Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

2.2.11

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή τροπολογίας για το πανεπιστημιακό άσυλο, τόνισε τα εξής: ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2011
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ, ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ & ΤΗΝ ΑΟΖ



Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή τροπολογίας για το πανεπιστημιακό άσυλο, τόνισε τα εξής:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ:
«Θα πω μόνο το μικρό της όνομα για λόγους προστασίας: έχει το όνομα της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη! Πάει, λοιπόν, προχθές, η Μελίνα στη Νομική να γράψει Εμπορικό Δίκαιο και –παρόντων των επιτηρητών και της υπεύθυνης τμήματος καθηγήτριας- “μπουκάρουν” αντιεξουσιαστές στην αίθουσα. Τα παιδιά έγραφαν εξετάσεις και 25 αντιεξουσιαστές μπήκαν μέσα και ξεκίνησαν τα “γαλλικά”. Η συγκεκριμένη φοιτήτρια που τόλμησε να πει “αφήστε μας μισή ώρα να τελειώσουμε το μάθημα”, δέχτηκε επίθεση εξαιρετικά εκφοβιστική και απαξιωτική και της έσκισαν το γραπτό. Την απείλησαν δε ότι “Τη Δευτέρα που θα δίνεις μάθημα θα είμαστε πάλι εδώ”!
Συγχαρητήρια! Αυτό έχετε ψηφίσει! Να ρημάζουν οι αντιεξουσιαστές το Πανεπιστήμιο και να μη μπορεί η Πολιτεία να παρέμβει. Και η καθηγήτρια που ήταν παρούσα δε μπορεί να κάνει ούτε αναφορά γιατί φοβάται μήπως πάθει ό, τι ο Πανούσης ή ο πρύτανης στην Ξάνθη. Ξυλοκοπούν καθηγητές, τους χτίζουν μέσα στα Πανεπιστήμια και λέτε: “ε, παιδιά είναι..”
Τι χρειάζεται το άσυλο; Πού αλλού υπάρχει στην Ευρώπη; “Πετάτε το μπαλάκι” τώρα σε ένα Συμβούλιο να αποφασίσει. Ο Πρύτανης της Νομικής ήδη κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος. Φοβάται η Εκτελεστική Εξουσία και πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στον Πρύτανη..
Αυτό που θέλω είναι η Μελίνα να μπορέσει να δώσει το μάθημά της τη Δευτέρα, ακόμα κι αν χρειαστεί να πάτε κι εσείς οι ίδιοι να την προστατεύσετε –εάν δε φοβάστε τους αντιεξουσιαστές..»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ:
«Άκουσον – άκουσον, κράτος εν κράτει! Κάποιοι μετέφεραν 300 λαθρομετανάστες, έκαναν κατάληψη στη Νομική και έβλεπα υπουργούς -που θεωρώ σοβαρούς- να βγαίνουν στην τηλεόραση και να παρακαλάνε: “Ρε παιδιά, διαλύστε το!”.
Εικόνα κράτους ανοχύρωτου. Κι οι ορδές από Τυνησία και Αίγυπτο είναι έτοιμες να έρθουν. Γιατί δεν πάνε στην Ιταλία και την Ισπανία που είναι πιο κοντά; Γιατί μόνο εμείς δίνουμε την εικόνα αφύλαχτου κράτους. Πότε θα αντιδράσουμε; Ποιο είναι το όριο; Πόσο θα αντέξουμε ακόμα;
Δεν έχετε εικόνα της πραγματικότητας στην κυβέρνηση. Συναντήθηκα προ ολίγου με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για να με ενημερώσει για τη Σύνοδο των αντίστοιχων Επιτροπών στην ΕΕ. Έγινε λόγος εκεί για κίνδυνο για ασθένειες σε επίπεδο επιδημίας από τους λαθρομετανάστες. Κι εσείς φοβάστε να το αντιμετωπίσετε. Κυβερνιέται ο τόπος σήμερα; Με τον “αυτόματο” πάει..».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ:
«Γιατί φοβάστε κύριοι της ΝΔ να μιλήσετε για πλήρη κατάργηση του ασύλου; Οι μισοί με πιάνετε και μου λέτε για πλήρη κατάργηση, οι άλλοι μισοί για διατήρηση σε επίπεδο ακαδημαϊκό. Δε μπορείτε να αναλάβετε την ευθύνη;
Ας γίνουμε επιτέλους ευρωπαϊκό κράτος. Που αλλού υπάρχει το άσυλο; Για ποιο άσυλο μιλάμε σήμερα; Ποιος μπορεί να εμποδίσει τη διακίνηση ιδεών; Η μόνη παρεμπόδιση διακίνησης ιδεών που γίνεται είναι αυτών της δεξιάς από τους αριστερούς».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ:
«Αυτά που συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή μας είναι σημαντικότατα. Είναι εξαιρετικά σοβαρό αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Αίγυπτο. Όποιος, διαχρονικά, κατείχε την περιοχή της λεκάνης της Μεσογείου, ήταν παντοκράτορας. Οι Έλληνες στην αρχαιότητα, ο Αλέξανδρος, οι Πέρσες, οι Ρωμαίοι.. Το ξέρει καλά η Δύση αυτό γι’ αυτό και πήρε την Αίγυπτο από την αγκαλιά των Σοβιέτ!
Η Αμερική δε, κατά την προσφιλή της μέθοδο να αδειάζει και να πετάει όποιον έχει στύψει πριν σαν λεμονόκουπα, πολύ εύκολα άφησε το Μουμπάρακ.
Ποιες είναι οι εναλλακτικές: Εάν επικρατήσει στην Αίγυπτο το ήπιο Ισλάμ, η Αίγυπτος θα περάσει κάτω από τον έλεγχο της Τουρκίας, κατά το δόγμα Νταβούτογλου περί νεοοθωμανισμού και την προσδοκία του Ερντογάν να γίνει ο νέος Νάσερ –όπως έχω ξαναπεί.
Εάν επικρατήσει το σκληρό Ισλάμ, κινδυνεύουν άμεσα τα συμφέροντά μας σε ό, τι αφορά την ελληνική ΑΟΖ. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από ειδικούς στο Παρίσι ότι βρέθηκε νέο μεγάλο κοίτασμα στα όρια της ΑΟΖ Κύπρου-Ελλάδας.
Έλεγα στον Πρωθυπουργό: “Σήμερα ΑΟΖ, όχι αύριο! Σήμερα!”. Τώρα πώς θα υπογραφεί η ΑΟΖ με την Αίγυπτο; Πώς θα εκμεταλλευτούμε τα κοιτάσματα για να ξεπεράσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα, να ξεφύγουμε από τους μισθούς των 300 και 400 ευρώ;»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ:
«Δεν ανακηρύσσουμε ΑΟΖ. Η κατεχόμενη Κύπρος το κατόρθωσε, όμως. Μεθαύριο που έρχεται ο κ. Χριστόφιας να τον ρωτήσετε να μάθετε πώς το έκανε.
Μεθαύριο, στις 4 Φεβρουαρίου, που είναι η Σύνοδος Κορυφής, η Ουγγαρία έχει στην ατζέντα δύο ζητήματα: Το πρώτο, είναι η ενεργειακή υποδομή –που όποιος έχει εμπειρία στο Ευρωκοινοβούλιο καταλαβαίνει ότι αυτό για μας σημαίνει Κύπρος. Το δεύτερο είναι περί ενεργειακής πολιτικής έναντι τρίτων χωρών – που σημαίνει για εμάς έναντι του Ισραήλ.
Προτείνω στον πρωθυπουργό να πάει εκεί πολύ διαβασμένος για να καταφέρουμε να μας ανοίξουν οι νέοι ενεργειακοί δρόμοι για την Ευρώπη και να περάσουμε σε άλλη εποχή.
Αυτό χρειάζεται όμως κυβέρνηση με θάρρος και όχι ακόλουθο της πολιτικής των Αμερικάνων. Χρειάζεται εξωτερική πολιτική που να βάζει στο παιχνίδι και άλλες δυνάμεις που μπορούν να βοηθήσουν τον τόπο».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ