Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

16.9.10

Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Ανατολάκης κατέθεσε στην Βουλή τις παρακάτω Ερωτήσεις:

Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Ανατολάκης κατέθεσε στην Βουλή τις παρακάτω Ερωτήσεις:



1. Ερώτηση για την μείωση των ωρών εκπαίδευσης των πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας, λόγω περικοπής δαπανών. Σύμφωνα με πληροφορίες η εκπαίδευση των πιλότων έπεσε στις 6 μόνο ώρες τον μήνα, αντί για τουλάχιστον 14 που επιβάλλει το ΝΑΤΟ! Ο Βουλευτής τονίζει στον Υπουργό Εθνικής Αμυνας ότι με πρόσχημα την οικονομική κρίση δεν επιτρέπεται να διακυβεύεται η άμυνα μας και το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων. Παράλληλα ερωτά: 1) Εάν η εκπαίδευση των πιλότων είναι επαρκής για να αποφεύγονται ατυχήματα σαν αυτά που είχαμε πρόσφατα στις Ενοπλες Δυνάμεις. 2) Εάν υπάρχει πρόβλημα με τα καύσιμα και τα ανταλλακτικά των αεροσκαφών και 3) Εάν θα μεριμνήσει ο Υπουργός για να μην μειωθεί το ηθικό των πιλότων μας, στηρίζοντας τους ηθικά και υλικά.
2. Ερώτηση για το κύμα μετανάστευσης των νέων επιστημόνων μας στο Εξωτερικό. Ο Γιώργος Ανατολάκης εκφράζει στην Υπουργό Εργασίας την ανησυχία του για το γεγονός, ότι πάνω από 70% των νέων δήλωσαν σε έρευνα ότι επιθυμούν να φύγουν από την Ελλάδα, ενώ 40% δήλωσαν ότι ήδη κάνουν ενέργειες για να φύγουν! Παράλληλα ερωτά: 1)Τι μέτρα θα ληφθούν για να αποτραπεί αυτό το νέο κύμα μετανάστευσης των Ελλήνων στο εξωτερικό και 2) Εάν θα εφαρμοστούν συγκεκριμένα προγράμματα μέσω του ΟΑΕΔ ή της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα τονώσουν την ζήτηση εργασίας καθώς και την εμπιστοσύνη των νέων στην πατρίδα τους.
3. Ερώτηση για την έλλειψη Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρατηρείται έντονη ζήτηση στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Εν μέσω οικονομικής κρίσης, ο Έλληνας παρά τις θυσίες που κάνει ως φορολογούμενος, δεν έχει επαρκείς θέσεις σε παιδικούς σταθμούς. Για παράδειγμα το Κερατσίνι με πληθυσμό σχεδόν 80.000 κατοίκους διαθέτει μόλις έξι δημοτικούς σταθμούς. Από τις 553 αιτήσεις εγγραφών που έγιναν φέτος, απορρίφθηκαν οι 213. Η Δραπετσώνα με 13.000 κατοίκους διαθέτει πέντε σταθμούς. Από τις 297 αιτήσεις εγγραφών που έγιναν φέτος, απορρίφθηκαν οι 65. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλοί παιδικοί σταθμοί σε όλη την χώρα, που αδυνατούν να λειτουργήσουν, γιατί το προσωπικό τους συνταξιοδοτήθηκε και δεν έχει αντικατασταθεί. Ο Γιώργος Ανατολάκης ερωτά τον Υπουργό Εσωτερικών: 1) Εάν θα ενισχύσει με περισσότερα κονδύλια στους Δήμους, ειδικά για την επαρκή λειτουργία των Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών σταθμών, για τους οποίους υπάρχει αυξημένη ζήτηση φέτος λόγω οικονομικής κρίσης και 2) Εάν θα μεριμνήσει να καλυφθούν τα κενά προσωπικού, λόγω των οποίων δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί σταθμοί.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ