Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

16.5.16

Επίκαιρη Ερώτησης του Γ. Αμυρά στον Υπουργό Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με την ευρυζωνικότητα και την αναβάθμιση της ψηφιακής οικονομίας.

Ο υπουργός Μεταφορών παραδέχτηκε ότι η ΕΕΤΤ βρίσκεται σε χειμερία νάρκη




Οι Έλληνες χρειάζονται γρήγορο και αξιόπιστο διαδίκτυο, απαιτούν ευρυζωνικότητα και αναβάθμιση της ψηφιακής οικονομίας όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, ανέφερε σε σημερινή επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς και ζήτησε από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη απαντήσεις για τη χειμερία νάρκη στην οποία βρίσκεται η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) από το Φεβρουάριο του 2015, δεδομένου ότι η ανεξάρτητη αρχή δεν διαθέτει πρόεδρο και για τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. έχουν ζητηθεί οι παραιτήσεις τους από τον κ. υπουργό.
Ο κ. Σπίρτζης παραδέχτηκε ότι η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα είναι χαμηλή σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη καθώς μόλις το 68% των νοικοκυριών στην Ελλάδα διέθετε το 2015 ευρυζωνική και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ ο μέσος όρος της Ε.Ε. φτάνει το 83%.
Σε σχέση με την ΕΕΤΤ ο κ. υπουργός ανέφερε ότι έχει χάσει τα εχέγγυα της ανεξαρτησίας της και περιμένει τα αποτελέσματα εισαγγελικού πορίσματος για να λάβει τις αποφάσεις του.

Ακολουθεί απόσπασμα από την Επίκαιρη Ερώτηση:
https://www.youtube.com/watch?v=HkDl1nKw8qY&feature=youtu.be
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ