Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

11.6.18

Γ. Αμυράς: Ντροπιαστικές οι ρήτρες αφερεγγυότητας για τη δημόσια περιουσία

Γ. Αμυράς: Ντροπιαστικές οι ρήτρες αφερεγγυότητας για τη δημόσια περιουσία


«Έχουμε ένα νομοσχέδιο τέρας με νομοθέτηση ταχείας κοπής», κατήγγειλε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα επί του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς. Ο βουλευτής επέκρινε, κυρίως, το άρθρο 109, το οποίο χαρακτήρισε προπτωχευτική διαδικασία της χώρας, καθώς το υπερταμείο γίνεται συμβαλλόμενο στα δάνεια του δημοσίου με τον ESM και μπαίνει ενέχυρο κρατική περιουσία ύψους 25 δισ.
«Οι ρήτρες που προβλέπονται στο άρθρο 109 είναι ντροπιαστικές» είπε ο κ. Αμυράς και αναρωτήθηκε αν η αξιοπρέπεια, για την οποία μιλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, έχει πλέον ονοματεπώνυμο και λέγεται ρήτρα αφερεγγυότητας Τσίπρα-Καμμένου. «Ακόμη και το ενεχυροδανειστήριο της γειτονιάς, όταν του πας ένα ρολόι θα σου δώσει ένα ποσό. Εδώ, ούτε αυτό προβλέπεται και άρα πρόκειται για ρεκόρ αποτυχίας που κάνει πράξη αυτό που ζητούσε ο Σόιμπλε το 2014 και το 2015» ανέφερε ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού.
Ο βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους μύθους που έχει καλλιεργήσει γύρω από το τέλος του προγράμματος, διότι στην πραγματικότητα τα μνημόνια δεν τελειώνουν, το μέλλον των επομένων γενεών υποθηκεύεται και η κυβέρνηση, χωρίς πολιτική νομιμοποίηση, δεσμεύει τη χώρα με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με ακόμη πέντε χρόνια. Μέσα σε όλα αυτά, όπως σημείωσε ο κ. Αμυράς, η κρατική περιουσία γίνεται λάφυρο στα χέρια των δανειστών.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ