Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

24.11.16

Πεδίο για αντιπαράθεση εφ'όλης της ύλης η συζήτηση του νέου προϋπολογισμού

Πεδίο για αντιπαράθεση εφ'όλης της ύλης η συζήτηση του νέου προϋπολογισμού

Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης για την οικονομία και όλο το φάσμα της κυβερνητικής πολιτικής, ακόμη και για την τρέχουσα διαπραγμάτευση, αναμένεται να τεθούν από σήμερα κυβέρνηση και αντιπολίτευση, όπως προδιαγράφουν οι πρώτες τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής όπου ξεκίνησε η συζήτηση του προϋπολογισμού.
   Η συζήτηση του προϋπολογισμού στην επιτροπή Οικονομικών θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε τέσσερις συνεδριάσεις, προκειμένου την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου να ξεκινήσει η συζήτηση στην ολομέλεια. Σήμερα, έχουν οριστεί δύο συνεδριάσεις στην Επιτροπή Οικονομικών για τον προϋπολογισμό και θα ακολουθήσουν δύο ακόμη συνεδριάσεις στην επιτροπή την προσεχή Τρίτη. Η ψήφιση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια την 10η Δεκεμβρίου, της οποίας θα προηγηθούν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, προσλαμβάνει πάντοτε χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
   Ο προϋπολογισμός του 2017 είναι ο δεύτερος προϋπολογισμός που καταθέτει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε μια κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, με την κυβέρνηση να επιδιώκει το κλείσιμο της εντός του χρονοδιαγράμματος και «χωρίς παραχωρήσεις σε θέματα αρχών» και να προσδοκά καλές εξελίξεις στο θέμα του χρέους.

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ