Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

21.4.10

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΟΔΗΓΙΑ ΜΠΟΓΚΕΛΣΤΑΙΝ»

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2006/123 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά και άλλες διατάξεις»-(Οδηγία Μπολγκενστάιν), μεταξύ άλλων ανέφερε:





ΓΙΑ ΤΗΝ -ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ- ΟΔΗΓΙΑ ΜΠΟΛΓΚΕΝΣΤΑΙΝ

Σήμερα τα δύο πρώτα κόμματα ψηφίζουν την “Οδηγία-Φρανκεστάιν” (σ.σ.: λογοπαίγνιο με την Οδηγία Μπολγκενστάιν). Θυμάμαι την πρώτη φορά που είχε έρθει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την αρχική της μορφή. 50.000 κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθεί…

Τώρα που το σκέφτομαι, βέβαια, ίσως μας εξυπηρετεί, διότι, με την πορεία που έχει πάρει η ελληνική οικονομία, εμείς θα είμαστε αυτοί που θα μας εξυπηρετεί να πηγαίνουμε για δουλειά π.χ. στη Βουλγαρία και όχι το αντίθετο. (σ.σ: με σκωπτική διάθεση)

Ποιος Έλληνας θα δουλεύει από την Πιερία και πάνω σε εταιρεία καθαρισμού όταν, σε 45 λεπτά της ώρας, θα φτάνει το πούλμαν από τη Βουλγαρία και θα αναλαμβάνει τη δουλειά στο ? της τιμής; ..Πώς θα τον ανταγωνιστείς; Ο Βούλγαρος υδραυλικός ζει πλουσιοπάροχα με όσα χρειάζεται ο Έλληνας για να πληρώσει το ΤΕΒΕ του..

Από τη μια πλευρά η κυβέρνηση κάνει «ελληνοποιήσεις» και δίνετε δουλειά στους μετανάστες και, από την άλλη, στη Βόρειο Ελλάδα, φέρνετε ανάπτυξη, αλλά με Βούλγαρους κ.α.

Και γιατί τώρα; Γιατί προσθέτετε έναν ακόμη συντελεστή περαιτέρω κρίσης στην οικονομία; ..Και μιας που μιλάμε για ένα θέμα που άπτεται της ανάπτυξης, πείτε μου, πόσες άδειες για νέες επιχειρήσεις έχουν εκδοθεί;



ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ

Το ΔΝΤ έρχεται για να μας επιβάλλει τους -σκληρούς- όρους του. Δεν πάμε εμείς, μάς το φέρνουν! Και το ερώτημα είναι: Μέχρι πού είστε διατεθειμένος να υποχωρήσετε στις απαιτήσεις του; Ποιο είναι το όριο για τον εργαζόμενο; Και μιλάω για την επιβίωσή του!

Βέβαια, έχουν προηγηθεί λάθη 5,5 ετών της προηγούμενης κυβέρνησης.. Όμως κι εσείς, σε αυτούς τους 7 μήνες, με λάθη επί λαθών, εκτινάξατε τα spreads..

Ο δρόμος προς το ΔΝΤ είναι ο πιο σύντομος, αλλά γεμάτος τσουκνίδες, λακκούβες και γκρεμούς και εσείς καλείτε το λαό να τον περπατήσει ξυπόλυτος! Ο κίνδυνος «σπίθας» είναι μεγάλος -κάποιοι, μάλιστα, τον επιδιώκουν για να προκύψει κάτι από αυτό…

Ακόμη και στο 12 παρά ένα μπορούμε να αποφύγουμε το ΔΝΤ. Έχουμε 300 δις ακίνητη περιουσία. Μπορείτε να εξασφαλίσετε πόρους και κεφάλαια και να κατεβάσετε τα spreads.

Εσείς φαίνεται να επιλέγετε να χορέψετε «cheek to cheek» με το ΔΝΤ. Εμείς το σκληρό ροκ με αυτούς που θέλουν να χορέψουν την Ελλάδα στο ταψί!



ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε τι κάναμε τόσα χρόνια. Αύριο συμπληρώνονται 43 χρόνια από την αποφράδα μέρα της 21ης Απριλίου 1967. Μήπως λοιπόν εκείνοι οι επικίνδυνοι επιβήτορες» της Δημοκρατίας, σήμερα τρίβουν τα χέρια τους και λένε “να, που κατάντησε η χώρα!”. Θα είναι ολέθριο να αφήσουμε να μας ελέγξουν αυτοί για το πού έφτασε η Δημοκρατία.



(Απαντώντας σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, κ. Ε. Κεφαλογιάννη).



ΠΕΡΙ «ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΥ»

Έχετε δίκιο, κ. Κεφαλογιάννη. Ο υπουργός Οικονομικών δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσει τον όρο «πλιάτσικο». Είναι βαριά έκφραση.. Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει άλλη λέξη, όπως «κομπίνα», «αρπαχτή», «απάτη», κ.α. Όμως αναρωτιέμαι: Πως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ιστορία με τους «κουμπάρους»; Τι, αλήθεια, ήταν τα δομημένα ομόλογα ή η Siemens; Εδώ υπήρξε μάρτυρας που μίλησε ευθαρσώς για υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι χρεώνονταν σε μυστικούς κωδικούς «δώρα» και τα κουβαλούσαν σπίτι τους ανερυθρίαστα.

Αντιλαμβάνεστε ότι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και διαφάνεια είναι θέμα οξύμωρο. Μιλάμε για εκφυλιστικά φαινόμενα.



ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Παρακολούθησα χθες την τηλεοπτική συνέντευξη του μεγαλύτερου ίσως, σήμερα, επιχειρηματία-μάνατζερ στην Ελλάδα. Μίλησε για «δόλιο υπουργό» και ανέφερε -για τον κ. Πάγκαλο- «ή να το βουλώσει ή να μιλήσει με στοιχεία!» Από χθες μέχρι σήμερα δεν άκουσα κάποια απάντηση. Περιμένουμε μια απάντηση για τους ισχυρισμούς του κ. Βγενόπουλου.



ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ

Το θέμα δεν «λάμπει». Δικός σας πρώην υπουργός έδωσε τη δουλειά, χωρίς ούτε καν μία εγγυητική επιστολή!



(Απαντώντας σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Παπουτσή)



ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΜΠΟΛΓΚΕΝΣΤΑΙΝ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ

Την Οδηγία Μπολγκενστάιν την είχε καθοδηγήσει - μελετήσει η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ -στην οποία και τα δύο πρώτα κόμματα έχουν να επιδείξουν παρουσίες- στη Σύνοδο του ’95.



ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Στην Αγγλία, σήμερα, ο Κάμερον και ο Μπράουν βλέπουν την πλάτη του Κλεγκ. Πολύ πιθανό να συμβεί το αντίστοιχο και εδώ..
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ