Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

16.4.10

Απάντηση του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκου Μπόλαρη σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Σοφίας Καλαντίδου για την Φαρμπετέξ

Απάντηση του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκου Μπόλαρη σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Σοφίας Καλαντίδου για την Φαρμπετέξ
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
Αθήνα, 16 Απριλίου 2010





 Απάντηση του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκου Μπόλαρη σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Σοφίας Καλαντίδου για την Φαρμπετέξ

Τη διενέργεια ελέγχου για την απόδοση ευθυνών, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η μη τήρηση των υποχρεώσεων της Φαρμπετέξ στην υπαγωγή της στον αναπτυξιακό νόμο, προανήγγειλε ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μάρκος Μπόλαρης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Σοφίας Καλαντίδου.

"Διατάσσεται έλεγχος για να αποδοθούν ευθύνες σ' αυτούς οι οποίοι πήραν τις επιδοτήσεις και δεν τις αξιοποίησαν" σημείωσε ο κ. Μπόλαρης. Ακόμη, τόνισε ότι στις 29 Μαρτίου του 2010 έγινε πρακτικό συμφιλίωσης μεταξύ της εργοδοσίας και των εργαζομένων της Φαρμπετέξ στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ συμπλήρωσε ότι ασκήθηκε πίεση προς την εταιρία για την κατάρτιση ενός επιχειρησιακού σχεδίου.

Στην απάντησή του ο ΥφΟΙΑΝ αναφέρθηκε, επίσης, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας στη χώρα μας γενικότερα. "Είναι γνωστό μέσα σε ένα καθεστώς παγκοσμιοποίησης, μέσα σε ένα καθεστώς όπου η ελληνική επιχείρηση ως επιχείρηση έντασης εργασίας με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό και ο κλάδος αυτός σε όλη την Ελλάδα καταρρέει" είπε.

"Υπάρχει, λοιπόν, μια σειρά επιχειρήσεων η οποία έμεινε στη λογική των επιδοτήσεων από πλευράς του κράτους. Δεν είναι απλά η λογική των επιχειρήσεων, αλλά είναι και η λογική των κυβερνήσεων η οποία έλεγε, πίστεψε κάποια στιγμή ότι μπορεί με επιδοτήσεις να στηρίξει τις επιχειρήσεις που στερούνται χαρακτηριστικά ανταγωνιστικότητας" συμπλήρωσε.

"Δεν μπορεί αυτή η ελληνική βιομηχανία να ανταγωνιστεί την τουρκική και είναι λάθος η λογική η οποία υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, ότι μπορούμε σπρώχνοντας προς τα κάτω τα εισοδήματα των εργαζομένων να ανταγωνιστούμε τις τουρκικές ή τις κινεζικές βιομηχανίες" υπογράμμισε ο κ. Μπόλαρης.

Ο ΥφΟΙΑΝ μίλησε για την ανάγκη μίας νέας λογικής στην οικονομία. "Είναι άλλη η λογική, η λογική την οποία καθημερινά ο Πρωθυπουργός λέει ότι πρέπει να είναι λογική ποιότητας. Μόνο με λογική ποιότητας μπορούν να σταθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτές οι επιχειρήσεις είναι δομημένες, σε μια λογική έντασης εργασίας, οι οποίες επιχείρησαν με επιδοτήσεις και πιέζοντας προς τα κάτω την εργατική αμοιβή να σταθούν και δεν μπόρεσαν. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν θέλετε να την πούμε;" κατέληξε.





Ακολουθεί η ερώτηση της κυρίας Καλαντίδου και η συζήτηση μέσα από τα πρακτικά της Βουλής

Συζητείται τώρα η με αριθμό 634/12-4-2010 επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κυρίας Σοφίας Καλαντίδου προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σχετικά με τη λήψη μέτρων για τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας κλωστοϋφαντουργίας "ΦΑΡΜΠΕΤΕΞ Α.Ε." στο Νομό Κιλκίς κτλ.. Η επίκαιρη ερώτηση, της κυρίας Καλαντίδου, έχει ως εξής:



"Στην ανεργία οδηγούνται ακόμη 102 εργαζόμενοι του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας στο Νομό Κιλκίς. Συγκεκριμένα η διοίκηση της κλωστοϋφαντουργικής εταιρείας "ΦΑΡΜΠΕΤΕΞ Α.Ε.", στο Δήμο Γαλλικού του Νομού Κιλκίς, κατέθεσε αίτηση παύσης πληρωμών, με πρόσχημα την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Το εν λόγω εργοστάσιο, που ιδρύθηκε το 1986, έχει δανειοδοτηθεί κατά το παρελθόν με δισεκατομμύρια ευρώ με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για επέκταση και εκσυγχρονισμό. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στους εργαζόμενους και στις οικογένειες τους, αλλά και γενικότερα στην τοπική κοινωνία, αφού όπως είναι γνωστό ο Νομός Κιλκίς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όπως αυξημένη ανεργία κ.α. Οι εργαζόμενοι παραμένουν στο εργοστάσιο και είναι αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν το δικαίωμα τους στην εργασία.

Να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας οδηγήθηκαν στο κλείσιμο και άλλες επιχειρήσεις στο Νομό Κιλκίς.



Αποδεικνύεται ότι οι βιομήχανοι, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, αξιοποιώντας την καπιταλιστική κρίση, στηριζόμενοι στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. που υλοποιούν οι Κυβερνήσεις ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Ν.Δ., έχουν εξαπολύσει προκλητική επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, στρατηγικά ενιαία. Στόχο έχουν την αύξηση των κερδών τους και την αφαίρεση εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, του λαού.

Επειδή υπεύθυνη για να δώσει λύση είναι η Κυβέρνηση, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:



1. Τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων και τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου με ευθύνη της Κυβέρνησης χωρίς να χαθεί καμία θέση εργασίας.



2. Προτίθεται να προβεί σε οικονομικό έλεγχο της συγκεκριμένης εταιρείας και των μετόχων της;"



Στην ερωτώσα Βουλευτή, κ. Καλαντίδου, θα απαντήσει ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μάρκος Μπόλαρης.

Ορίστε, κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο.



ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας): Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε.



Κύριοι συνάδελφοι, εύστοχη είναι η ερώτηση στο μέτρο που αφορά το κλείσιμο μιας ακόμη βιομηχανίας στην κλωστοϋφαντουργία, η οποία, όπως καλά γνωρίζετε, σαν κλάδος τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει πάρα πολύ σημαντικά προβλήματα. Και έχει απασχολήσει και αυτήν την Αίθουσα εδώ και στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο και νομοθετικά, επανειλημμένα.



Στη συγκεκριμένη περίπτωση, λοιπόν, η μονάδα σαν μονάδα κλωστοϋφαντουργίας εμφανίζει τα ίδια προβλήματα, όπως και εσείς στην ερώτησή σας επισημαίνετε, με τις άλλες αντίστοιχες μεγάλες ή μεγαλύτερες μονάδες του ιδίου κλάδου.

Είναι γνωστό μέσα σε ένα καθεστώς παγκοσμιοποίησης, μέσα σε ένα καθεστώς όπου η ελληνική επιχείρηση ως επιχείρηση έντασης εργασίας με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό και ο κλάδος αυτός σε όλη την Ελλάδα καταρρέει.



Θα πρέπει να σας πω ότι υπήρξε μια σειρά από επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή σε μικρό βαθμό, όχι σε δισεκατομμύρια ευρώ όπως είπατε προηγουμένως στην ερώτησή σας. Υπάρχουν επιχορηγήσεις αλλά είναι της τάξης των 2, 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Όχι ότι είναι λίγα τα λεφτά, αλλά δεν είναι δισεκατομμύρια όπως λέτε στην ερώτηση, προφανώς, εκ παραδρομής. Υπάρχει, λοιπόν, μια σειρά επιχειρήσεων η οποία έμεινε στη λογική των επιδοτήσεων από πλευράς του κράτους. Δεν είναι απλά η λογική των επιχειρήσεων, αλλά είναι και η λογική των κυβερνήσεων η οποία έλεγε, πίστεψε κάποια στιγμή ότι μπορεί με επιδοτήσεις να στηρίξει τις επιχειρήσεις που στερούνται χαρακτηριστικά ανταγωνιστικότητας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η επιχείρηση εμφανίζει κέρδη για τελευταία φορά στον Ισολογισμό του 2005, δεν έχουμε τις ταμειακές χρηματικές ροές, αλλά αυτό νομίζω ότι δεν έχει σημασία. Το 2002 επιχορηγήθηκε με 2.113.000 ευρώ μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο. Για το ποσό αυτό και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον αναπτυξιακό νόμο έχει παρέλθει η πενταετία δυνατότητας άσκησης ελέγχου στην επιχείρηση. Η επιχείρηση είχε υποχρέωση σε πενταετία αφότου πήρε την επιδότηση, να παραμένει σε λειτουργία και να διατηρεί τις νέες μόνιμες θέσεις απασχόλησης.



Επιδοτήθηκε ξανά η επιχείρηση, το 2005 με 305.000 ευρώ για μια συνολική επένδυση 1 εκατομμυρίου ευρώ, στα πλαίσια μιας δράσης του ΕΠΑΝ. Για το διάστημα αυτό και για το χρηματικό ποσό αυτό, δεν έχει παρέλθει η πενταετία για την οποία ανέλαβε αντίστοιχες υποχρεώσεις -αυτές που είπα προηγουμένως- και το 2006 πήρε 21.000 ευρώ για κατάρτιση ανθρώπινου δυναμικού.



Συνεπώς, για το διάστημα για το οποίο έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις με βάση τις συμβάσεις που έχει υπογράψει, δεν έχουν παρέλθει οι υποχρεώσεις της, η υπηρεσία ήδη έχει κινήσει διαδικασία ελέγχου για να αποδοθούν ευθύνες.

Ευχαριστώ πολύ.



ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Ευχαριστούμε, κύριε Υπουργέ.

Κυρία Καλαντίδου, έχετε το λόγο.

ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.



Κύριε Υπουργέ, άλλοι εκατόν δυο εργαζόμενοι προστίθενται στον κατάλογο στους πάνω από πεντακόσιους ανέργους, στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας μόνο από τα βαφεία. Ενδεικτικά αναφέρω, Καράσο, Ευρωβαφή, Περτσινίδης, Νοβακνιτ, Μαξίμ, έχουν κλείσει. Εξακόσιοι άνεργοι στην περιοχή και ό,τι άλλο, αυτό μπορεί να μας βάλει να σκεφθούμε, αν δούμε ότι έκλεισαν και άλλα εργοστάσια στην περιοχή όπως, Στημπεθερμ, Προτεκτα και άλλα που μειώνουν τις θέσεις εργασίας όπως και η Κλεμαν.



Η εξέλιξη αυτή, κύριε Υπουργέ, δεν είναι μοιραία και το γνωρίζετε. Χρόνια τώρα οι βιομήχανοι του κλάδου στην κλωστοϋφαντουργία έχουν προχωρήσει σε κλείσιμο εργοστασίων, σε μεταφορά τους στα Βαλκάνια, σε αλλαγή εργασιακών σχέσεων με την επιβολή των εργολαβιών, την εκ περιτροπής εργασία με μείωση των ημερών και των ωρών εργασίας. Αξιοποιούν οι βιομήχανοι αυτά ακριβώς που συναποφασίσατε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτά που προώθησε και το ΠΑΣΟΚ προηγούμενα και η Νέα Δημοκρατία, αλλά και που προωθείτε με μεγαλύτερη ένταση σήμερα και με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση.

Έχετε τεράστια ευθύνη, που τελικά βέβαια πρέπει να σας την επιρρίψουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, παρ' όλα αυτά εμείς το υπογραμμίζουμε, έχετε τεράστια ευθύνη γιατί με την πολιτική σας από τη μια πλευρά, επιβάλλετε τη μείωση στα μισθολογικά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και τώρα τελευταία η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το κάνει μάλιστα, στο όνομα του πατριωτισμού και από την άλλη φοροαπαλλάσσετε, διευκολύνετε, επιδοτείτε με εκατομμύρια τους βιομήχανους με κύριο στόχο να συμβάλετε στην ανταγωνιστικότητα -το λέτε οι ίδιοι στους λόγους σας- δηλαδή στην αύξηση της κερδοφορίας.



Παράδειγμα είναι το τελευταίο δάνειο στη Φαρμπετεξ και δεν είναι μόνο αυτό, δεν εξασφάλισαν τις θέσεις εργασίας. Από εκατόν ογδόντα εννιά που είχε, όταν πρωτοπήρε δάνειο κατέβηκε στους εκατόν δυο και δεν είναι αυτή η ουσία, κύριε Υπουργέ.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζοντας αυτό που απέκτησαν σαν πείρα οι εργαζόμενοι σ' αυτό το εργοστάσιο, αλλά και σε άλλα εργοστάσια, ότι όταν υπάρχει υποχώρηση και συμβιβασμός από την πλευρά των εργαζομένων, των φορέων τους, των συνδικάτων τους, δυστυχώς δεν έχουν κανένα κέρδος αλλά οδηγούνται σε απώλεια των κεκτημένων δικαιωμάτων τους. Το υπογραμμίζουμε αυτό και για το ρόλο των συνδικαλιστικών ηγεσιών.



Όμως, τονίζουμε ότι το εργοστάσιο μπορεί να λειτουργήσει με τη συμμετοχή του λαού, με τον ουσιαστικό έλεγχο των εργαζομένων, μπορεί να λειτουργήσει αν στην πατρίδα μας εφαρμοστεί μια πολιτική ανάπτυξης που θα έχει στόχο όχι το κέρδος, το καπιταλιστικό κέρδος αλλά θα παίρνει σαν βάση τις ανάγκες του λαού, που είναι το ένδυμα, θα αξιοποιεί τις δυνατότητες της χώρας μας, που μπορούμε και έχουμε δυνατότητες στην κλωστοϋφαντουργία, όχι να μειώνουμε την παραγωγή βαμβακιού με τις πολιτικές της ΚΑΠ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά να δούμε το βαμβάκι και πώς καλύτερα μπορούμε να το επεξεργαστούμε σε νήμα και να καταλήγουμε στο ένδυμα. Έχουμε έμπειρο εργατικό δυναμικό και θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Γνωρίζουμε ότι αυτό θα γίνει με μια άλλη πολιτική.



Σήμερα, οφείλετε επειδή έχετε ευθύνη με τις πολιτικές που ακολουθήσατε να ενισχύσετε τους ανέργους και με έκτακτο βοήθημα και με ένα επίδομα ανεργίας που να καλύπτει τις ανάγκες τους. Οφείλετε να κάνετε γρήγορα τον έλεγχο στα οικονομικά της επιχείρησης και των μετόχων, για να αποδειχθεί ότι πρέπει να απορριφθεί η αίτηση πτώχευσής τους.

Οφείλετε να βάλετε δασμούς στο εισαγόμενο βαμμένο νήμα που έρχεται από τη γειτονική Τουρκία και από άλλες χώρες εκμεταλλευόμενοι εκεί, εργατικό δυναμικό πάρα πολύ φθηνό.



Ευχαριστώ, κύριε Υφυπουργέ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Ευχαριστούμε την κυρία Καλαντίδου.

Κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο.

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας): Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε.



Κύρια Πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι, το ζήτημα της ανεργίας, από τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας ο οποίος κατέρρευσε, είναι σαφές, είναι γνωστό, είναι καταγεγραμμένο, όπως επίσης και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες από την κατάρρευση και από την αύξηση του αριθμού των ανέργων.

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας): Τις γνωρίζω μια προς μια τις επιχειρήσεις, καθώς ξέρετε πολύ καλά ότι έχω δει στη Θεσσαλονίκη, όλα τα εργασιακά σωματεία και αυτά που ανέφερε η κυρία συνάδελφος και πολύ σωστά τα ανέφερε.



Θέλω να σας πω το εξής. Η λογική η οποία υπήρξε, την οποία σε ένα βαθμό την αποδέχεστε, είναι λάθος. Η λογική που λέει ότι μπορεί να συντηρηθεί ένας κλάδος ο οποίος έχει καταρρεύσει όσον αφορά την ανταγωνιστικότητά του …

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ: … τον καταμερισμό εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Παρακαλώ, κύριοι συνάδελφοι, εσάς δεν σας διέκοψαν.

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας): Επιτρέψτε μου παρακαλώ.



Δεν μπορεί αυτή η ελληνική βιομηχανία να ανταγωνιστεί την τουρκική και είναι λάθος η λογική η οποία υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, ότι μπορούμε σπρώχνοντας προς τα κάτω τα εισοδήματα των εργαζομένων να ανταγωνιστούμε τις τουρκικές ή τις κινεζικές βιομηχανίες.



Είναι άλλη η λογική, η λογική την οποία καθημερινά ο Πρωθυπουργός λέει ότι πρέπει να είναι λογική ποιότητας. Μόνο με λογική ποιότητας μπορούν να σταθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτές οι επιχειρήσεις είναι δομημένες, σε μια λογική έντασης εργασίας, οι οποίες επιχείρησαν με επιδοτήσεις και πιέζοντας προς τα κάτω την εργατική αμοιβή να σταθούν και δεν μπόρεσαν. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν θέλετε να την πούμε;



ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ: Πώς μπορούν στη Βουλγαρία, κύριε Υπουργέ, οι ίδιες επιχειρήσεις με Έλληνες εργαζόμενους στη Βουλγαρία;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Κυρία Καλαντίδου, σας παρακαλώ. Αφήστε να σας απαντήσει, σας παρακαλώ πάρα πολύ. Σας παρακαλώ, σας ακούσαμε και σας δώσαμε και περισσότερο χρόνο.



ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας): Όσον αφορά τα επιδόματα τα οποία λέτε, το ξέρετε πάρα πολύ καλά, ότι οι άνθρωποι οι οποίοι οδηγούνται στην ανεργία θα έχουν τα νόμιμα επιδόματα και θα πρέπει να σας πω -και το ξέρετε καλά- ότι στις 29 Μαρτίου του 2010 στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έγινε και πρακτικό συμφιλίωσης. Υπήρξε από πλευράς του Υπουργείου και από πλευράς των εργαζομένων και της Ομοσπονδίας και του Σωματείου η πίεση προς την εταιρεία για τη δυνατότητα κατάρτισης ενός επιχειρησιακού σχεδίου. Δεν καταρτίζεται, όπως καταλαβαίνετε μια ιδιωτική επιχείρηση την οποία δεν μπορεί να τη λειτουργήσει το κράτος.



Η πίεση, λοιπόν, από πλευράς της Κυβέρνησης είναι σε δυο κατευθύνσεις. Η μια από πλευράς του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η δεύτερη είναι αυτή την οποία σας είπα στην πρωτομιλία μου, ότι διατάσσεται έλεγχος για να αποδοθούν ευθύνες σ' αυτούς οι οποίοι πήραν τις επιδοτήσεις και δεν τις αξιοποίησαν.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ