Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

11.5.22

Ψηφίστηκε το ν/σ «Γιατρός για όλους»

 


Ψηφίστηκε το ν/σ «Γιατρός για όλους»

Κατά πλειοψηφία, με τις θετικές ψήφους μόνο της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, υπερψηφίστηκε επί της αρχής και στο σύνολό του, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας «Γιατρός για όλους» στην ολομέλεια της Βουλής. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν. 

   Κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν και οι τρεις υπουργικές τροπολογίες: Η πρώτη αφορούσε τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σε όσους επαγγελματίες διαφημίζουν ή εφαρμόζουν πρακτικές μεταστροφής του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου σε ανηλίκους ή ευάλωτα πρόσωπα, τον Οργανισμό Διασφάλισης της Ποιότητας Υγείας ΑΕ, τις αποζημιώσεις νοσηλίου-τροφείων από τον ΕΟΠΥΥ σε φορείς κοινωνικής φροντίδας και την πλήρωση κενών θέσεων διοικητών και αναπληρωτών σε φορέων του υπουργείου Υγείας. Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. «Παρών» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 ενώ καταψήφισε η Ελληνική Λύση. 

   Η υπουργική τροπολογία με τις αλλαγές στις τιμολογήσεις φαρμάκων υπερψηφίστηκε από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε με το «παρών», ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 την καταψήφισαν. Η τρίτη υπουργική τροπολογία περιελάμβανε διατάξεις για τον ΕΝΦΙΑ και την καταβολή των μηνιαίων δόσεων, την παράταση του χρονικού διαστήματος παραχώρησης αγροτικών ακινήτων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022, μέτρα αποκατάστασης των ζημιών σε καλλιέργειες που επλήγησαν από παγετό και την ολοκλήρωση των εργασιών σε υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού. Η τροπολογία έλαβε θετική ψήφο από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 δήλωσαν «παρών». 

   Νωρίτερα, κλείνοντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τόνισε πως πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα αποφασιστικό βήμα για την προώθηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και θέλουμε οι υπουργικές αποφάσεις να έχουν βγει μέσα σε ένα μήνα από σήμερα, ειδικά για τον Προσωπικό Ιατρό, για να ξεκινήσουν οι εγγραφές του πληθυσμού. Ο υπουργός τόνισε πως στον Προσωπικό Ιατρό κρατήσαμε αυτά που προϋπήρχαν για τον Οικογενειακό Γιατρό και πάνω σε αυτά μπορέσαμε να χτίσουμε με μια διαφορετική φιλοσοφία, προσφέροντας κίνητρα σε γιατρούς και ασθενείς για να τον αγκαλιάσουν, επειδή πρόκειται για έναν σημαντικό πυλώνα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Πρόκειται για έναν θεσμό που θα κριθεί στην πράξη. Για τα Κέντρα Υγείας και τους ΤΟΜΥ, ο κ. Πλεύρης επανέλαβε πως έχουν διασφαλιστεί τα χρήματα για την αναβάθμιση και ανάπτυξή τους. Σχετικά με την τροπολογία που αφορά την φαρμακευτική δαπάνη, ανέφερε πως βούληση της κυβέρνησης είναι τα ακριβά φάρμακα να πάνε σε διαπραγμάτευση. Υπάρχουν πολλά θεσμικά θέματα που θα πρέπει να τρέξουμε ακόμα, όπως τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και οι κλειστοί προϋπολογισμοί ανάλογα με τις θεραπείες, ανέφερε ο υπουργός.

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ