Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

20.12.13

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ




ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ



Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριοι Υπουργοί, για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση εξαπατά και κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό γιατί, ενώ μας λέγατε ότι θα φέρετε στη Βουλή έναν ενιαίο φόρο δίκαιο και ανταποδοτικό, αντί γι’ αυτό φέρνετε ένα νομοσχέδιο με 55 άρθρα εκ των οποίων μόνο τα 13 αφορούν τα ακίνητα, ενώ όλα τα υπόλοιπα αφορούν ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο με το οποίο εξοντώνετε τον Έλληνα. Ποινικοποιείτε τη φτώχεια την οποία εσείς προκαλέσατε και οδηγείτε τον πολίτη και τον οικογενειάρχη στη δήμευση της περιουσίας του.

Το χειρότερο απ’ όλα; Αφού χωρίς δική του ευθύνη τού μειώσατε κατά 50% το εισόδημα, οκταπλασιάσατε τους φόρους, τον αφήσατε άνεργο, τού κλέψατε στην κυριολεξία τη σύνταξη και τώρα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, τον κλείνετε και φυλακή. Γιατί; Για να τον σωφρονίσετε επειδή τον καταστρέψατε;

Φτάνετε στο σημείο να λέτε ότι θα κάνετε έκπτωση στους φτωχούς και σ’ άλλες ευπαθείς ομάδες όπως είναι οι πολύτεκνοι, οι ανάπηροι, οι τρίτεκνοι, αρκεί να μην έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Μα, έτσι όπως μας καταντήσατε, όλοι έχουμε ληξιπρόθεσμες οφειλές και μάλιστα μάς λέτε ότι νομοθετείτε για να πιάσετε αυτούς που κρύβονται πίσω από το νόμο και δεν πληρώνουν, ενώ ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι η νομοθεσία είναι για τον κανόνα και όχι για την εξαίρεση.

Ένα εκατομμύριο είναι τα φτωχά νοικοκυριά σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ στην πραγματικότητα είναι περίπου δυόμισι εκατομμύρια, αλλά δυόμισι εκατομμύρια είναι και οι Έλληνες που χρωστούν σήμερα στο δημόσιο. Σε ποιους, λοιπόν, θα κάνετε έκπτωση; Σε κανέναν; Αυτή είναι η αλήθεια. Έχετε κάνει έναν ολόκληρο λαό δυστυχισμένο και εξαθλιωμένο και έχετε από πάνω το θράσος και την αναίδεια να τον κοροϊδεύετε κατά πρόσωπο.

Ενώ πάτε να εξοντώσετε τους φτωχούς και τη μεσαία τάξη, την ίδια στιγμή φέρνετε «δωράκια» στο ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο δίνετε φορολογική ασυλία για να πηγαίνουν όλα τα έσοδα στους δανειστές, ενώ θα μπορούσατε να φορολογήσετε έτσι ώστε και κάποια χρήματα να έλθουν στο ελληνικό δημόσιο. Φέρνετε «δωράκια» στις off shore εταιρείες, «δωράκια» για χίλιες δυο χαριστικές διατάξεις και μάλιστα απαλλάσσετε αξιωματούχους σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου για τυχόν ποινικές τους ευθύνες.

Ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ υποβάλαμε το αίτημα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου - τα εξήγησε αυτά η κ. Γιαταγάνα - γιατί παραβιάζετε δύο πολύ βασικά άρθρα, το δικαίωμα στην ιδιοκτησία σύμφωνα με το άρθρο 17 του Συντάγματος, αλλά και το άρθρο 4 παράγραφος 5 του Συντάγματος που λέει για τη συνεισφορά των πολιτών στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

Εσείς, κύριοι της Κυβέρνησης, έχετε πάρει από τον Έλληνα το μισθό του, τη σύνταξή του, τις κοινωνικές του παροχές, τις αποταμιεύσεις του τις οποίες έχετε ήδη ρευστοποιήσει σε φόρους και «χαράτσια» και τώρα τον χτυπάτε σε ό,τι τού έχει απομείνει, στο «κεραμίδι» της οικογένειάς του, μέχρι να μην έχει να πληρώσει και να αναγκαστεί να πουλήσει «κοψοχρονιά», αν βρει, ή να τού το πάρει το δημόσιο.

Φορολογείτε τα οικόπεδα, τα χωράφια, τους βοσκοτόπους για πρώτη φορά, δηλαδή τη γη που οι περισσότεροι από μας την έχουμε κληρονομήσει από γονείς και προγόνους στο χωριό και που δεν μας αποφέρει κανένα εισόδημα. Γιατί; Για να μας αναγκάσετε και αυτά να τα πουλήσουμε όσο-όσο στα «κοράκια» και στα funds που παραμονεύουν για το «φιλέτο» της ελληνικής υπαίθρου;

Μονιμοποιείτε το προσωρινό τάχα «χαράτσι» συν το ΦΑΠ, «βαφτίζοντάς» τα από κοινού «ΕΝΦΙΑ», δηλαδή βάζετε διπλό φόρο, φόρο πάνω στο φόρο αν η περιουσία ξεπερνά συνολικά τα 300.000 ευρώ. Βάλτε ένα σπίτι μαζί με ένα εξοχικό και μερικά αναξιοποίητα χωράφια και θα δείτε πόσοι Έλληνες ξεπερνούν αυτό το πλαφόν. Η ειρωνεία είναι ότι θα πληρώνεις φόρο πάνω στο φόρο για μία ακίνητη περιουσία που κάποτε αποκτήθηκε με κόπο και με σκληρή δουλειά και με εισόδημα που από την πρώτη στιγμή έχει φορολογηθεί.

Βάζετε συντελεστή μονοκατοικίας, δηλαδή αν κάποιος είχε ένα οικόπεδο και έχτισε, έχει κάνει έγκλημα. Γιατί; Διότι κάποτε μπορεί να το έχτισε ή να το έχει αγοράσει και - σα να μην έφτανε αυτό - αν έχει επιπλέον συντελεστή που δεν έχτισε, φορολογείται και ο «αέρας».

Φορολογείτε τα κλειστά ακατοίκητα σπίτια, τα ακίνητα που δεν ηλεκτροδοτούνται, ακόμα και ένα γιαπί που κάποιος δεν κατάφερε να τελειώσει γιατί δεν είχε τα λεφτά. Βάζετε φόρο στο ακίνητο και στην υπεραξία του. Αυτή είναι μια μεγάλη κοροϊδία, γιατί δεν υπάρχει πια υπεραξία. Φορολογείτε σε ανύπαρκτες, εικονικές αντικειμενικές αξίες οι οποίες είναι 45% παραπάνω από τις πραγματικές, χωρίς να λογαριάζετε αν το ακίνητο φέρει βάρη από υποθήκη ή προσημείωση. Εδώ η τράπεζα, παρόλο που έχει την κυριότητα του ακινήτου, δεν συμμετέχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην πληρωμή του φόρου.

Τι να πούμε για τα δήθεν αντικειμενικά κριτήρια που σού χρεώνουν τεκμαρτό εισόδημα πάνω στην αξία του ακινήτου που είχες τη δυνατότητα κάποτε να αγοράσεις; Τι να πούμε για τα υπόλοιπα προκλητικά και απαράδεκτα που προβλέπει το νομοσχέδιο; Ο έφορος μπορεί να σού κατάσχει μισθό, σύνταξη, επίδομα από τον τραπεζικό σου λογαριασμό εντελώς απροειδοποίητα, χωρίς καν να έχει εκπνεύσει η προθεσμία της καταβολής μιας οφειλής σου και χωρίς δικαστική απόφαση. Αυτές δεν είναι πράξεις κράτους δικαίου. Αυτές είναι πράξεις θανατηφόρας μνημονιακής πολιτικής.

Αναρωτιέμαι, κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας: Ξεχάσατε, απεμπολήσατε την ιδεολογία του κόμματος και της παράταξης για την προστασία της ιδιοκτησίας, για την προστασία της μεσαίας τάξης που εσείς υποστηρίζετε ότι είναι ο «σπόνδυλος» της αστικής κοινωνικής δομής; Πού είναι η κοινωνική σας ευαισθησία; Πού είναι η κοινωνική σας δικαιοσύνη; Μέσα σ’ όλα αυτά, πού είναι η ανταποδοτικότητα των φόρων τους οποίους επιβάλλετε σήμερα σ’ έναν εξαθλιωμένο ελληνικό λαό;

Έρχεστε και διαμαρτύρεστε όλοι στον Υπουργό κ. Στουρνάρα και του λέτε ότι «αυτός ο νόμος δεν είναι σωστός, δεν είναι δίκαιος, ξέρετε, όμως, θα τον ψηφίσουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς και ελπίζουμε στο μέλλον να τον βελτιώσουμε». Μα, ο κ. Στουρνάρας κάνει μια χαρά τη δουλειά του. Έπρεπε να βρει 2,5 δισεκατομμύρια και τα βρήκε και σας είπε: «Έχετε ισοδύναμα; Δεν έχετε. Εγώ αυτό κάνω». Η ηγεσία, όμως, δέχεται τα μέτρα που προτείνει ο κ. Στουρνάρας. Ο κ. Στουρνάρας δεν κυβερνάει. Η Κυβέρνηση κυβερνάει.

Κύριοι Βουλευτές, αντί να γκρινιάζετε και να παραπονιέστε και να βρίσκετε τον κ. Στουρνάρα για εξιλαστήριο θύμα, μην ψηφίσετε τα μέτρα, γιατί από σας εξαρτάται.

Επίσης, αυτή είναι η «χαριστική βολή» στον οικογενειάρχη Έλληνα που «αιμορραγεί», που «σπαρταράει» με τα απανωτά χτυπήματα αυτής της τεράστιας οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Πρέπει να θυμηθείτε τους έξι χιλιάδες συνανθρώπους μας που έδωσαν τέλος στη ζωή τους από ντροπή και απόγνωση, που πήδηξαν από ταράτσες, που κρεμάστηκαν, αφήνοντας πίσω τους ορφανά. Θυμηθείτε τους άστεγους Έλληνες πολίτες που ψάχνουν στα σκουπίδια. Εσείς, όμως, θα ψηφίσετε με «κρύα καρδιά». Θυμηθείτε οικογενειάρχες και νοικοκύρηδες κλεισμένους στη φυλακή γιατί το έγκλημά τους είναι ότι δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τους άγριους φόρους που τούς επιβάλατε ή το ασφαλιστικό τους ταμείο γιατί καταστράφηκαν.

Θέλετε μία Ελλάδα πεινασμένων, ανέργων νέων που δεν μπορούν να δημιουργήσουν οικογένεια; Θέλετε μία Ελλάδα δυστυχισμένων γερόντων που δεν μπορούν να απολαύσουν τα γηρατειά τους; Θέλετε να φτάσουμε σε αυτό το ανατριχιαστικό που είπε συνάδελφος σε ομιλία του ότι η Ελλάδα είναι πλέον δυστυχώς μία χώρα με άδειες κούνιες και γεμάτα φέρετρα;

Φτάνει πια.

Μην ψηφίσετε αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο. Ακούστε την κοινωνία που εκπέμπει SOS στην ανθρωπιά σας. Μην αγνοήσετε τη σπαρακτική κραυγή της.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ