Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

6.3.13

Ερώτηση Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών Θέμα: «Απαράδεκτη και σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και των εργαζόμενων η σχεδιαζόμενη κατάργηση της Διεύθυνσης Εκτύπωσης Διαχείρισης Εντύπων και Αξιών του Δημοσίου (Δ.Ε.Δ.Ε.Α.Δ.) του Υπουργείου Οικονομικών»

06.03.2013

Ερώτηση

Προς
τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Απαράδεκτη και σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και των εργαζόμενων η σχεδιαζόμενη κατάργηση της Διεύθυνσης Εκτύπωσης Διαχείρισης Εντύπων και Αξιών του Δημοσίου (Δ.Ε.Δ.Ε.Α.Δ.) του Υπουργείου Οικονομικών»


Σύμφωνα με το νέο, προτεινόμενο οργανόγραμμα του Υπουργείου Οικονομικών καταργείται / «εξαφανίζεται» η Διεύθυνση Εκτύπωσης Διαχείρισης Εντύπων και Αξιών του Δημοσίου (Δ.Ε.Δ.Ε.Α.Δ.) του Υπουργείου Οικονομικών.
Αναλυτικότερα, στις 25 - 4 - 2012 η υπηρεσία εκτύπωσης εντύπων και αξιών του Δημοσίου (Υ.Ε.Ε.Α.Δ.) μετονομάστηκε σε διεύθυνση εκτύπωσης διαχείρισης εντύπων και αξιών του δημοσίου (Δ.Ε.Δ.Ε.Α.Δ.). Ανέλαβε επίσης τις εργασίες της υπηρεσίας διαχείρισης εντύπων και αξιών του δημοσίου (Υ.Δ.Ε.Α.Δ.) η οποία καταργήθηκε και αφορούσε την ασφαλή φύλαξη και διάθεση αξιών του δημοσίου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η Δ.Ε.Δ.Ε.Α.Δ. τυπώνει όλα τα έντυπα του Υπουργείου Οικονομικών για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) καθώς και τα περισσότερα έντυπα για τις Δ.Ο.Υ., τα τελωνεία, τις κεντρικές υπηρεσίες καθώς και όλων γενικώς των υπηρεσιών του Υπουργείου, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη συμβολή της Δ.Ε.Δ.Ε.Α.Δ. στη συλλογή των εσόδων του κράτους. Επίσης, η εν λόγω υπηρεσία έχει την δυνατότητα για την άμεση εκτέλεση όλων των εργασιών που θα της ανατεθούν, καθώς και για την εκτύπωση όλων των αξιών του δημοσίου. Για το σκοπό αυτό προμηθεύτηκε και διαθέτει σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό ώστε να αναλάβει όταν της ζητηθεί την εκτύπωση και την αποπεράτωση των αξιών του δημοσίου, οι οποίες μέχρι σήμερα διεκπεραιώνονται είτε από την Τράπεζα της Ελλάδος είτε από ιδιώτες, με αποτέλεσμα το δημόσιο να επιβαρύνεται οικονομικά με μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η Δ.Ε.Δ.Ε.Α.Δ. διαθέτει έμπειρο και εξαιρετικά εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό, που αριθμεί 98 υπάλληλους από τους οποίους οι 53 είναι Τ.Ε. και Δ.Ε. τυπογραφίας, ειδικότητας εκτυπωτών, βιβλιοδετών – κοπτών, φωτοσυνθετών κ.λπ. με τη δυνατότητα να αποπερατώσουν οποιαδήποτε εργασία τους ζητηθεί με μεγάλη ταχύτητα και με το δυνατότερο μικρότερο κόστος για το δημόσιο. Με τον υφιστάμενο τεχνικό εξοπλισμό που είναι ιδιαίτερα σύγχρονος, υπάρχει η δυνατότητα της εκτύπωσης όλων των εντύπων του Υπουργείου Οικονομικών και σχεδόν όλων των εργασιών του δημοσίου, όπως έγινε με την εκτύπωση τίτλου σχολικού βιβλίου σε 50.000 αντίτυπα. Με την πιο καλή εκμετάλλευση της υπηρεσίας θα ήταν δυνατό να εξοικονομηθούν πολλά χρήματα, που δίνονται σήμερα σε ιδιώτες για εκτυπώσεις του κράτους. Περά των άλλων εργασιών, υπάρχει η δυνατότητα η Δ.Ε.Δ.Ε.Α.Δ. λόγω του εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού που διαθέτει να παράγει πάσης φύσεως έντυπα και κουπόνια άλλων φορέων.

Επειδή η κατάργηση της Δ.Ε.Δ.Ε.Α.Δ θα οδηγήσει στην αύξηση των δαπανών του κράτους και στην μη κατάλληλη και γρήγορη εξυπηρέτηση των πολιτών, αφού οι εκτυπωτικές εργασίες του Δημοσίου θα παραδοθούν σε ιδιώτες με υψηλότατο τίμημα.
Επειδή το αποτέλεσμα της κατάργησης της εν λόγω υπηρεσίας θα είναι η προκλητική πριμοδότηση των ιδιωτικών μονοπωλίων που βρίσκονται στο χώρο του εντύπου, με μεγάλο χαμένο το Ελληνικό Δημόσιο και κυρίως τον Έλληνα πολίτη και τα χρήματά του.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

  • Σκοπεύει να ακυρώσει τον απαράδεκτο σχεδιασμό –όπως διαφαίνεται από το νέο, προτεινόμενο οργανόγραμμα του Υπουργείου Οικονομικών- για κατάργηση της Διεύθυνσης Εκτύπωσης Διαχείρισης Εντύπων και Αξιών του Δημοσίου (Δ.Ε.Δ.Ε.Α.Δ.);
  • Ποιες εκτυπωτικές υπηρεσίες τόσο του Υπουργείου Οικονομικών όσο και συνολικά του Δημοσίου έχουν ανατεθεί σε ιδιώτες; Ποιο το συνολικό ετήσιο κόστος αυτών των αναθέσεων τα τελευταία 2 χρόνια;
  • Με ποιους τρόπους σκοπεύει να αξιοποιήσει πλήρως τις αυξημένες δυνατότητες της Δ.Ε.Δ.Ε.Α.Δ, ώστε εκτυπώσεις που δίνονται σήμερα σε ιδιώτες να ανατεθούν στην εν λόγω υπηρεσία και να περιοριστούν με αυτό τον τρόπο οι σχετικές κρατικές δαπάνες;


Οι ερωτώντες Βουλευτές

Τσακαλώτος Ευκλείδης


Βαλαβάνη Νάντια


Γελαλής Δημήτρης
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ