Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

11.12.13

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΩΝ Β. ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ




ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΩΝ Β. ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΩΝ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟΥ ΜΕ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΝΕΡΟΥ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ



«Κυρίες και κύριοι, η παρούσα πρόταση για άρση της ασυλίας του κ. Παναγιώτη Καμμένου, πρέπει να τεκμηριωθεί σε δύο επίπεδα.

Πρώτον, πρέπει να τεκμηριωθεί σε νομικό επίπεδο. Πρόκειται για μία εξόχως αντισυνταγματική διαδικασία, η οποία προσβάλει τον Κοινοβουλευτισμό, διακωμωδεί το νομικό μας πολιτισμό και ιδρύει διωκτικό μηχανισμό, για να καταλήξουμε στη φίμωση, στη σπίλωση και στην κατασυκοφάντηση Βουλευτών, πολλώ δε μάλλον πολιτικών αρχηγών.

Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης, δεν γίνεται δίωξη χωρίς απολογία, κατά παράβαση, πρώτον, του άρθρου 20 παράγραφος 2 του Συντάγματος, δεύτερον, των άρθρων 31 παράγραφος 2 και 171 παράγραφος 1 περίπτωση Δ του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τρίτον, του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ και, τέταρτον, του άρθρου 14 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα.

Δεύτερον, πρέπει να τεκμηριωθεί σε πολιτικό επίπεδο. Η δίωξη που έρχεται στην κρίση της Εθνικής Αντιπροσωπείας είναι πρόδηλα πολιτική.

Παράγοντας της Νέας Δημοκρατίας δίνει εντολή στην εισαγγελία για να κινηθούν ποινικές διαδικασίες για ένα ανύπαρκτο αδίκημα βάσει του οποίου διασύρεται η φωνή της Αντιπολίτευσης και τελικά επιχειρείται να νομιμοποιηθεί μία φασίζουσα «αγχόνη» σε όποιον αντιδρά στην τρόικα και στους υπηρέτες της.

Σ’ αυτό το σημείο η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ομόφωνα ακολουθεί τη φωνή της συνείδησης. Ανεξάρτητα από το αν ο Πρόεδρός μας μάς λύνει καίρια το ηθικό θέμα και ζητά να δικαστεί, εμείς εκφράζουμε το σεβασμό στη δημοκρατία και τη Βουλή και την προστασία των θεσμών και την προστασία της ελευθερίας στην έκφραση, γι’ αυτό και ψηφίζουμε «όχι» στη δίωξη».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ