Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

3.10.23

Κ. Βελόπουλος: Πυρά κατά πάντων για τις επικρίσεις που δέχεται για τη στάση στην αντικατάσταση της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ - Aπάντηση από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

 


Κ. Βελόπουλος: Πυρά κατά πάντων για τις επικρίσεις που δέχεται για τη στάση στην αντικατάσταση της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ - Aπάντηση από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Στην αντεπίθεση κατά πάντων όσων τον επέκριναν για τη στάση του κόμματος του στη Διάσκεψη των Προέδρων για την αλλαγή των ανεξάρτητων Aρχών ΕΣΡ και ΑΔΑΕ, πέρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, σε παρέμβασή του, στην Ολομέλεια.

«Κατάλαβα τις τελευταίες πέντε μέρες ότι στη χώρα δεν κυβερνάει η ΝΔ αλλά η Ελληνική Λύση. Λοιδορούν και υβρίζουν την Ελληνική Λύση. Τα έχετε μπερδεμένα. Αλλού θα κάνετε αντιπολίτευση. Εκεί (σ.σ. δείχνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τα έδρανα της κυβέρνησης). Όχι σε μας. Είμαστε οι μοναδικοί που κάνουμε πραγματική αντιπολίτευση. Να ανησυχείτε για την έλλειψη αντιπολιτεύσεως από την πλευρά σας, όχι για εμάς», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος και προσέθεσε: «Εμείς ποτέ δεν κάνουμε προσωπικές επιθέσεις σε κανέναν. Κυρίως, ποτέ χωρίς πολιτικά επιχειρήματα και αποδείξεις. Η προηγούμενη εβδομάδα είχε δύο ψηφοφορίες. Για την ΑΔΑΕ και το ΕΣΡ. Γι΄ αυτούς (σ.σ. αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ) η ΑΔΑΕ είναι κακή. Το ΕΣΡ γιατί δεν το ψηφίσατε; Εσείς ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση το 2021 ζητούσατε να φύγει το ΕΣΡ. Αυτό είναι πολιτικαντισμός. Δεν είναι αντιπολίτευση. Επί ΣΥΡΙΖΑ διορίστηκαν στο ΕΣΡ όλοι οι αριστερόστροφοι. Ήταν συμβόλαιο τιμής να ξηλώσουμε το ΕΣΡ. Ουδέποτε έχουν απολογηθεί ο κ. Κουτρουμάνος και όλοι εκεί μέσα».

«Σας κάναμε τη χάρη και δεν ασχοληθήκαμε εδώ και πέντε χρόνια, δεν ασχοληθήκαμε μαζί σας. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν σας να λοιδορείτε, να με λέτε μπαταχτσή, να λοιδορείτε μια υγιώς επισκεπτόμενη πολιτική δύναμη. Τώρα, τέλος οι χάρες» συνέχισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και στο κλίμα αυτό ανέγνωσε παρελθόντα αποτελέσματα ψηφοφοριών της Διάσκεψης των Προέδρων για ανεξάρτητες αρχές, που διορίστηκαν μέλη τους, με ψήφους και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, για να καταλήξει ότι «είναι άλλες οι πολιτικές δυνάμεις που έκαναν deal, για τον διορισμό και δικών τους προσώπων».

«Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έχω πληρώσει πρόστιμα στο ΕΣΡ. Εμείς δεν είμαστε μπαταχτσήδες. Και αίφνης μαθαίνω ότι έχω υπόθεση, ότι υπάρχει καταλογισμός προστίμου που εγώ δεν γνωρίζω; Είστε εφορία κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Πώς γνωρίζετε εσείς και το ΠΑΣΟΚ; Φέρατε εδώ τα τάγματα Αζόφ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ συμπλέει με τη φρασεολογία ναζί», είπε επίσης ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης

Ο Κυριάκος Βελόπουλος συνέχισε την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο πρόεδρος σας, που την εικόνα του φιλοτεχνεί ο κ. Σούλης, δεν ντραπήκατε ποτέ να στήσετε εικόνες με φτυάρια. Είναι ντροπή να στήνουν εικόνα για να δείξουν ότι φτυαρίζει λάσπη. Πιστεύω πρώτη φορά έπιασε φτυάρι ο κ. Κασσελάκης. Ο άνθρωπος λέει άλλα αντί άλλων. Η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήνουμε σε εκείνους που δεν καταλαβαίνουν τι λένε. Χτυπάτε στην ηθική μας υπόσταση; Θα χτυπάμε την ηθική σας υπόσταση» ανέφερε και προσέθεσε: «Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ μου προκαλεί απέχθεια, έχει κάνει την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών και πάει, λέει ο Τσίπρας στο σπίτι του Ζάεφ. Το 61% των νομοσχεδίων της ΝΔ τα ψήφισε το ΠΑΣΟΚ. Το 45% το ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και μιλάτε για την Ελληνική Λύση;».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης στράφηκε και στα έδρανα του ΠΑΣΟΚ. «Το δε ΠΑΣΟΚ αντί να μας συκοφαντεί, ας πληρώσει τα 400 εκατομμύρια ευρώ δανείων που χρωστάει. Αλλά πιο ΑΦΜ να διαλέξουμε του ΠΑΣΟΚ; Της ΕΛΙΑΣ; Του Κινήματος Αλλαγής; Το ΠΑΣΟΚ με τις τροχήλατες βαλίτσες τού Τσουκάτου, μιλάει για την Ελληνική Λύση. Ας συζητήσουμε εδώ μέσα για την ενδοοικογενειακή βία.... Αλλά δεν μπορείτε στο σπίτι του μπαταχτσή, μην μιλάτε για σχοινί...».

Απευθυνόμενος στο κόμμα ”Σπαρτιάτες”, ο κ. Βελόπουλος συνέχισε: «Στα ορεινά αναφέρομαι. Με μαφιόζους δεν μιλάμε. Είστε υποστηρικτές των ναζί. Εσείς οι δήθεν πατριώτες, συνεργάτες των ναζί, δεν ψηφίσατε το ΕΣΡ γιατί έβαλε τους ομοϊδεάτες σας στη φυλακή, η κυρία Κουτζαμάνη. Γι΄αυτό δεν ψηφίσατε. Αυτός που είναι φυλακή σάς έστειλε εδώ μέσα. Αλλιώς δεν θα σας ήξερε ούτε ο θυρωρός».

Απευθυνόμενος στα έδρανα της ”Νίκης”, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε: «Πάμε και στους δήθεν χριστιανούς τώρα. Είναι κοινοί συκοφάντες, προεκλογικά έβγαλαν δελτίο Τύπου. Ψευδέστατο. Βγάλανε και δεύτερη φορά δελτίο Τύπου. Βγάζετε δελτίο Τύπου στα βήματα του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ; Καπηλεύεστε τη θρησκεία και τον χριστιανισμό αλλά με ψεύδη. Είστε παραεκκλησιαστική οργάνωση. Ρωτάω, βουλευτής του κόμματος σας, κουβαλούσε την τσάντα του Ρέστη; Ναι ή όχι; Εγώ θα μιλήσω με Γρηγόρη Ναζιανζηνό. Το μεν αληθές έν, το δε ψευδές πολυσχιδές. Πρέπει να ξέρει ο ελληνικός λαός, γιατί εσείς οι πατριώτες δεν ψηφίσατε να φύγει το ανθελληνικό ΕΣΡ».

«Να πληρώνω την εφορία κανονικά και να μου λένε ότι χρωστάω χωρίς να το ξέρω, δεν το μπορώ ρε παιδιά. Έφαγα πρόστιμο γιατί είπα τη λέξη λαθρομετανάστες», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Τα όσα είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης προκάλεσαν την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη. «Δεν θα σχολιάσω τις παραληρηματικού χαρακτήρα ύβρεις του κ. Βελόπουλου, είναι τακτική να διανθίζει τα λεγόμενα του με ατάκτως ειρημένες σκέψεις. Όμως επειδή μιλάμε για τυχαίο ή μη και επειδή εγκαίρως καταγγείλαμε ότι επισπεύσθηκε μια διαδικασία που όχι τυχαία βρέθηκαν κάποιοι μαζί, ο κ. Βελόπουλος δεν πήρε τον λόγο όταν ζητήσαμε να αποκλείονται εγκληματικές οργανώσεις από τις εκλογές. Δεν είναι τυχαίο που ο κ. Βελόπουλος ενώ ήταν λάβρος για το ζήτημα των υποκλοπών, ξαφνικά εξιλεώνει την κυβέρνηση, την ξελασπώνει στην προσπάθεια να μπλοκάρει την ΑΔΑΕ από απόφαση που ενδεχομένως θα έπαιρνε με την επιβολή προστίμου. Πολιτική συναλλαγή, το λέμε ευθέως, όλα είναι πλέον ανοιχτά και φανερά», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Δεν ξέραμε κύριε Κατρίνη να σας προσλάβουμε λογογράφο του προέδρου μας», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας και συνέχισε: «Συγνώμη που ο πρόεδρός μας συμμετέχει σε κάθε νομοσχέδιο και αναλύει τα γεγονότα. Πάει πολύ να μας μιλάτε εσείς για deal που έχετε κάνει ΙΕΚ deal. Εσείς είστε το κόμμα της υπαγωγής στα μνημόνια, εσείς είστε το κόμμα των Ιμίων, της συμφωνίας της Χάγης, και μας κουνάτε και το δάχτυλο. Κύριε Κατρίνη ο κ. Κεγκέρογλου, έδινε μάχη ποιος θα διοριστεί στο ΑΣΕΠ. Για άλλη μια φορά ψεύδεστε γιατί είπατε ότι τα πρόστιμα δεν πληρώνονται».

Βασική αρχή της Δικαιοσύνης είναι όταν κάποιος βρίσκεται υπό έλεγχο να μην μετέχει σε οποιαδήποτε διαδικασία που ενδέχεται να παραβιάζει το ασυμβίβαστο, επισήμανε, σε παρέμβασή της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη. Όπως τόνισε η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων για τις δύο ανεξάρτητες Αρχές, και μόνο υπό αυτό το πρίσμα, είναι παράνομη. Η μεν κυβέρνηση, τόνισε η κ. Τζάκρη, θα μπορούσε να περιμένει ποια απόφαση θα ελάμβανε η ΑΔΑΕ για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο δε κύριος Βελόπουλος είναι σε διαδικασία του προστίμου που του έχει επιβληθεί από το ΕΣΡ. «Αυτό και μόνο δείχνει τον κατήφορο της κυβέρνησης και όσους συμπορεύτηκαν μαζί σας», είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.


Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ