Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

11.5.10

Ροντούλης στη Βουλή: «Η κοινωνική ευαισθησία και η προστασία του καταναλωτή μπορούν να αποτελέσουν το αντίβαρο στα οικονομικά μέτρα».

«Να καθορισθεί, με νομοθετική ρύθμιση, η τιμή των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, ως ο μέσος όρος των αντίστοιχων τιμών σε Γαλλία και Γερμανία. Έτσι θα τιθασεύσουμε την αισχροκέρδεια και θα βοηθήσουμε τον απλό πολίτη που βλέπει το εισόδημά του να μειώνεται», τόνισε, μιλώντας στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ.



και βουλευτής Λάρισας κ. Αστέριος Ροντούλης.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Ροντούλης μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:\


«Τη στιγμή που κλυδωνίζεται το εισόδημα του Έλληνα και μειώνονται επιδόματα, συντάξεις, μισθοί, θα πρέπει παράλληλα να μειωθούν οι τιμές και να χτυπηθεί η αισχροκέρδεια, προκειμένου να υπάρξει εξισορρόπηση στην απώλεια του εισοδήματος που υφίστανται οι πολίτες.
Στο χρονικό διάστημα που θα εξελίσσεται η προσπάθεια σωτηρίας της χώρας, δυόμισι εκατομμύρια Έλληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα πρέπει να νιώσουν εγκαταλελειμμένοι από την Ελληνική Πολιτεία . Αυτό σημαίνει ότι στα νομοσχέδια που θα έρθουν από εδώ και πέρα, στα Προεδρικά Διατάγματα, στις υπουργικές αποφάσεις, που θα υλοποιούν το πρόγραμμα σταθερότητας θα πρέπει για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι πολυμελείς οικογένειες, όπως είναι οι άνθρωποι που πάσχουν από κάποια αναπηρία, να υπάρχει και να δείχνεται στην πράξη μια ιδιαίτερη ευαισθησία από την ελληνική πολιτεία.
Αυτή τη στιγμή ο αγροτικός κόσμος της χώρας υφίσταται ένα κραχ τιμών. Το κόστος ανεβαίνει, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων πέφτουν, τα έξοδα τρέχουν και οι τράπεζες ζητούν τα χρήματα τους. Θα πρέπει να υπάρξει μια ιδιαίτερη ευαισθησία έναντι του αγροτικού πληθυσμού της χώρας. Ανεβάζοντας τη φορολογία στο ούζο, στο τσίπουρο, στην τσικουδιά η Κυβέρνηση κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση.
Πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ. είναι, εάν αυτά τα προϊόντα, παράγονται από αγροτική πρώτη ύλη, παράγονται από συνεταιρισμούς ή από παραγωγούς θα πρέπει να μην υποστούν αυτό το επιπρόσθετο βάρος. Μια τέτοια απόφαση, θα είναι μια έμπρακτη στήριξη στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ