Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

22.11.19

Για «χάρες» στην «παρασιτική ολιγαρχία και επιχειρηματική ελίτ» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλ. Τσίπρας

Για «χάρες» στην «παρασιτική ολιγαρχία και επιχειρηματική ελίτ» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλ. Τσίπρας


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επέκρινε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι μετά από τέσσερα χρόνια «χαμένου εδάφους» «επαναφέρει την κανονικότητα της διαπλοκής και της διαφθοράς». Κατά την Ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή, όπου συζητήθηκε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί "νομοθετικής εύνοιας" στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων, ο Αλ. Τσίπρας εγκάλεσε την κυβέρνηση για το ότι εφαρμόζει το δόγμα του νόμου και της τάξης με την εξαίρεση, όμως, των «τραπεζιτών» και των «καταχραστών του δημόσιου χρήματος».
   Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε τρεις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι οποίες όπως είπε παρέχουν «νομοθετική εύνοια» στους «εγκληματίες του λευκού κολάρου» και επαναφέρουν πολιτικές που έριξαν «τη χώρα στα βράχια και την οδήγησαν στη χρεοκοπία και τα μνημόνια».
   Η πρώτη αφορά τον Ποινικό Κώδικα, τη «μεγάλη και δομική» μεταρρύθμιση του οποίου -όπως είπε- είχε προχωρήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και είχαν παραδεχτεί και στελέχη της ΝΔ, αλλά επανανομοθετεί τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε "πρόσχημα" το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε ευνοϊκά την «κατοχή μολότοφ» την οποία ο ίδιος αποκάλεσε «εξορθολογισμό» των ποινών καθώς όσο ήταν κακούργημα, δεν εφαρμοζόταν. «Τελικά, το μόνο στο οποίο αποσκοπούσατε ήταν να ξεπαγώσετε τους λογαριασμούς οικονομικών εγκληματιών και να κάνετε το δώρο της ποινικής ασυλίας στους τραπεζίτες», υπογράμμισε.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ