπικού και του προσωπικού αορίστου χρόνου για τους διορισμούς εντός του έτους 2011.
Μεταξύ των προτεραιοτήτων που έχουν τεθεί είναι και ο τομέας Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στον οποίο εντάσσεται και η Εκκλησία της Ελλάδας.
Στο πλαίσιο των οριζομένων στην ανωτέρω ΚΥΑ, αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με την οποία θα κατανέμονται, βάσει των αναγκών τους, ανά υπηρεσία και φορέα, οι εγκριθείσες θέσεις».
Σχολιάζοντας την απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών, ο Λαρισαίος Βουλευτής τόνισε τα εξής:
«Τελικά φαίνεται ότι υπάρχει εκκρεμότητα όσον αφορά τη τελική απόφαση που θα ξεκαθαρίζει πόσες προσλήψεις κληρικών θα πραγματοποιηθούν. Πολύ φοβούμεθα, ότι μετά τις δηλώσεις Υπουργών για πλήρη πάγωμα των προσλήψεων στον Δημόσιο Τομέα πολλά χωριά της ελληνικής υπαίθρου θα μείνουν χωρίς ιερωμένο.
Είναι, πλέον, βέβαιο ότι ο προσανατολισμός της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι η διαταραχή του τρίπτυχου (πρόεδρος, δάσκαλος παππάς), που συγκρατεί τον πληθυσμό στην Ελληνική ύπαιθρο. Αφού απαξίωσαν μέσω του Καλλικράτη τον αυτοδιοικητικό παράγοντα, αφού έκλεισαν σχολεία, τώρα επιχειρείται να ερημώσουν και τις εκκλησίες στα χωριά λόγω έλλειψης ιερέων. Με τις ενέργειες της Κυβέρνησης, οι μόνοι που πλήττονται είναι οι πολίτες των αγροτικών, ημιορεινών και ορεινών χωριών, που βιώνουν την εγκατάλειψη από την μεριά της Πολιτείας, την ώρα που προσπαθούν με όλες τις δυνάμεις τους να παραμείνουν στον τόπο τους».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ