Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

10.12.09

Ροντούλης στη Βουλή: «Καμία επιείκεια για τους εμπόρους ναρκωτικών»

Να μην αποφυλακίζονται, με ευνοϊκούς όρους πριν εκτίσουν ολόκληρη την ποινή τους, όσοι είναι φυλακισμένοι για διακίνηση ναρκωτικών, υποστήριξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας κ. Αστέριος Ροντούλης κατά τη συζήτηση της τροπολογίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει την αποφυλάκιση εκατοντάδων καταδικασμένων για ναρκωτικά με την έκτιση των 3/5 της ποινής τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατά την ομιλία του ο κ. Ροντούλης είπε τα εξής:
«Υπάρχουν δύο σχολές σκέψης. Η μία σχολή σκέψης μιλάει για επιείκεια στο όλο δικαιϊκό μας σύστημα. Επιείκεια η οποία μέχρι σήμερα δεν οδήγησε σε κανένα θετικό αποτέλεσμα, αφού σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη έχει αυξηθεί κατακόρυφα η χρήση ναρκωτικών σε παιδιά ηλικίας δεκατριών έως δεκαοκτώ χρονών, δηλαδή τα παιδιά που είναι στα θρανία, και μάλιστα με συχνότητα τριπλάσια στα αγόρια απ’ ότι στα κορίτσια.
Η άλλη σχολή σκέψης υποστηρίζει ότι θα πρέπει οι ποινές να εκτίονται εξ ολοκλήρου όπως επιβάλλονται από τη δικαιοσύνη, χωρίς καμία μείωση. Με απλά λόγια ο καταδικασμένος σε ισόβια να εκτίει ισόβια και ο καταδικασμένος σε κάθειρξη να εκτίει ακριβώς τον χρόνο της κάθειρξης.
Αυτό είναι σύμφωνο και με τη λαϊκή θέληση αφού ο απλός πολίτης αντιλαμβάνεται ότι με την πολιτική της κλιμακούμενης επιείκειας, προς τους εγκληματίες, που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα, κυριαρχούν διάφορα δικονομικά τερτίπια που αλλοιώνουν το δικαιϊκό μας σύστημα και κυρίως δίνουν πλεονέκτημα στον έχοντα και κατέχοντα, διότι όλα αυτά τα τερτίπια, το «απόλυση υπό όρον» και τα συναφή μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν μόνο οι οικονομικά δυνατοί, δηλαδή, οι μεγαλέμποροι που έχουν το χρήμα.
Ο κόσμος ζητάει από την Πολιτεία το αυτονόητο, δηλαδή την εφαρμογή των νόμων και την τήρησή τους απαρέγκλιτα όσον αφορά στην έκδοση των ποινών. Αλλά η ποινή να είναι ποινή, να μην «νερώνουμε το κρασί» μειώνοντας την ποινή, γιατί από εκεί αρχίζει το όλο κακό».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ