Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

24.11.15

«Επαναφορά του εξάωρου ωραρίου εργασίας στο προσωπικό των Παιδαγωγών Προσχολικής ηλικίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών»

Αναφορά Γιάννη Στέφου (24/11/15) – “Επαναφορά του εξάωρου ωραρίου εργασίας στο προσωπικό των Παιδαγωγών Προσχολικής ηλικίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών”

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για κ. κ. Υπουργούς
– Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
– Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
 Θέμα: «Επαναφορά του εξάωρου ωραρίου εργασίας στο προσωπικό των Παιδαγωγών Προσχολικής ηλικίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών»
Ο Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Στέφος καταθέτει  προς τους  κ. κ. Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ως αναφορά, την ανακοίνωση του Συλλόγου Νηπιαγωγών και Βρεφονηπιοκόμων Ηπείρου που αφορά  την ψήφιση του άρθρου 41 του Ν.3979/201, δηλαδή την αύξηση ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε 40 ώρες εβδομαδιαίως, στην οποία προχώρησαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καταπατώντας εργασιακά δικαιώματα χρόνων.
Η εφαρμογή του οκτάωρου ωραρίου εργασίας προστέθηκε σε ένα σύνολο προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Παιδικοί Σταθμοί, όπως ακατάλληλες κτιριακές υποδομές, έλλειψη πόρων, και υπεράριθμα παιδιά, συμβάλλοντας στην υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Θεωρείται αναγκαίο λοιπόν να δοθεί άμεσα μια λύση σε αυτό το ζήτημα που δεν αφορά μόνο τους/τις εργαζόμενους/ες, αλλά και την συνολικότερη υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ