Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

16.4.10

«Πρώτα απ’ όλα, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουμε στην αίθουσα αν βρισκόμαστε στο ΔΝΤ με το ένα πόδι, με τα 2 πόδια ή αν κρατάμε ακόμα την πόρτα κλειστή. Θέλω να ομολογήσω ότι θα ήταν άδικο να είστε ο 2ος Πρωθυπουργός που θα πει το “Δυστυχώς πτωχεύσαμε!”. Δεν σας ανήκει. Και εν πάση περιπτώσει, ο πρώτος είχε μια ιστορική πορεία και δεν τον κατέγραψε η Ιστορία με μελανά γράμματα.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010
Ομιλία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό με θέμα τα «Εθνικά Κληροδοτήματα».



«Πρώτα απ’ όλα, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουμε στην αίθουσα αν βρισκόμαστε στο ΔΝΤ με το ένα πόδι, με τα 2 πόδια ή αν κρατάμε ακόμα την πόρτα κλειστή.
Θέλω να ομολογήσω ότι θα ήταν άδικο να είστε ο 2ος Πρωθυπουργός που θα πει το “Δυστυχώς πτωχεύσαμε!”.
Δεν σας ανήκει. Και εν πάση περιπτώσει, ο πρώτος είχε μια ιστορική πορεία και δεν τον κατέγραψε η Ιστορία με μελανά γράμματα.
Εσείς δεν έχετε προλάβει ακόμα να δείξετε έργο και νομίζω θα ήταν άδικο να σκάει σε σας αυτή η “βόμβα”.
Βέβαια, γίνονται κάποια λάθη που θα μπορούσαμε να τα έχουμε αποφύγει.
Η χώρα έχει μειωθεί αισθητά στο Εξωτερικό ως προς το κύρος και την αξιοπιστία της. Πήγε ο νέος πρεσβευτής μας στη Σεούλ να νοικιάσει ένα σπίτι και του λέει ο ιδιοκτήτης “θέλω 50.000” . “-Γιατί 50.000;” “-Γιατί προέρχεσαι από ανυπόληπτη χώρα”.
Αυτό έγινε και σας ήρθε και σήμα. Έχουμε φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο και κάτι πρέπει να κάνουμε.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Υπάρχουν 10.000 κληροδοτήματα.
Έχετε υπόψη σας ότι 70 χρόνια έχει να γίνει εκκαθάριση κληρονομιών, δηλαδή ένα κληροδότημα που ήρθε το 1938, σήμερα, το 2010, ακόμα δεν έχει εκκαθαριστεί.
Εάν αξιοποιήσουμε τα κληροδοτήματα, δε θα χρειασθούμε για 2 χρόνια δανεισμό!
Για 2 χρόνια, δε θα παίρναμε δάνεια, δε θα είχαμε ανάγκη την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, το ΔΝΤ.
Αρκεί να είχαμε αξιοποιήσει τα κληροδοτήματα.

Πράγματι τα κληροδοτήματα ανήκουν στον ευρύτερο και όχι στο στενό δημόσιο τομέα.
Μπορείτε να φέρετε ένα Νόμο και να πείτε πως «ό, τι δεν έχει εκκαθαριστεί και εκκρεμεί για 10 χρόνια περιέρχεται στο κράτος».
Γιατί αυτοί που τα δώρησαν, στο κράτος τα δώρησαν από αγάπη για την πατρίδα. Απλά επέλεξαν τον “α” ή τον “β” Τομέα.
Άρα λοιπόν εκπληρώνεται ο λόγος της διαθέσεως.
Αλλά δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να υπάρχουν 500 κληροδοτήματα σε έναν οργανισμό και να μην αξιοποιεί ούτε ένα από αυτά.
Κι έχετε υπόψη σας, απ’ αυτά που λέει ο κ. Ρακιντζής, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, γίνεται και μεγάλη απάτη.
Νοικιάζει ένας ένα ακίνητο που έχει ενοίκιο αγοράς 15.000€ με μόλις 800€ και παίρνει και 2000€ ο διαχειριστής “κάτω απ’ το τραπέζι”.





Όλα αυτά είναι εις βάρος της πατρίδας και σήμερα δεν μπορούμε να τα επιτρέψουμε. Γιατί όπως είχατε πει προεκλογικά, λεφτά υπάρχουν, απλώς δεν τα αξιοποιήσαμε, δεν τα βγάλαμε στην επιφάνεια.
Και, επαναλαμβάνω, μιλάμε για περιουσία μεγαλύτερη των 100δις €.
Εμείς, κ. Πρωθυπουργέ, θα συνεχίσουμε να σας κάνουμε προτάσεις.
Και θα κάνουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση.
Δεν θα πετάμε πυροτεχνήματα..
Διότι αυτό καταγράφεται από τον Ελληνικό λαό. Και σήμερα στην “Καθημερινή” η δημοσκόπηση της Public Issue, έχει τις δημοτικότητες των Κομμάτων: ΠΑΣΟΚ 59%, ΛΑ.Ο.Σ. 39% και έπεται η Ν.Δ. με 35% Άρα ο λαός ξέρει, βαθμολογεί και αξιολογεί την ποιότητα της δουλειάς ενός εκάστου».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Παρεμβαίνοντας εξ άλλου, ύστερα από τη σχετική τοποθέτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., τόνισε ότι:

«Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η πρόταση Καρατζαφέρη για το ΔΝΤ ήταν «μπλόφα».
Του απαντώ: O ήρεμος λόγος και οι έξυπνες προτάσεις συντείνουν στη μείωση των επιτοκίων.
Ο έξαλλος λόγος και η έξαλλη πολιτική τροφοδοτούν τα επιτόκια. Κι ο έξαλλος λόγος δεν ανήκει σε μένα!»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ