Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

21.1.14



ΟΙ ΥΜΕΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΧΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟ ΓΑΛΗΝΟ


«ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ»


Η ντροπή του κομματικού κράτους και της επιλογής ανικάνων και υμετέρων σε επίλεκτες θέσεις της κρατικής μηχανής, συνεχίζεται αμείωτα από την συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.

Από την αμαρτωλή Ολυμπιάδα των υπερτιμολογημένων και κατ' ανάθεση έργων, κάποιοι βρίσκονται με... μαγικό τρόπο στο ΤΑΙΠΕΔ κλπ. Αυτό, ως απλό παράδειγμα και μόνο, την ώρα που άξια Ελληνόπουλα παίρνουν το δρόμο της μετανάστευσης για να βρούνε δουλειά.

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κατέθεσε για λογαριασμό του Γενικού Γραμματέα του Κινήματος και πρώην Βουλευτή Λέσβου του Κινήματος Σπύρο Γαληνό, Ερώτηση που αναφέρεται στην συνέχεια αυτού του καθεστώτος των χαριστικών προσλήψεων και η οποία, επί της ουσίας, απευθύνεται στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΥΜΕΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΣΕ ΧΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Κύριοι Υπουργοί,

Υπολογίζεται ότι σήμερα στην Ελλάδα, περίπου το 30% των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι άνεργοι, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 14%. Είναι αυτός ένας από τους βασικούς λόγους που ο αριθμός των πτυχιούχων μεταναστών συνεχώς αυξάνεται.

Όπως μου υπενθυμίζει ο Γενικός Γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και πρώην Βουλευτής Λέσβου Σπύρος Γαληνός, το «Βήμα της Κυριακής» είχε δημοσιεύσει έρευνα της Κάπα Research, από την όποια προκύπτει πως οι 7 στους 10 αποφοίτους ψάχνουν διέξοδο στο εξωτερικό. Όπου το 32,6% εξ αυτών δηλώνουν πρόθυμοι να δουλέψουν στο εξωτερικό για να διασφαλίσουν αξιοκρατία στην εξέλιξη τους.

Και ο Σπύρος Γαληνός προσθέτει:

«Τελικά είναι αλήθεια πως η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Ή μήπως όχι όλα της τα παιδιά; Μήπως τα «δικά μας παιδιά» ζουν και βασιλεύουν ακόμα; Πως γίνεται η Ελλάδα να δείχνει σε χιλιάδες νέους, που τυγχάνει να έχουν και τα περισσότερα προσόντα, την πόρτα της εξόδου, όταν την ίδια στιγμή προωθεί επιλεκτικά με καθαρά κομματικά κριτήρια συγκεκριμένα πρόσωπα.

Αναφέρομαι σε άτομα που υπέπεσαν στην αντίληψή μου, τα οποία ανακυκλώνονται σε θέσεις κλειδιά και χαίρουν συνεχόμενων αναβαθμίσεων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Όταν όμως τα πρόσωπα αυτά αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης, αποτυγχάνουν συνεχώς σε θέματα διαχείρισης, τότε εύλογα δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά, που χρίζουν πιστικών απαντήσεων.

Όταν στην ελεύθερη αγορά η αποτυχία είναι απαγορευτική, παραδόξως στην ελληνική πολιτική η αποτυχία επιβραβεύεται.

Συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν διαγράψει «εξαιρετικές» επαγγελματικές πορείες, αναλαμβάνοντας θέσεις κλειδιά, όπως για παράδειγμα σε επιτροπές των «αμαρτωλών» Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όπου το σκάνδαλο της υπερτιμολόγησης της διοργάνωσης ακόμα ψάχνει το δρόμο του προς το φως.

Και τα ίδια πρόσωπα αργότερα αναλαμβάνουν πάντα καίριες θέσεις σε οργανισμούς όπως το ΤΑΙΠΕΔ.

Πως μπορεί η κυβέρνηση να μιλά για ανάπτυξη, όταν συνεχίζει να ανακυκλώνει αναρμόδιους και αποτυχημένους σε καίριες θέσεις;

Τα στοιχεία των προσώπων είναι διαθέσιμα, όταν και εφόσον ζητηθούν».

Κατόπιν αυτών ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεστε ναι ή όχι εσείς, αλλά κυρίως ο Πρωθυπουργός να διασφαλίσετε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και τις ίσες ευκαιρίες στην εργασία και στη συμμετοχή στη Δημόσια Διοίκηση;
  2. Προτίθεται ναι ή όχι ο πρωθυπουργός (εξ ου και η Ερώτηση απευθύνεται και στον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ) να δώσει εντολή στους αρμόδιους Υπουργούς για να επαναξιολογήσουν και να απομακρύνουν ΑΜΕΣΑ τους ανίκανους υμέτερους, μετριάζοντας τη ζημιά που έχουν προκαλέσει ως τώρα στο Δημόσιο, αλλά και μετριάζοντας τις αλγεινές εντυπώσεις σε όλα εκείνα τα άξια ελληνόπουλα που φεύγουν μετανάστες διαπιστώνοντας ότι το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ καλά κρατεί;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ