Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

14.6.10

. ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κύρια σημεία της ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, στη Βουλή, κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής, για τη διερεύνηση της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου



«Για άλλη μια φορά η υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου έρχεται στην Ολομέλεια με αφορμή το πόρισμα της δεύτερης εξεταστικής επιτροπής. Ρωτώ: πού καταλήξαμε; Ποιο είναι το συμπέρασμα;»
Πρώτη παρατήρηση: “Σκάνδαλο” σημαίνει ότι κάποιος ενθυλάκωσε χρήμα.. Το βρήκαμε αυτό; Είτε σε αυτή την εξεταστική, επί ΠΑΣΟΚ, είτε στην προηγούμενη, επί ΝΔ;»
Δεύτερη παρατήρηση: Ποιοι είναι άραγε οι δύο “συμβαλλόμενοι” στο σκάνδαλο; Είναι το στενό και το ευρύτερο Δημόσιο! Έγινε “μετακίνηση” αξιών μεταξύ τους..
Τρίτη παρατήρηση: Μετά από μελέτη δύο εξεταστικών επιτροπών, πού κατέληξαν τα δύο μεγάλα κόμματα; Ότι φταίνε οι του άλλου! Αυτό είναι σκάνδαλο μεγαλύτερο από το ίδιο το σκάνδαλο! Δεν διδαχθήκατε τίποτα από την κοινωνία που ουρλιάζει για κάθαρση; Δεν μας επιτρέπουν ούτε να κυκλοφορήσουμε διότι δεν ικανοποιείται η συνείδηση του εκλογικού σώματος.
Εμείς κάναμε μεγάλη προσπάθεια (καθώς και ο κ. Τσούκαλης) για να καταλήξουμε σε ένα τόπο κοινών, ουσιαστικών συμπερασμάτων, η οποία τορπιλίστηκε με φαιδρά επιχειρήματα.
Το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου ταλανίζει 3 διαδοχικές κυβερνήσεις. Πρώτη και δεύτερη του κ. Σημίτη, καθώς και αυτή του κ. Καραμανλή. Ένας ηγούμενος κατάφερε να “μαγέψει” 3 κυβερνήσεις; Μπράβο σας! Τι να σας χρεώσουμε, δηλαδή; “Πολιτικό κρετινισμό”; Καλά, ο Δρυς, ας δεχτούμε, ότι φοβήθηκε το πολιτικό κόστος, λόγω εγγύτητας της περιοχής του, ο Φωτιάδης, όμως, που είναι από την Κέρκυρα; Ο Δούκας, που εκλέγεται στο υπόλοιπο Αττικής; Τι λόγο είχαν; Τι κινούσε όλους αυτούς τους υπουργούς;
Εδώ έχουμε το εξής παράδοξο φαινόμενο: Μία δυσκίνητη κυβέρνηση, αυτή της ΝΔ που μας πρόσθεσε 130 δις χρέος, σε αυτήν την περίπτωση επιδεικνύει εκπληκτική ταχύτητα και αντανακλαστικά! Γιατί; Διότι έπεσε τηλεφώνημα από το Μαξίμου! Και ερωτώ: Είναι δυνατόν ο Αγγέλου να παίρνει πρωτοβουλίες και να αποφασίζει ερήμην του πρωθυπουργού;
Ο Ψωμιάδης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, έστειλε επιστολή στον τότε Πρωθυπουργό και του έλεγε: «Προσέξτε, υπάρχει σκάνδαλο στις ανταλλαγές!»
Εμείς ζητήσαμε να καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός, ο προϊστάμενος των Αγγέλου και Ρουσόπουλου. Μαρτυρία δεν σημαίνει και ενοχή! Κι όμως, το ΠΑΣΟΚ είπε “όχι”! Εμείς κάναμε και αίτημα για να διεξαχθεί ψηφοφορία επί αυτού και οι του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν “όχι”!
Γιατί συνέβη αυτό; Διότι στην άλλη εξεταστική επιτροπή για τη Siemens, η ΝΔ σταμάτησε αυτομάτως να μιλάει για κατάθεση του κ. Σημίτη! Κι αυτό τη στιγμή που είχαμε ομολογίες! Ο κ. Τσουκάτος και ο κ. Μαντέλης, δύο πολύ στενοί συνεργάτες του κ. Σημίτη είπαν και οι δύο: «Πήρα λεφτά!». Δεν πρέπει λοιπόν ο κ. Σημίτης να έρθει να καταθέσει στην Επιτροπή; Δεν θα έρθει όμως, γιατί εσείς είπατε όχι στο να κληθεί ο κ. Καραμανλής και έτσι η Ν.Δ. λέει όχι για τον κ. Σημίτη. Ωραία Δικαιοσύνη και ωραία Δημοκρατία! Όμως, όσο λέτε «όχι», τόσο θα μας “πετροβολά” ο κόσμος και ο Τύπος!
Είχα πει ότι η υπόθεση της Siemens δε θα φτάσει ως το “μεδούλι”, εάν δε στείλουμε μια επιστολή στη Siemens που να λέει: «Ως εδώ και μη παρέκει! Αν δεν υπάρξουν στοιχεία δε θα πάρετε άλλες δουλειές». Και έγινε αυτό, στείλαμε επιστολή και η Siemens είπε ότι θα συνεργαστεί σε όλα. Και ο άγιος φοβέρα θέλει!
Εμείς αποχωρήσαμε από την Εξεταστική της SIEMENS για μια σειρά θεμάτων που αυτομάτως ικανοποιήθηκαν με την αποχώρησή μας και τώρα η επιστροφή μας και η συμμετοχή μας σε αυτήν θα είναι πιο δυναμική.
Θυμάστε που φώναζα εδώ μέσα στην Αίθουσα για το Δημητριάδη; Κάποιοι αναρωτιόντουσαν ποιος είναι. Ο Δημητριάδης είναι ο άνθρωπος που μοίραζε πολλών εκατομμυρίων ηλεκτρικά είδη στον πολιτικό κόσμο. Ελπίζω, βέβαια, να φύγει το Blanco από τις λίστες και να μάθουμε ποιοι ήταν οι επιρρεπείς σε αυτά.
Επειδή άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει ότι αυτός δεν είναι στο κάδρο της απαξίωσης, θα σας μιλήσω εγώ για το πώς είναι να είσαι στο κάδρο της απαξίωσης, επειδή ψηφίσαμε τη σωτηρία της πατρίδας. Και σας ρωτώ: Τι θα γινόταν αν αντί για 3, δεν ψήφιζαν 13 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και δεν ψηφίζαμε ούτε εμείς τα μέτρα για την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Στήριξης; Πτώχευση της χώρας! Έτσι απλά! Πώς θα πληρώναμε συντάξεις και μισθούς, έστω και «κουτσουρεμένους»; Δεν είναι καλύτερο, σε σχέση με το 10 που έπαιρνε κάποιος, το 8 από το 0;
Και βέβαια είναι πολύ σκληροί οι όροι, δεν είναι χάδι. Μπορούσε, όμως, κάποιος από εσάς να φέρει λεφτά χωρίς όρους; Μήπως είναι καλύτερη η ζωή με την προσέγγιση της Αριστεράς, 1.400 κατώτατος μισθός και επιπλέον 100.000 προσλήψεις στο Δημόσιο; Είναι δυνατόν; Που θα βρεθούν αυτά τα λεφτά; Γι’ αυτό σας λέω, το κάδρο της απαξίωσης βρίσκεται στον καθρέφτη του καθενός, σπίτι του..
Όσο για τη ΝΔ, που είπε “όχι” στα μέτρα εδώ, οι ευρωβουλευτές της, είπαν “ναι”! Ο κ. Σαμαράς δεν είναι που παρακαλούσε, σε συναντήσεις του με τη Μέρκελ και το Σαρκοζί, για την πραγμάτωση του Μνημονίου; Γι’ αυτό βρίσκεστε σε δυσχερή θέση σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα.
Το θέμα, εν τέλει στην υπόθεση Βατοπαιδίου, είναι να βρούμε ποιος κέρδισε λεφτά. Δεν βρίσκουμε ποιος κέρδισε λεφτά. Μήπως κάποιος επένδυσε σ’ αυτήν την υπόθεση για πολιτικό όφελος; Ας φύγει τότε από Ραφήνα να πάει στο Βατοπαίδι να τον ευλογήσει….»


Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ