Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

16.6.10

Ψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2010

Ψηφίστηκε χθες το βράδυ, στο σύνολό του, κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατά την τελική χρήση, ενεργειακές υπηρεσίες και άλλες διατάξεις» (στα άρθρα του και επί της αρχής είχε ήδη ψηφιστεί).




Ο νέος νόμος περιλαμβάνει ένα σύνολο πολιτικών και μέτρων, απαντώντας στην ανάγκη αλλαγής του τρόπου χρήσης της ενέργειας, με στόχο την καλύτερη αξιοποίησή της και το μετριασμό της σπατάλης, καθώς και τη δημιουργία συνθηκών για την αρμονική ανάπτυξη της αγοράς των ενεργειακών υπηρεσιών. Με το νομοσχέδιο αυτό κινητοποιούνται οι εταιρίες και οι φορείς της αγοράς ενέργειας, ώστε να παρέχουν ποιοτικές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες βελτίωσης της απόδοσης. Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία σε επιχειρήσεις και μικρομεσαίες βιοτεχνίες, αλλά και σε κάθε πολίτη, να εφαρμόσει μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας (στο κτίριο, στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις τους ή στις παραγωγικές διαδικασίες τους) και ενσωμάτωσης εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.



Σημαντικό στοιχείο του νομοσχεδίου είναι ότι ρυθμίζεται η διαδικασία με την οποία ο ενδιαφερόμενος μπορεί να μην πληρώνει απευθείας το κόστος των επεμβάσεων, αλλά να μεσολαβούν εταιρίες που θα αναλαμβάνουν τις εργασίες και θα αποπληρώνονται από το ποσό που θα εξοικονομηθεί με τους μειωμένους λογαριασμούς ενέργειας.



Με το νόμο αυτό βελτιώνεται η ενεργειακή απόδοση, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ενισχύεται ο ενεργειακός εφοδιασμός της χώρας και η προστασία του περιβάλλοντος. Πολλαπλά είναι τα οικονομικά οφέλη για τη βιομηχανία, και την επιχειρηματική δραστηριότητα, οι οποίες θα δουν να μειώνεται το κόστος παραγωγής τους και κατά συνέπεια τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τους. Όλα αυτά καταλήγουν σε καλύτερες υπηρεσίες για τον πολίτη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ