Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

26.9.13



ΠΡΟΣΘΗΚΗ – ΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ
ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΕΣ ΟΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ - ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ



Στο άρθρο … με τίτλο «Τροποποίηση του άρθρου 5 του ν. 3371/2005» της με Γενικό αριθμό κατάθεσης 830 και ειδικό αριθμό κατάθεσης 8 της από 20/9/2013 τροπολογίας επέρχονται οι κάτωθι αλλαγές:

1.       Ο τίτλος του άρθρου αναδιατυπώνεται ως εξής: «Τροποποίηση της παραγράφου 5 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005».

2.       Το άρθρο αναδιατυπώνεται ως εξής:
«Το τρίτο εδάφιο της παραγράφου 5 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005 (Α’ 178) τροποποιείται και προστίθεται τέταρτο εδάφιο ως εξής:

«Εάν, συνεπεία των εταιρικών μετασχηματισμών, οι μέτοχοι της απορροφώμενης, διασπώμενης ή μετατρεπόμενης εταιρίας λαμβάνουν εισηγμένες μετοχές σε οργανωμένη αγορά κράτους άλλου πλην της Ελλάδας, σύμφωνα με τους όρους των ανωτέρω μετασχηματισμών, το ποσοστό της απαιτούμενης πλειοψηφίας του πρώτου εδαφίου ορίζεται σε 90%. Τα προηγούμενα εδάφια της παρούσας παραγράφου δεν εφαρμόζονται εάν, συνεπεία εταιρικών μετασχηματισμών, οι μέτοχοι της απορροφώμενης, διασπώμενης ή μετατρεπόμενης εταιρίας λαμβάνουν μετοχές εισηγμένες σε οργανωμένη αγορά στην Ελλάδα.»



Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ



Ενημερωτικό
Η ρύθμιση την οποία έχει καταθέσει το Υπουργείο Οικονομικών αποσκοπεί στην προσέγγιση της ελληνικής νομοθεσίας προς τα ισχύοντα σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά το απαιτούμενο ποσοστό για την διαγραφή εταιριών από το Χρηματιστήριο χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσια πρόταση με προφανή στόχο την προστασία των μετόχων μειοψηφίας.
Με τις προτεινόμενες νομοτεχνικές αλλαγές που θα κατατεθούν διασφαλίζεται ότι η ρύθμιση δεν θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τις συγχωνεύσεις μεταξύ ελληνικών εισηγμένων εταιριών, καθώς γι’ αυτές το ποσοστό θα παραμείνει 67%, ενώ διατηρείται η δικλείδα ασφαλείας αυξημένου ποσοστού 90% όσον αφορά τις συγχωνεύσεις με αλλοδαπές εισηγμένες, κατά τα πρότυπα των λοιπών ευρωπαϊκών χωρών.
Επισυνάπτεται προς χρήση σας πίνακας με το ποσοστό που απαιτείται προκειμένου να επιτευχθεί διαγραφή εισηγμένων μετοχών μέσω independent squeeze-out, δηλαδή εξαγορά των μετοχών των λοιπών μετόχων από τον μέτοχο πλειοψηφίας (χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσια πρόταση).
Χώρα
% independent squeeze out
Αυστρία
90%
Γαλλία
95%
Γερμανία
95%
Δανία
90%
Ηνωμένο Βασίλειο
Δεν προβλέπεται
Ισπανία
Δεν προβλέπεται
Κύπρος
Δεν προβλέπεται
Λιθουανία
Δεν προβλέπεται
Πολωνία
90%
Σουηδία
90%
Φινλανδία
90%

 

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ