Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

4.4.11

**ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα , 4 Απριλίου 2011

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση, της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα «Απαξίωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης», τόνισε τα εξής:



«Είχα ένα γείτονα ο οποίος είχε μία πορτοκαλιά, έβγαζε πορτοκάλια, έτρωγε αυτός και έδινε και στη γειτονιά. Μετά έβγαλε την πορτοκαλιά για να βάλει ένα άλλο “μοντέρνο” δέντρο, το οποίο δεν ευδοκίμησε. Έτσι, στη θέση της πορτοκαλιάς έριξε τελικά μπετόν, το έκανε πλακόστρωτο και αναγκάστηκε να αγοράζει πλέον πορτοκάλια. Έτσι κάναμε κι εμείς με τη ζάχαρη!



ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΠΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΖ



Είχε η Ελλάδα 5 εργοστάσια ζάχαρης και η κυβέρνηση Καραμανλή θεώρησε ότι δε χρειάζονταν τα 2 και τα έκλεισε. Στη θέση τους είχε υποσχεθεί ότι θα γίνουν εργοστάσια βιοαιθανόλης. Χάρηκαν οι αγρότες τότε με το νέο προϊόν που θα το επεξεργάζονταν κτλ, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ



Εσείς τώρα, κ. υπουργέ, από τη μία δεσμεύεστε ότι θα λειτουργήσουν τα εργοστάσια ζάχαρης και από την άλλη η διοίκηση εκεί σχεδιάζει να βάλει τα οικόπεδά τους στις αποκρατικοποιήσεις. Πώς θα γίνει αυτό; Μήπως θα βάλουμε τα εργοστάσια να λειτουργούν σε αερόστατα;

Σε σχέση με τους τευτλοπαραγωγούς. Στις 10 του μηνός, την Κυριακή, τελειώνει η περίοδος της σποράς κ. υπουργέ. 35.000 τόνοι το πολύ αναμένονται, ανάλογα με τα στρέμματα, κ. υπουργέ. Τι θα κάνετε για να ενισχύσετε τους τευτλοπαραγωγούς; Εκτός και εάν δρομολογείτε το κλείσιμο και του εργοστασίου των Σερρών.

κ. υπουργέ, θέλουμε να ξέρουμε τι σκοπεύετε να κάνετε. Θα διατηρήσετε τα εργοστάσια ζάχαρης; Θα ενθαρρύνετε τους αγρότες να κάνουν σπορά ή η κατεύθυνσή σας είναι να εισάγουμε ζάχαρη πλέον επειδή από αλλού είναι ενδεχομένως πιο φτηνή; Αυτή είναι η λανθασμένη πολιτική των εισαγωγών που μας οδήγησε σε αυτό το έλλειμμα και αυτό το χρέος!

Απαντώντας σε μεσολαβήσασα απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:



ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε. ΠΡΟΪΟΝΤΑ



«Θα έχετε ακούσει την πρότασή μου προς τον Πρωθυπουργό για επιβολή φόρου διοξειδίου του άνθρακα στα προϊόντα που εισάγουμε από τρίτες χώρες, εκτός ΕΕ. Ελπίζω να μη μείνει μόνο ως σκέψη. Δε μπορούν άλλο να δεινοπαθούν τα ελληνικά προϊόντα. Πρέπει να εξισορροπήσουμε τις τιμές τους με τα εισαγόμενα. Αλλιώς μόνο θα εισάγουμε χωρίς ποτέ να παράγουμε. Κι έτσι, θα είμαστε πάντα δέσμιοι των “τροϊκανών”.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ZIRAAT BANK



Το 70% και πλέον της συνολικής αγροτικής γής είναι υποθηκευμένο στην Αγροτική Τράπεζα. Τι θα γίνει εάν κάποιος πάρει τον έλεγχό της; Θα παραδώσουμε σε ξένους τη γη και τα όνειρα των αγροτών; Και ξέρετε ποιος είναι ο πρώτος ενδιαφερόμενος; Η τουρκική Ziraat Bank! Σε αυτήν θα δώσουμε την αγροτική γη για να σώσουμε μία δόση; Ε μα τότε, δε χρειάζεται ούτε καν πόλεμο η Τουρκία, γιατί θα της έχουμε παραδώσει σχεδόν το σύνολο της αγροτικής γης με την ΑΤΕ! Άκουσα την κα Μπιρμπίλη να λέει ότι η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ είναι στρατηγικής σημασίας και πρέπει να διατηρηθούν υπό τον δημόσιο έλεγχο. Δε συμβαίνει το ίδιο και με την ΑΤΕ;



ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΟΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ



Ζάχαρη: Η Ρωσία, μέσω του κ. Δημήτριεφ, είχε αποστείλει επιστολή προς τον πρώην πρωθυπουργό, με την οποία του έλεγε ότι μας δίνει εξοπλιστικά προγράμματα με ανταλλαγή αγροτικά προϊόντα. Γιατί δεν εκμεταλλευόμαστε τέτοιες ευκαιρίες και πληρώνουμε διπλά και τριπλά τα εξοπλιστικά σε Γερμανία και Γαλλία; Γιατί δεν ξεφεύγουμε από τις παρωπίδες και τις ράγες;



ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΚΤΕΡ



κ. υπουργέ, το όχημα για να βγούμε από τη στενωπό είναι το τρακτέρ! Δεν προλαβαίνουμε στη βιομηχανία τη Γερμανία. Να στραφούμε και να βασιστούμε ξανά στους αγρότες μας. Πρέπει να γυρίσουμε τώρα 50 χρόνια πίσω για να πάμε μετά άλλα 50 χρόνια μπροστά!

Αυτή η γη είναι ευλογημένη και μπορεί να δώσει 2 πράγματα: τουρίστες -ελπίζω να ακούει ο παρακαθήμενος υφυπουργός, κ. Νικητιάδης, και να προσελκύσει τους Εβραίους τουρίστες που έχουν και “παρά”- και καλλιέργειες!



ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ



Το αύριο είναι αυτό! Ειδάλλως, εάν αφήσουμε τη χώρα στους τροϊκανούς θα ζούμε για πάντα μία Μεγάλη Εβδομάδα! Και σήμερα για εμένα είναι Μ. Δευτέρα, με την τρόικα να έρχεται να απαιτεί κι εσείς να υποχωρείτε. Σας λέω όμως, πως εάν τολμήσετε να κόψετε επιδόματα πολυτεκνικά και προνοιακά θα μας βρείτε σφόδρα απέναντι!

Και σας το λέμε εμείς που τη δύσκολη εκείνη ώρα είπαμε ναι να πάρουμε τα λεφτά, ενώ η ΝΔ -που φόρτωσε μέσα σε 5,5 χρόνια 130 δις χρέος- ψήφισε όχι.

Εμείς είμαστε κόμμα με προτάσεις!»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ