Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

2.10.19

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΘΕΜΑ: «Μέριμνα για το Στρατιωτικό Προσωπικό της Ηπείρου»

Εφ΄όλης της ύλης τα στρατιωτικά θέματα της Ηπείρου!

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά δέκα και πλέον θέματα που ταλανίζουν τους Στρατιωτικούς της Ηπείρου θέτει ενώπιον του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον αρμόδιο υπουργό Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.
Η εφ΄όλης της ύλης προσέγγιση του βουλευτή στα στρατιωτικά θέματα της Ηπείρου κάλυψε όλες τις πτυχές και τα αδύναμα σημεία στα οποία χρειάζονται τη στήριξη της πολιτείας οι Στρατιωτικοί.
Ζητά συγκεκριμένα:
Για τα στρατιωτικά ακίνητα
  • Ανακαίνιση των ξενώνων στο στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στα Ιωάννινα, αξιοποίηση ακινήτων υπέρ των Μετοχικών Ταμείων, δίκαιη ανακατανομή των στρατιωτικών ακινήτων βάσει εισοδηματικών κριτηρίων των δικαιούχων και επαναλειτουργία της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς (ΛΑΦ) της Πρέβεζας,
Για μισθολογικές απολαβές
  • Επίδομα παραμεθορίου σε όλους τους δικαιούχους Στρατιωτικούς. Σημειώνεται ότι το εν λόγω επίδομα δεν δίνεται στους υπηρετούντες των χαρακτηρισμένων από τον Νομό περιοχών της Ηπείρου ως παραμεθόριες (8η ΕΑΝ και ΤΕΘ Κόνιτσας-ΤΕΘ Ηγουμενίτσας) παρά μόνο σε ορισμένες.
  • Εφαρμογή της 2193/2014 Απόφασης του ΣτΕ που ρυθμίζει τις μισθολογικές και συντάξιμες απολαβές των Στρατιωτικών, εφαρμογή 40ωρης απασχόλησης, καθώς και υπερωριακής αποζημίωσης, καθότι οι Στρατιωτικοί δεν αποζημιώνονται για τις επιπλέον ώρες απασχόλησής τους ενώ καλούνται να καταβάλουν εισφορές για την αναγνώριση πέντε ασφαλιστικών ετών.
Για μεταθέσεις
  • Θέσπιση αμετάθετου με τη συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας, αμετάθετο για τους Στρατιωτικούς που έχουν τέκνα Β΄ και Γ΄ Λυκείου και ανακοίνωση των μεταθέσεων κάθε Μάρτιο ώστε να επιτυγχάνεται ο οικογενειακός προγραμματισμός.
Για μοριοδότηση
  • αποκατάσταση μοριοδότησης Φρουράς Ιωαννίνων και εξίσωσή της με την αντίστοιχη μοριοδότηση των Φρουρών Καστοριάς και Φλώρινας.
Ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς ζητά από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να εξετάσει όλα τα αιτήματα των Στρατιωτικών που τους απασχολούν σε γενικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, ώστε να τους δοθεί η μέριμνα που τους αξίζει.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
Αθήνα, 02.10.2019
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΘΕΜΑ: «Μέριμνα για το Στρατιωτικό Προσωπικό της Ηπείρου»
Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου τα τελευταία χρόνια γίνεται δέκτης μηνυμάτων εκατοντάδων Στρατιωτικών αλλά και μελών των οικογενειών τους για τα χρόνια προβλήματα που τους απασχολούν και το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν οξυνθεί.
Συγκεκριμένα ζητούν:
  1. Ανακαίνιση των ξενώνων στο στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στα Ιωάννινα - Λειτουργία κατά τους θερινούς μήνες των Στρατιωτικών Οικημάτων Αξιωματικών και Στρατιωτικών Οικημάτων Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΟΑ-ΣΟΜΥ) της Πρέβεζας ως ξενώνες για τα στελέχη που υπηρετούν στην 8Μ/Π ΤΑΞ - Ανακαίνιση των ΣΟΑ-ΣΟΜΥ Ιωαννίνων - Επαναλειτουργία της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς (ΛΑΦ) της Πρέβεζας που παραμένει χρόνια κλειστή.
  2. Αξιοποίηση των ακινήτων πρώην στρατοπέδων υπέρ των Μετοχικών Ταμείων.
  3. Ανακατανομή των στρατιωτικών ακινήτων με βάση την προέλευση και τα εισοδηματικά κριτήρια (Ε1-Ε9) των δικαιούχων.
  4. Εφαρμογή της 2193/2014 Απόφασης του ΣτΕ που ρυθμίζει τις μισθολογικές και συντάξιμες απολαβές των Στρατιωτικών.
  5. Εφαρμογή 40ωρης απασχόλησης και στους Στρατιωτικούς
  6. Υπερωριακή αποζημίωση. Οι Στρατιωτικοί δεν αποζημιώνονται για τις υπερωριακές ώρες απασχόλησής τους ενώ καλούνται να καταβάλουν εισφορές για την αναγνώριση πέντε ασφαλιστικών ετών.
  7. Ανακοίνωση των μεταθέσεων κάθε Μάρτιο ώστε να επιτυγχάνεται ο οικογενειακός προγραμματισμός.
  8. Θέσπιση αμετάθετου με τη συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας και για τους Στρατιωτικούς που έχουν τέκνα Β΄ και Γ΄ Λυκείου.
  9. Επίδομα παραμεθορίου σε όλους τους δικαιούχους Στρατιωτικούς. Σημειώνεται ότι το εν λόγω επίδομα δεν δίνεται στους υπηρετούντες των χαρακτηρισμένων από τον Νομό περιοχών της Ηπείρου ως παραμεθόριες (8η ΕΑΝ και ΤΕΘ Κόνιτσας-ΤΕΘ Ηγουμενίτσας) παρά μόνο σε ορισμένες.
  10. Αποκατάσταση μοριοδότησης Φρουράς Ιωαννίνων και εξίσωσή της με την αντίστοιχη μοριοδότηση των Φρουρών Καστοριάς και Φλώρινας.
  11. Απεμπλοκή του Στρατιωτικού Προσωπικού από τα κέντρα μεταναστών.


Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
  1. Προτίθεστε να εξετάσετε τα ανωτέρω αιτήματα των Στρατιωτικών της χώρας μας; Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε σχετικά;
Ο ερωτών βουλευτής


Γιώργος Αμυράς, βουλευτής Ιωαννίνων


Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ