Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

14.4.11

H Πολιτεία έχει εγκαταλείψει την Ηλεία

Αθήνα, 14 Απριλίου 2011

Για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ηλεία και τα οποία όχι απλά δεν επιλύονται αλλά πολλαπλασιάζονται, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή προς τους Υπουργούς Υποδομών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.



Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης στην Αναφορά του διαβίβασε την επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων του Νομού Ηλείας, με την οποία εκφράζεται η αγωνία του εν λόγω κλάδου σχετικά με τα προβλήματα που εντοπίζονται στην εκτέλεση μεγάλων έργων για το Νομό Ηλείας, όπως η Ολύμπια Οδός και το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος πρόσφατα απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό στην οποία καταγράφονται όλα τα μεγάλα ζητήματα της Ηλείας, αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην ανάγκη να στηριχθεί ο Νομός και να γίνει επιτέλους πράξη το Σχέδιο Ανασυγκρότησης, το οποίο ενάμιση χρόνο μετά την εξαγγελία του παραμένει μια μεγαλόσχημη υπόσχεση, για την υλοποίηση της οποίας δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Αντιθέτως είναι εμφανής η προσπάθεια της Κυβέρνησης να ματαιώσει έργα που έχουν δρομολογηθεί, οδηγώντας έτσι τους πολίτες της Ηλείας στην οικονομική καταστροφή και την απομόνωση.






Ηράκλειο, 14 Απριλίου 2011




Απαιτούνται μέτρα προστασίας των ευσυνείδητων δημοσίων υπαλλήλων από τις κατά συρροή «ανώνυμες» καταγγελίες πολιτών

Παρέμβαση στη Βουλή από το Λευτέρη Αυγενάκη



Τη δημιουργία δικλίδων προστασίας για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα από ανώνυμες καταγγελίες πολιτών, προκειμένου να προστατεύεται η συντριπτική πλειονότητα των ενσυνείδητων δημοσίων υπαλλήλων, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Ραγκούση, αναγνωρίζοντας όμως το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να καταγγέλλουν φαινόμενα κακής δημόσιας διοίκησης.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του προς τον Υπουργό αναφέρει ότι «στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) έχει ανατεθεί η διαδικασία υποβολής καταγγελίας πολίτη για την άσκηση πειθαρχικής εξουσίας από τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης στις περιπτώσεις:
- Ανάρμοστης συμπεριφοράς προς τους πολίτες από υπαλλήλους του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
- Αδικαιολόγητης μη εξυπηρέτησης των πολιτών από υπαλλήλους του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
- Μη έγκαιρης διεκπεραίωσης των υποθέσεων των πολιτών από υπαλλήλους του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
- Άρνησης συνεργασίας των υπηρεσιών του δημοσίου και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).
- Μη εφαρμογής από υπαλλήλους του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των περί απλούστευσης των διαδικασιών και καταπολέμησης της γραφειοκρατίας διατάξεων, καθώς και
- Οποιασδήποτε παράβασης υπαλλήλων των Κ.Ε.Π. που συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, σε εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 117 του Κώδικα Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν.3528/2007- ΦΕΚ 26/Α/9.2.2007)».



Ωστόσο, ο κ. Αυγενάκης υπογραμμίζει ότι «από την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου δεν καθίσταται σαφές με ποιους τρόπους προστατεύεται το έργο της συντριπτικής πλειονότητας των ενσυνείδητων δημοσίων υπαλλήλων, των οποίων η υπόληψη μπορεί να προσβληθεί από ανώνυμες καταγγελίες πολιτών» και επισημαίνει ότι «προς το σκοπό αυτό, είναι κρίσιμο όπως υπάρξουν οι κατάλληλες ασφαλιστικές δικλίδες για την προστασία του έργου και της υπόληψης των εργαζομένων στο δημόσιο».

Στο πλαίσιο αυτό ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών «πως ακριβώς προστατεύονται η συντριπτική πλειονότητα των ενσυνείδητων δημοσίων υπαλλήλων από ανώνυμες καταγγελίες πολιτών» καθώς και «με ποιο τρόπο αποκαθίσταται η τιμή και η υπόληψη των υπαλλήλων, η καταγγελία κατά του οποίου απερρίφθη ως πλήρως ανυπόστατη».

Τέλος, ζητά από την κυβέρνηση ενημέρωση για την πορεία των μέχρι σήμερα ΕΔΕ από αποδεδειγμένες παραβιάσεις καθήκοντος των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ δήλωσε ότι «πρέπει να πάψει να υπάρχει ατιμωρησία σε όλα τα επίπεδα» και ότι «το όποιο νομοθετικό έργο δεν μπορεί να λειτουργεί με ακρότητες».






Ηράκλειο, 14 Απριλίου 2011




Άμεση κάλυψη των ελλείψεων του Πυροσβεστικού Σώματος στην Κρήτη ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη στο Χ. Παπουτσή



Να ληφθούν άμεσα μέτρα, προκειμένου να καλυφθούν το ταχύτερο δυνατό οι ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό που υπάρχουν στο Πυροσβεστικό Σώμα στην Κρήτη, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χ. Παπουτσή, προκειμένου να είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής σημειώνει ότι «στην Κρήτη, το Πυροσβεστικό Σώμα παίζει ουσιαστικό ρόλο για την προστασία της ζωής και περιουσίας των πολιτών και του μεγάλου φυσικού πλούτου του νησιού» και προσθέτει ότι «ωστόσο, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου, στην Κρήτη διαπιστώνονται σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η αποτελεσματικότητα του Σώματος, αλλά και να υπάρχει η εργασιακή καταπόνηση του υπάρχοντος προσωπικού» και «ταυτόχρονα, υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης των υλικοτεχνικών υποδομών και του εξοπλισμού για την βέλτιστη αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων».

Σημειώνει μάλιστα ότι «επιπρόσθετο πρόβλημα έχει προκύψει τόσο με τις φετινές αποστρατείες από το Σώμα που δεν καλύφθηκαν, όσο και με το εποχικό προσωπικό, καθώς σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές οι εποχικοί πυροσβέστες θα ενισχύσουν τους μόνιμους συναδέλφους τους την 1η Μαΐου κι όχι στις αρχές Απριλίου όπως γινόταν κατά το παρελθόν, ώστε ελλοχεύει ο κίνδυνος αρκετοί να αναζητήσουν εργασία αλλού». Ως δεδομένο αναφέρει ότι «χωρίς τη συμβολή των εποχικών, οι μόνιμοι πυροσβέστες δεν είναι δυνατόν να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες, καθώς είναι πολύ λιγότεροι από όσους προβλέπει το οργανόγραμμα και απαιτούνται από τις ανάγκες που προκύπτουν χρόνο με το χρόνο».

Επιπλέον, καταγράφει ότι «οι μόνιμοι πυροσβέστες στο νησί είναι περίπου 515, οι οποίοι είχαν τη βοήθεια 518 εποχικών πυροσβεστών πέρυσι, ενώ σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα οι ελλείψεις θα είναι σημαντικές» και πως «ήδη σε πυροσβεστικό τμήμα του νομού Ηρακλείου υπηρετούν μονάχα δύο οδηγοί, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν ούτε ρεπό να πάρουν, καθώς είναι αναγκαία η παρουσία τους σε καθημερινή βάση».

Επίσης, αναφέρει ότι «σημαντικά προβλήματα υπάρχουν και αναφορικά με τη λειτουργία των οχημάτων, καθώς σε πολλά πυροσβεστικά οχήματα τα ελαστικά τους είναι φθαρμένα και ακατάλληλα, διότι δεν έχουν γίνει αλλαγές την τελευταία οχταετία. Η καθυστέρηση αυτή, όπως λέγεται, οφείλεται στο γεγονός ότι το αρμόδιο υπουργείο δεν προχωρά σε διαγωνισμούς για την προμήθεια ανταλλακτικών. Επίσης, αρκετά οχήματα αντιμετωπίζουν μικρότερες ή μεγαλύτερες βλάβες, η επισκευή των οποίων ποικίλλει ανά περίπτωση. Κι εδώ όμως υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση ή και απροθυμία στις εγκρίσεις δαπανών για την αποκατάσταση των βλαβών. Στο θέμα της αεροπυρόσβεσης εκφράζονται επίσης φόβοι ότι η Κρήτη υπάρχει περίπτωση να μην καλυφθεί με δύο ελικόπτερα όπως γίνεται κάθε καλοκαίρι με την άφιξη ενός ελικοπτέρου τον Ιούνιο κι ένα τον Ιούλιο στο Ηράκλειο και στα Χανιά».

Στο πλαίσιο αυτό, ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό «πως αναμένεται να αντιμετωπιστεί η ουσιαστική έλλειψη προσωπικού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στην Κρήτη», «πόσες οργανικές θέσεις προβλέπει το οργανόγραμμα της υπηρεσίας στο νησί και πόσοι υπηρετούν αυτή τη στιγμή».

Επιπλέον, ερωτά «ποια ακριβώς θα είναι η μέριμνα του Υπουργείου αναφορικά με τις ελλείψεις σε εποχικό προσωπικό στην Κρήτη», καθώς και «πόσοι ακριβώς εποχικοί πυροσβέστες θα προσληφθούν και πως θα αντιμετωπιστούν πιθανές ελλείψεις», ενώ ζητά ενημέρωση σχετικά με «ποια είναι η μέριμνα του Υπουργείου για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των πυροσβεστικών οχημάτων στην Κρήτη και την αποκατάσταση των βλαβών», όπως και «πόσα είναι τα οχήματα που διαθέτει το Πυροσβεστικό Σώμα σε επίπεδο Κρήτης και πόσα από αυτά μένουν ακίνητα». Τέλος, ζητά να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι «η Κρήτη θα καλυφθεί και φέτος με δύο ελικόπτερα όπως γίνεται κάθε καλοκαίρι».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ