Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

15.6.10

Ροντούλης στη Βουλή: «Η Ορθοδοξία και ο Χριστιανισμός είναι μέσα στο DNA των Ελλήνων».

Ροντούλης στη Βουλή: «Η Ορθοδοξία και ο Χριστιανισμός είναι μέσα στο DNA των Ελλήνων».
«Κάποιοι χρησιμοποίησαν την περίπτωση του Βατοπεδίου για να επιτεθούν στην Εκκλησία και για να πλήξουν το θρησκευόμενο ελληνικό λαό. Δε θα το επιτύχουν.



Οι Έλληνες σέβονται τις αξίες, τις παραδόσεις τους, την ιστορία τους και η Εκκλησία, η Ορθοδοξία και ο Χριστιανισμός είναι μέσα στο DNA του Έλληνα. Όσο και να προσπαθήσουν, η προσπάθειά τους θα μείνει ατελέσφορη», τόνισε, μιλώντας στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας κ. Αστέριος Ροντούλης.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Ροντούλης, μεταξύ άλλων, είπε και τα εξής:
«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ετέθη το ζήτημα των φιρμανίων, αυτοκρατορικών χρυσόβουλων και σιγιλίων και διατυπώθηκε η άποψη, ότι «εάν πάψουν να ισχύουν αυτά τα χρυσόβουλα δεν θα υπάρξουν προβλήματα στα Πατριαρχεία, γιατί διεθνείς συμβάσεις κατοχυρώνουν τη λειτουργία των Πατριαρχείων». Αυτοί που ενστερνίζονται αυτή την άποψη πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί και ενημερωμένοι, διότι τα περιουσιακά ζητήματα των Πατριαρχείων ρυθμίζονται από τέτοιου είδους χρυσόβουλα.
Το δεύτερο ζήτημα που ετέθη έχει να κάνει με την δήθεν «τεράστια» αγροτική περιουσία της Εκκλησίας.
Σύμφωνα, όμως, με μελέτη της Αγροτικής Τράπεζας, η Εκκλησία διαθέτει ένα εκατομμύριο διακόσιες ογδόντα δύο χιλιάδες τριακόσια στρέμματα. Από αυτά, που είναι ιδιοκτησία της Εκκλησίας, τα τριακόσιες εξήντα επτά χιλιάδες είναι δασικές εκτάσεις, τα εφτακόσιες πενήντα τέσσερις χιλιάδες είναι βοσκότοποι και μόνο εκατόν εξήντα εννέα χιλιάδες είναι καλλιεργήσιμη γεωργική γη.
Αυτό σημαίνει ότι η καλλιεργήσιμη γη που έχει στην ιδιοκτησία της η Εκκλησία είναι το 0,48% του συνόλου της γεωργικής γης της χώρας μας. Που είναι, λοιπόν, η τεράστια αγροτική ακίνητη περιουσία που χρήζει εκμετάλλευσης και στην οποία θα πρέπει να βάλει χέρι το ελληνικό δημόσιο;», ρώτησε ο κ. Ροντούλης.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ