Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

20.10.22

Βουλή- Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ: Θα προστατέψει η Πολιτεία το δικαίωμα του πολίτη για διαμονή στην πρώτη κατοικία του;

 


Βουλή- Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ: Θα προστατέψει η Πολιτεία το δικαίωμα του πολίτη για διαμονή στην πρώτη κατοικία του;

Nα ενημερώσουν τη Βουλή για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ζητούν, από τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, 56 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. Οι βουλευτές, με επικεφαλής τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, ζητούν στοιχεία για τις περιπτώσεις πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και ζητούν να ενημερωθούν πώς η κυβέρνηση προτίθεται να σταματήσει την ανοδική πορεία των πλειστηριασμών, με δεδομένο ότι το ανεξέλεγκτο κύμα της ακρίβειας δημιουργεί συνεχώς νέα «κόκκινα» δάνεια στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών.

Με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης και με βάση τα στοιχεία της υπηρεσίας διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και δημοσιεύματα του Τύπου, οι βουλευτές αναφέρονται στους αναγκαστικούς πλειστηριασμούς ακινήτων που έχουν ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα, όπως λένε, χιλιάδες ακινήτων να έχουν αποκτήσει νέο ιδιοκτήτη, καθώς και σε αυτούς που έχουν προγραμματιστεί να εκτελεσθούν στο μέλλον.

Στην ερώτηση παρατίθεται πίνακας με τον αριθμό των πλειστηριασμών, που αφορά κατοικίες και καταστήματα στους δήμους της Β' Πειραιά, όπου «η κατάσταση της οικονομίας, της ανεργίας και της ακρίβειας έχουν οδηγήσει σε εφιαλτικές καταστάσεις τους πολίτες και επιχειρήσεις των λαϊκών αυτών συνοικιών».

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ