Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

14.6.10

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Στέγαση προσφύγων που διαβιούν σε αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στην Πάτρα

Το θέμα της στέγασης των προσφύγων, που ζουν στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ πίσω από τον Αγ. Ανδρέα, εν όψει της μετατροπής του χώρου σε παρκινγκ, θέτει με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Τσούκαλης.


Ο κ. Τσούκαλης στην ερώτησή του αναφέρει πως η πιθανή εκδίωξη των προσφύγων απ’ το συγκεκριμένο χώρο, χωρίς προηγούμενα να βρεθεί χώρος φιλοξενίας, θα προκαλέσει νέα ανθρωπιστική κρίση, παρόμοια με αυτή που δημιουργήθηκε στην πόλη μετά την κατεδάφιση του αυτοσχέδιου καταυλισμού της Ηρώων Πολυτεχνείου και ερωτά τον αρμόδιο υπουργό εάν προτίθεται να προχωρήσει στην υλοποίηση των εξαγγελιών για τη δημιουργία Κέντρου Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) στην πόλη της Πάτρας.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης ζουν στην πόλη της Πάτρας πρόσφυγες απ’ το Σουδάν, τη Σομαλία, το Μαρόκο, την Τυνησία κλπ και έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο στα παλιά τρένα του ΟΣΕ στο αμαξοστάσιο πίσω από τον Αγ. Ανδρέα.
Ο συγκεκριμένος χώρος, που προφύλαξε στοιχειωδώς του πρόσφυγες απ’ τη βροχή και το κρύο του χειμώνα, πρόκειται να μετατραπεί σε Δημοτικό Παρκινγκ, σύμφωνα με εξαγγελίες της Δημοτικής Αρχής.
Η πιθανή εκδίωξη των προσφύγων απ το συγκεκριμένο χώρο χωρίς προηγούμενα να βρεθεί χώρος φιλοξενίας θα προκαλέσει νέα ανθρωπιστική κρίση, παρόμοια με αυτή που δημιουργήθηκε στην πόλη μετά την κατεδάφιση του αυτοσχέδιου καταυλισμού της Ηρώων Πολυτεχνείου.

Είναι σαφές ότι βεβιασμένες ενέργειες αστυνομικού τύπου δεν λύνουν το πρόβλημα και προσβάλουν τον πολιτισμό μας, την ώρα που πολλοί από τους διαμένοντες στα τρένα επιθυμούν να παραμείνουν στην πόλη γι’ αυτό και συμμετέχουν καθημερινά στα μαθήματα Ελληνικής γλώσσας στο σχολείο της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών.
Δεδομένου ότι τα προβλήματα των συγκεκριμένων προσφύγων είναι επείγοντα και κρίσιμα και η τυχόν εκδίωξή τους απ’ το αμαξοστάσιο θα τα επιτείνει,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Τι προτίθεστε να κάνετε για την αντιμετώπιση της στέγασης των προσφύγων που διαβιούν στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ εν όψει της μετατροπής του σε Δημοτικό Παρκινγκ;

2. Προτίθεστε να προχωρήσετε στην υλοποίηση των εξαγγελιών σας για τη δημιουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) στην πόλη της Πάτρας.


Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ