Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

15.12.16

Η ΝΔ δίνει διαπιστευτήρια στις πιο ακραίες φωνές των δανειστών, αναφέρει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ δίνει διαπιστευτήρια στις πιο ακραίες φωνές των δανειστών, αναφέρει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ

Είναι κυριαρχικό δικαίωμα της κυβέρνησης να κατανείμει με κοινωνικά δίκαιο τρόπο την υπεραπόδοση των εσόδων του Προϋπολογισμού, ειδικά από τη στιγμή που δεν τίθενται σε κίνδυνο οι στόχοι, ανέφερε μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.
Η κ. Τζούφη, ανέφερε πως είναι χαρακτηριστική η σε ευρωπαϊκό επίπεδο στήριξη των Ολάντ, Μοσκοβισί, Σουλτς και μιας σειράς ηγετών, στην ελληνική κυβέρνηση, απέναντι στα εμπόδια που βάζει για μια ακόμη φορά η Γερμανία και ο κ. Σόϊμπλε.
«Είμαστε βέβαιοι πως εν τέλει θα υπάρξει θετική απόφαση και θα ξεπαγώσει η διαδικασία, ακόμη και αν χρειαστεί να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση, διότι αυτό είναι ελάσσονος σημασίας και δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα», είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Τζούφη υπογράμμισε, ότι την ίδια στιγμή η κυβέρνηση στέκεται σταθερά αντίθετη στην εκ των προτέρων νομοθέτηση μέτρων λιτότητας και δηλώνει κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα δεν έχει αποδεχθεί πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για δέκα χρόνια μετά τη λήξη του προγράμματος.
Παράλληλα, η κ. Τζούφη είπε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει εκτός ευρωπαϊκού κεκτημένου στο ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
«Όταν η Κομισιόν δεν καταγγέλλει την Ελλάδα αλλά κρατάει αποστάσεις από τις πιο σκληρές φωνές της λιτότητας και όταν είναι σαφές ότι δεν παραβιάσαμε κανένα κανόνα, γιατί δυνάμεις της αντιπολίτευσης να αμφισβητούν το αναφαίρετο δικαίωμα μας να νομοθετούμε υπέρ των αδυνάτων, και της ευρείας πλειοψηφίας; Μήπως δίνουν διαπιστευτήρια στους δανειστές ταυτιζόμενοι με τις πιο σκληρές απόψεις τους;», ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ