Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

20.12.10

OΜΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΕΞΑΡΧΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΕΞΑΡΧΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2011
Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2010








Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό γίνεται σε μια περίοδο που οι πολίτες ανεξαρτήτως από την κομματική τους τοποθέτηση, με πολύ μεγάλη σαφήνεια και ορισμένες φορές με θυμό, ζητούν να γίνουν ριζοσπαστικές και ουσιαστικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, στο κράτος, στην οικονομία, στο παραγωγικό σύστημα.

Το αίτημα για ανάπτυξη, απασχόληση, διαφάνεια, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, αυστηρή απόδοση ευθυνών σε όσους ενεπλάκησαν σε υποθέσεις διαφθοράς και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος,

το αίτημα για ένα κράτος δικαίου που λειτουργεί με κανόνες και σέβεται τον πολίτη είναι πλέον καθολικό.

Οι πολίτες ζητούν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να συγκρουστεί με τα ‘’πιράνχας’’ και τα κατεστημένα συμφέροντα που απομυζούν τους δημόσιους πόρους αλλά και το εισόδημα όσων εργάζονται με καθαρό μέτωπο.

Στο ερώτημα από πού θα βρεθούν πόροι για την παιδεία, την υγεία, την καταπολέμηση της ανεργίας, το κοινωνικό κράτος η απάντηση είναι σαφής και συγκεκριμένη.

Από τη μαύρη οικονομία που φοροδιαφεύγει, από την καταπολέμηση της σπατάλης στο σύστημα υγείας και στα ασφαλιστικά ταμεία για φάρμακα που δεν χρειάζονται και ιατρικές πράξεις μαϊμού, από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της κερδοσκοπίας στα καύσιμα, από την πάταξη της διακίνησης των αγροτικών προϊόντων χωρίς τιμολόγηση από τις υπέρογκες ορισμένες φορές αμοιβές υψηλόβαθμων στελεχών στους Δημόσιους Οργανισμούς, από την κατάργηση αχρείαστων επιτροπών στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που είχε δημιουργήσει η Νέα Δημοκρατία από την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας και από το νοικοκύρεμα των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών μπορούν και πρέπει να βρεθούν πόροι για την παιδεία, την υγεία, την καταπολέμηση της ανεργίας, το κοινωνικό κράτος.

Συγχρόνως όμως με την καταπολέμηση της σπατάλης και την αύξηση των εσόδων είναι απαραίτητη και η ριζική αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας.

Αυτό μπορεί να γίνει και γίνεται με επενδύσεις και πόρους για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ριζική αναδιοργάνωση του αγροτικού τομέα, την στήριξη των τουριστικών και των εμπορικών επιχειρήσεων.

Να το πούμε καθαρά.

Ανάπτυξη της χώρας χωρίς παραγωγή νέου πλούτου δεν μπορεί να υπάρξει.

Ανάπτυξη της χώρας χωρίς χρηματοδοτήσεις από τις τράπεζες δεν μπορεί να υπάρξει.

Ανάπτυξη της χώρας χωρίς έγκαιρη και σωστή αξιοποίηση των 26 δις ευρώ του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς δεν μπορεί να υπάρξει.

Οι μεγάλες αλλαγές που είναι απαραίτητες πρέπει να γίνουν ορατές παντού σε όλους τους τομείς, στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην ύπαιθρο.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν.

Αυτή η προσπάθεια φαίνεται ότι έχει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Εμείς χωρίς να εφησυχάζουμε, οφείλουμε να συνεχίσουμε πιστεύοντας ότι η χώρα μπορεί να βγει από το τούνελ της ύφεσης, στηριζόμενη στα δικά της αποθέματα δυνάμεων και με την αλληλεγγύη βεβαίως της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δυστυχώς χρειάστηκε να περάσει κρίσιμος χρόνος προκειμένου να κατανοήσει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι και δικό της πρόβλημα, ότι η αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας στις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές μόνο με συντονισμένες συλλογικές δράσεις μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας.

Εμείς έχουμε πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών που περνάει η χώρα, όπως έχουμε και πλήρη συναίσθηση ότι την κρίση δεν μπορεί να την πληρώσουν οι οικονομικά ασθενέστεροι που δεν φταίνε για την κρίση. Γι΄αυτό οφείλουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να αποφύγουμε φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού για να μην οδηγηθούν συμπολίτες μας στο περιθώριο της ζωής,

να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τα άτομα με αναπηρία, τις πολύτεκνες οικογένειες.

Με τον προϋπολογισμό προσπαθούμε να πετύχουμε το μεγάλο στόχο που είναι η σωτηρία της χώρας γι’ αυτό και τον υπερψηφίζουμε.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ