Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

8.1.14

Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ



Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΞΗΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ



Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ήταν ένας από τους ελάχιστους που εμφανίστηκαν και μίλησαν στο Κοινοβούλιο για το νομοσχέδιο που αφορά τη «Δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής πτήσεων και άλλες διατάξεις»

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ, το νομοσχέδιο, το οποίο, μάλιστα φέρει και τον τίτλο «Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και άλλες διατάξεις», για τις οποίες έχει μιλήσει ήδη η Εισηγήτριά μας Ραχήλ Μακρή και θα μιλήσει και ο Κοινοβουλευτικός μας Εκπρόσωπος Νότης Μαριάς, πρέπει να έχει, καταρχήν, πελατεία! Δηλαδή η Ελλάδα πρέπει να έχει πτήσεις!

Διότι έχουμε καταφέρει με το αεροδρόμιο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», να έχουν πέσει δραματικά οι πτήσεις στη χώρα, διότι αυτό το αεροδρόμιο έχει καταστεί το ακριβότερο αεροδρόμιο της Ευρώπης και το δεύτερο ακριβότερο σε όλον τον κόσμο!

Αυτό, βεβαίως, πρέπει να πω ότι είναι ένα κατόρθωμα της δικής σας τότε Κυβέρνησης και απόφασης του κ. Λαλιώτη – αυτό το «θείο βρέφος» που κανείς δεν το αγγίζει, κανείς δεν μιλάει, τον έχουμε ξεχάσει από τον πολιτικό χάρτη - ο οποίος πήρε μια σύμβαση και τη μείωσε από πλευράς χρονικής διάρκειας, με αποτέλεσμα βεβαίως να ανέβουν ταυτόχρονα όλα τα τέλη στάθμευσης και εξυπηρέτησης των αεροπλάνων στο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ».

Όλο αυτό τι δημιούργησε;

Μέσα σε αυτήν τη συμφορά, η οποία μας έχει βρει στην Ευρώπη και για την οποία ευθύνεται και η Ισπανίδα τότε Επίτροπος Γιολάντα Ντε Παλάθιο - αν θυμάστε - να έχουν δημιουργηθεί τρεις ισχυρές αεροπορικές εταιρείες: Η μία να είναι η «Lufthansa», η άλλη να είναι η «Air France» κι η άλλη να είναι η «British».

Και μέσα σε όλα, έχει μπει σφήνα και η «Turkish», με αποτέλεσμα στην περιοχή τη δική μας, η Κωνσταντινούπολη να έχει γίνει ο κύριος σταθμός αεροπορικής σύνδεσης αυτού του κομματιού της Ευρώπης με οπουδήποτε αλλού στον κόσμο!

Μια «Turkish» η οποία έχει 232 αεροπλάνα μαζί με τα Cargo της, ανεξάρτητα με το αν η Τουρκία είναι – όπως έχει πει και ο κ. Μαριάς - μια «φούσκα» η οποία θα σκάσει κάποια στιγμή και δεν ξέρω πόσο θα μας πάρουν τα σκάγια.

Θα καταθέσω Ερώτηση και θα ρωτήσω το Υπουργείο σας για την ποσόστωση της μείωσης των πελατών, δηλαδή της κίνησης αεροπλάνων στο αεροδρόμιο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» σε σχέση με πριν από τέσσερα, πέντε χρόνια.

Θα ρωτήσω ακόμη να μου πουν πότε λειτούργησε τελευταία φορά ο δορυφορικός επιβατικός σταθμός.

Ξέρετε, όμως, κάτι; Ποτέ δεν λειτούργησε ο δορυφορικός επιβατικός σταθμός. Χτίστηκε και είναι εκεί για να παρκάρουν τα δύο αεροπλάνα, τα 340, το «Τσάρλυ» και το «Δέλτα» της «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ» που σαπίζουν.

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΩΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΚΤΕΛ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Είδα όμως εκεί, τον τελευταίο καιρό, ένα 767 με την ελληνική σημαία στην ουρά ονόματι «Ταξιάρχης» και ρώτησα «τι αεροπλάνο είναι αυτό;».

Και αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται περί μιας νέας προσπάθειας Ελλήνων πολιτών να συνδέσουν την Ελλάδα με την ομογένεια είτε αυτή είναι στον Καναδά, είτε αυτή είναι στη Νότια Αφρική. Μακάρι να ξαναπάμε πίσω και στην Αυστραλία, δηλαδή εκεί όπου κάποτε πετούσε η «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ» των πέντε ηπείρων για να καταντήσει να είναι το «ΚΤΕΛ» της Ελλάδας.

Διότι έτσι κατάντησε η «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ». Το «ΚΤΕΛ» της Ελλάδας με αεροπορικά εισιτήρια που είναι πολύ πιο ακριβά για να πας στη Λήμνο απ’ ό,τι για να πας στη Νέα Υόρκη, εισιτήρια, τα οποία επιβαρύνονται όμως - για να μην τα χώνουμε μόνο στις εταιρείες - και με ένα 30% - 35% από διάφορους φόρους και τέλη αεροδρομίων, με συνυπεύθυνο και το «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» πάνω στον τομέα αυτό.

Επίσης, έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές και για το θέμα των περιφερειακών αεροδρομίων - άκουσα και τον ομιλητή του ΣΥΡΙΖΑ - την ώρα που αυτά τα αεροδρόμια έχουν εκχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Έχω κατ’ επανάληψη ζητήσει από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από την εποχή που ήταν ακόμη ο κ. Παναγιωτόπουλος Υπουργός, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ζητήσει τουλάχιστον την κατά το ήμισυ κυριαρχία των αεροδρομίων αυτών, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα αποφύγουμε τις κακοτοπιές εκείνων οι οποίοι αγοράζουν και αγοράζουν και κάποια στιγμή θα τους δούμε όλους να βάζουν και την κόκκινη ημισέληνο στην προμετωπίδα της επιχείρησης, είτε αυτή είναι μαρίνα είτε αυτή είναι ο Αστέρας Βουλιαγμένης είτε είναι κάτι άλλο, όπως ένα από τα αεροδρόμιά μας.

ΣΥΡΙΖΑ, ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

Σήμερα, μάλιστα, από ό,τι αντιλαμβάνομαι, επρόκειτο να έρθει και για συζήτηση και η τροπολογία για τους μουφτήδες, η οποία κατατέθηκε εκπρόθεσμη. Πλην όμως δεσμευτήκατε ότι αυτή δεν θα συζητηθεί και ότι θα έρθει σε κάποιο άλλο νομοσχέδιο τις επόμενες μέρες.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα την υπερψηφίσουμε αυτή την τροπολογία. Οτιδήποτε είναι ανάχωμα στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα το στηρίζουμε με φανατισμό.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει τάξη στο πως ακόμα και εμείς οι Βουλευτές συμπεριφερόμαστε με βάση τον όρκο που δώσαμε στο Σύνταγμα και στην ελληνική σημαία, κύριε Υπουργέ. Γιατί αυτή είναι η δική μας η σημαία! Δεν είναι η πράσινη κάτω από την οποία φωτογραφίζονται Βουλευτές άλλων κομμάτων.

Επίσης, αύριο θα καταθέσω και Ερώτηση - αντίδραση πάνω στην Ερώτηση την οποία κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ που διαμαρτύρεται επειδή δεν επετράπη (με διερμηνέα) Έλλην πολίτης να μιλήσει τουρκικά σε ένα συνέδριο που έστησε το γνωστό δίδυμο Φραγκουδάκη-Δραγώνα πρόσφατα στην Κομοτηνή, που αρχίζει και αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης.

ΞΗΡΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Θα κλείσω με το εξής, κυρία Πρόεδρε.

Σήμερα είναι μια μέρα όπου άρχισε η Ελληνική Αστυνομία να ψάχνει το Χριστόδουλο Ξηρό!!!

Μπράβο!!! Ψάχνουν να βρουν που μένει, που μπορεί να έχει πάει, με τη μόνη διαφορά ότι οι μόνοι γνωστοί που ξέρουμε που βρίσκονται, είναι οι χαμένοι-δολοφονημένοι αυτών των καθαρμάτων της 17ης Νοέμβρη. Αυτούς ξέρουμε που θα τους βρούμε. Στον τάφο τους.

Δεν είδα βέβαια, εκτός από μία δήλωση την οποία έκανε κατόπιν ερωτήσεως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, να ασχοληθεί άλλος και μάλιστα από τα γνωστά κόμματα, που αν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο, αλλιώς όμως πολιτικά, θα είχαν ξεσηκώσει όλη την Ελλάδα.

Και όλα αυτά την ώρα, κυρία Πρόεδρε και κύριοι συνάδελφοι, όπου πληροφορίες μου λένε ότι στις φυλακές Κορυδαλλού έχουν καταστεί κράτος εν κράτει φυλακισμένοι κατηγορούμενοι για τρομοκρατικές ενέργειες! Όπου εκεί δεν τολμούν να μιλήσουν ούτε οι φύλακες ούτε οι συγκρατούμενοί τους!

Είναι κάτι το οποίο θα ζητήσω με Ερώτησή μου από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να το ψάξει καλά και θέλω να ελπίζω ότι θα βρεθούν εργαζόμενοι μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού που «φοράνε παντελόνια» και θα πουν «Ναι» στην συνδρομή στις έρευνες που ζητώ να γίνουν!

Αναθεωρήστε και το νόμο, κύριοι της Κυβέρνησης, που αφορά αυτή την περίφημη άδεια που δίνεται σε αυτούς οι οποίοι βγάζουν ένα περίστροφο, σκοτώνουν πισώπλατα, όπως τον αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη που ήταν εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ομιλία του Τέρενς Κουίκ έχει ανέβει και στο «YouTube ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΒΟΥΛΗ» με ΛΙΝΚ:



Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ