Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

3.9.10

Ο Παντελής Ασπραδάκης δήλωσε: «Η θέσπιση μέτρων και ρυθμίσεων για τα τρίτεκνα νοικοκυριά αναδεικνύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Κυβέρνησης και τη θέληση για προστασία των ευπαθών ομάδων όπως αποδεικνύεται έμπρακτα και από το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ».

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ΔΕΗ και στις τρίτεκνες οικογένειες

Η εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ΔΕΗ αποτελεί αδιαμφισβήτητα σημαντική προστασία στα νοικοκυριά που πλήττονται έντονα από την οικονομική κρίση.



Ο Παντελής Ασπραδάκης, βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Περιφέρειας Αττικής, κατέθεσε ερώτηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής προτρέποντας να συμπεριληφθούν στην υπό κατάθεση υπουργική απόφαση με τους δικαιούχους του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου και οι οικογένειες με τρία παιδιά και άνω-που αρχικά δεν προβλεπόταν.
Εν τέλει, στις 6 Αυγούστου ανακοινώθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο ότι τίθεται σε ισχύ το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ μετά από Υπουργική απόφαση ΑΠΔ5-/Λ/Β/Φ29/16027-06/08/10 του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής. Δικαιούχοι είναι άτομα με εισόδημα κάτω του αφορολόγητου ορίου, οι μακροχρόνια άνεργοι, γονείς με τρία παιδιά και τα άτομα με αναπηρία καλύπτοντας τις απαραίτητες προϋποθέσεις κατανάλωσης.
Στην υπό κατάθεση ερώτηση ο Παντελής Ασπραδάκης ανέφερε:
«Η θέσπιση του κοινωνικού κράτους αποτελείται από την λήψη μέτρων που ευνοούν τις ευπαθείς ομάδες. Σύμφωνα με το υπό κατάθεση σχέδιο Υπουργικής Απόφασης δεν προβλέπεται ευνοϊκή ρύθμιση για τις οικογένειες με τρία παιδιά και άνω. Δεδομένου ότι το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι έντονο και η ενίσχυση των πολυμελών οικογενειών θα συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος αποτελώντας κίνητρο για την αύξηση του πληθυσμού:
1. Προτίθεστε να εντάξετε τις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω στις ειδικές ευπαθείς ομάδες καταναλωτών προκειμένου να δικαιούνται μειωμένο τιμολόγιο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις (όπως έχουν περιγραφεί στο σχέδιο νόμου);
2. Προτίθεστε να επανακαθορίσετε την ελάχιστη κατανάλωση και να την αυξήσετε στην περίπτωση των οικογενειών με τρία τέκνα και άνω λόγω των προφανών αυξημένων ενεργειακών αναγκών που έχουν;»

Ο Παντελής Ασπραδάκης έχει τοποθετηθεί πολλές φορές υπέρ της προάσπισης των δικαιωμάτων τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών σε νομοσχέδια και ρυθμίσεις. Ενώ στο παρελθόν είχε καταθέσει ερώτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τον χαρακτηρισμό γονέων με τρία τέκνα ως πολύτεκνοι. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Σήμερα, μέσα σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση ουσιαστικά κλονίζεται ο οικογενειακός προγραμματισμός 250.000 τρίτεκνων οικογενειών πανελληνίως. Στα πλαίσια της προσπάθειας και της ανάγκης για άσκηση μιας ισόρροπης δημογραφικής πολιτικής με γνώμονα την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της υπογεννητικότητας και της παράλληλης γήρανσης του πληθυσμού της πατρίδας μας, ερωτάστε:
1. Σκέφτεστε το ενδεχόμενο χαρακτηρισμού των γονέων με τρία τέκνα ως πολυτέκνων και την ένταξή τους, έστω και μερικώς, στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας;»

Ο Παντελής Ασπραδάκης δήλωσε: «Η θέσπιση μέτρων και ρυθμίσεων για τα τρίτεκνα νοικοκυριά αναδεικνύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Κυβέρνησης και τη θέληση για προστασία των ευπαθών ομάδων όπως αποδεικνύεται έμπρακτα και από το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ».



Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ΔΕΗ:
http://pantelis.aspradakis.gr/press/37-questions/133-2010-09-01-12-08-36
και για το χαρακτηρισμό γονέων με τρία τέκνα ως πολύτεκνοι:
http://pantelis.aspradakis.gr/press/37-questions/132-2010-09-01-10-47-06
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ