Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

20.11.19

Την έκθεση «Βουλή των Ελλήνων. Οι σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών» εγκαινιάζει αύριο ο Κ. Τασούλας

Την έκθεση «Βουλή των Ελλήνων. Οι σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών» εγκαινιάζει αύριο ο Κ. Τασούλας


Την έκθεση «Βουλή των Ελλήνων. Οι σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών», που έχει ως θέμα την ιστορία και τη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα, εγκαινιάζει αύριο (21/11) στις 18:00 ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Κωνσταντίνος Τασούλας.
Η έκθεση παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Βασ. Σοφίας 11 (είσοδος από Σέκερη). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Βουλής, η έκθεση αξιοποιεί σπάνια τεκμήρια και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, και αφηγείται δύο σχεδόν αιώνες κοινοβουλευτικού βίου: από τις πρώτες εθνοσυνελεύσεις που ακολούθησαν την Ελληνική Επανάσταση του 1821 έως την εδραίωση του κοινοβουλευτισμού την περίοδο 1862-1914, από τις κρίσεις του Μεσοπολέμου έως τα χρόνια που οδήγησαν στην κατάλυση της δημοκρατίας το 1967, και από τη Μεταπολίτευση του 1974 έως τις μέρες μας.
Σημειώνεται επίσης ότι «προεκλογικοί αγώνες και συγκεντρώσεις, η δημόσια εικόνα του βουλευτή, σημαντικές συνεδριάσεις της ολομέλειας της Βουλής, η λειτουργία της νομοθετικής διαδικασίας και του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζωντανεύουν μέσα από φωτογραφίες και εικαστικά έργα, χειρόγραφα και έντυπα, αφίσες και φυλλάδια υποψηφίων, πρωτοσέλιδα και άρθρα εφημερίδων, σχεδιαγράμματα και χάρτες, αποσπάσματα από επίκαιρα και κινηματογραφικές ταινίες, βίντεο και διαδραστικές ψηφιακές εφαρμογές».
Η έκθεση, που επιμελήθηκε το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, θα είναι ανοιχτή το διάστημα 21 Νοεμβρίου 2019-Φθινόπωρο 2020 με τις εξής ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 9:00-16:00, Πέμπτη & Παρασκευή 9:00-20:00, Σαββατοκύριακο 10:00-15:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ