Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

11.6.10

Ομιλία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη

Ομιλία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, στη σημερινή συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό, με θέμα «Αναποτελεσματικοί κυβερνητικοί χειρισμοί στο μέτωπο της Οικονομίας και κίνδυνος μη εκταμίευσης των επόμενων δόσεων των δανείων από το Μηχανισμό Στήριξης».



«κ. Υπουργέ, γνωρίζετε ότι οι φήμες και τα «παπαγαλάκια» κυριαρχούν στη χώρα. Βέβαια, πρόκειται για “πρακτική” που, στο παρελθόν, είχε χρησιμοποιηθεί για να εξυπηρετήσει τα αντιπολιτευτικά σχέδια του ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα όμως, υπάρχει το εκπληκτικό φαινόμενο ότι οι φήμες πιάνουν τόπο. Πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση είναι αναιμική για να αντιμετωπίσει αυτές τις φήμες. Αυτά τα οποία ακούγονται είναι: «Πέφτουμε!», «Πότε θα πέσουμε;», «Πότε θα επιστρέψουμε στη δραχμή;», «Άνοιξε ο Χολαργός!», «Άνοιξε το Νομισματοκοπείο». Και όλα αυτά τα αστεία…
Το θέμα είναι να αντιμετωπίσουμε αυτές τις φήμες. Όμως η κυβέρνησή σας δείχνει μια νευρικότητα. Δεν πείθεται ο ελληνικός λαός. Όταν σήμερα διαβάζεις στην πρώτη σελίδα της «Καθημερινής», «Η δυσφορία του Μαξίμου για την κ. Κατσέλη», την Υπουργό Οικονομίας, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι αυτό δε λειτουργεί θετικά, λειτουργεί αρνητικά. Δεν υπάρχει συντονισμός. Δε μπορούν να βρουν ένα κοινό τόπο ο υπουργός Οικονομικών με την υπουργό Εθνικής Οικονομίας.
Και όλα αυτά βεβαίως δεν είναι αποκύημα φαντασίας, είναι μία εικόνα που προσλαμβάνεται από την αγορά, προσλαμβάνεται από το Χρηματιστήριο, προσλαμβάνεται από τον Έλληνα πολίτη. Διαβάζω σήμερα σε μια εφημερίδα που δεν ανήκει καν στο δικό μου ιδεολογικό χώρο: «Ψυχρολουσία περίμενε τον Γ. Παπακωνσταντίνου στο Λουξεμβούργο για τις καθυστερήσεις του Μνημονίου». Δεν ξέρω τι είδους ψυχρολουσία. Αυτό που ξέρω είναι ότι καταβάλλεται μία προσπάθεια, η οποία όμως δεν έχει αποδώσει. O ΦΠΑ έφυγε από το 19% πήγε στο 23%, αλλά δεν αυξήθηκαν τα έσοδα καθόλου. Σας το είχα πει αυτό, ότι όσο αυξάνεται ο Φ.Π.Α. θα πέφτει ο τζίρος, και, ως εκ τούτου, μην περιμένετε αποτελέσματα. Και αυτό συμβαίνει σήμερα.
Έρχεται όμως ένα άλλο δραματικό στοιχείο, το οποίο ανατρέπει κάθε προϋπολογισμό: ο στασιμοπληθωρισμός. Ούτε ανάπτυξη, έχουμε μείνει στάσιμοι – ύφεση έχουμε, λένε για -2,5%, υπάρχουν όμως και παρατηρητές της Ευρώπης που λένε ότι μπορεί να είναι και -4% η ύφεση, και ταυτοχρόνως πληθωρισμό 5,4%. Ξέρετε πότε είχαμε ξανά πληθωρισμό 5,4%; Το 1997! Γυρίζουμε δηλαδή 13 χρόνια πίσω. Καταλαβαίνω αυτά τα οποία λέτε. Πιστεύω ότι θα προσπαθήσετε να είστε συνεπείς με το Μνημόνιο το οποίο έχετε υπογράψει. Όμως, ο λαός δυστυχεί. Ποια είναι η ελπίδα για το λαό ότι θα φύγουμε από την κρίση; Ποια είναι η ανάπτυξη; Πείτε μου ένα φουγάρο νέου εργοστασίου που κάπνισε! Κανονικά θα έπρεπε να έχετε δύο εργοστάσια το μήνα να ανοίγουν. Να λέτε «να αυτό άνοιξε εκεί, αυτό εκεί…».

Ποιο μέτρο για ανάπτυξη πήρε η κυβέρνηση; Πείτε μου: εκκρεμούν ή όχι κ. Υπουργέ, επενδύσεις από την εποχή Αλογοσκούφη;
Αλογοσκούφης, Παπαθανασίου, Κατσέλη και ακόμα κωλυσιεργείτε, δεν έχουμε επενδύσεις! Αυτό, λοιπόν, είναι μεγάλο πρόβλημα. Είπατε για την δεύτερη δόση, ότι θα την πάρουμε. Μας εγγυάστε κ. υπουργέ, ότι είναι εξασφαλισμένη η τρίτη δόση; Ότι δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, σκληρά μέτρα; Δεν θα χρειαστεί καινούργια φορολογία που δεν αντέχει πλέον ο ελληνικός λαός;

Και βλέπετε ότι ο ελληνικός λαός έχει δείξει μία εκπληκτική αντίδραση. Παρά τις Κασσάνδρες και τις Κίρκες δεν τα διέλυσε όλα όπως κάποιοι ανέμεναν. Σ’ αυτό το λαό, λοιπόν, τι θα πείτε; Ότι προκειμένου να πιάσω τους αριθμούς που θέλει το μνημόνιο, θα επιβάλλω σκληρότερα μέτρα; Είστε έτοιμοι να πείτε, εσείς κε Υπουργέ, μέχρι εδώ και μη παρέκει, ότι δεν θα βάλετε άλλο μέτρο. Κανένα πρόσθετο μέτρο! Θέλω να το ακούσω από το στόμα σας για να το ακούσει και ο ελληνικός λαός, ο οποίος φοβάται, έχει πρόβλημα. Πρέπει να του ξεκαθαρίσουμε ότι η Ελλάδα δεν πτωχεύει. Ότι μπορείτε να τη βγάλετε από την κρίση. Ότι έχετε τον τρόπο. Κατηγορηματικά, για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα εμπρός.

Και έρχομαι στο θέμα των τραπεζών. Η ανασφάλεια μεγάλη, κ. Υπουργέ. Έχετε στο μυαλό σας κίνητρα για συγχωνεύσεις τραπεζών; Με την Εθνική, την Αγροτική, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, να γίνουν τρεις, τέσσερις δυνατοί οργανισμοί που να εξασφαλίζουν αν μη τι άλλο την πίστη του καταθέτη, να ξαναγυρίσουν τα λεφτά στις τράπεζες. Ακόμα έχουμε διαρροή καταθέσεων. Έχετε κάτι κατά νου; Ποιο είναι το σχέδιο; Για να δούμε επιτέλους πώς μπορούμε να δώσουμε ελπίδα που είναι απαραίτητη στον ελληνικό λαό που υποφέρει απ’ όλα αυτά που είναι προϊόν βέβαια της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και της δικής σας μη συντονισμένης πολιτικής του πρώτου επταμήνου.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ