Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

20.10.10

Αντιπαράθεση στη Βουλή για το "fast track"

«Σε μια πολιτεία που λειτουργεί σωστά, χωρίς τα διαρθρωτικά προβλήματα, δεν θα χρειαζόταν ένας νόμος "fast track". Επειδή όμως υπάρχουν, κάνεις ένα νόμο με τον οποίο μπορείς να επισπεύσεις τις διαδικασίες», ανέφερε, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο υπουργός Επικρατείας, Χαράλαμπος Παμπούκης, υπερασπιζόμενος τον νόμο για την επιτάχυνση των στρατηγικών επενδύσεων, απέναντι στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης.



Τα κόμματα της αντιπολίτευσης προέβαλαν μετ’ επιτάσεως τους κινδύνους από την παράκαμψη των κανονικών διαδικασιών έγκρισης των μεγάλων επενδύσεων.

Στο μεταξύ, αντιδράσεις προκαλεί η ματαίωση του έργου κατασκευής τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου και μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Σε δήλωσή του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι "η καταρινή πλευρά αναγνωρίζει ότι από την πλευρά μας έγιναν οι κατάλληλοι χειρισμοί και ότι το πρόβλημα ανέκυψε μεταξύ των επιχειρηματιών που μετέχουν στην κοινοπραξία", ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι "οι υπόλοιπες συνεργασίες τις οποίες έχουμε υπογράψει στην Αμερική για 5 δισ. ευρώ ισχύουν".

Για "πρόωρη θριαμβολογία της κυβέρνησης" έκανε λόγο η ΝΔ, για "λανθασμένες κινήσεις" μίλησε ο Γ.Καρατζαφέρης, ενώ ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η επένδυση ματαιώνεται από την αδυναμία του Κατάρ να επενδύσει σε μια υπόθεση η οποία μπάζει νερά από παντού, τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ