Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

10.9.12


Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μιχάλη Κριτσωτάκη, για την απάντηση του κ. Υφυπουργού Εργασίας στην συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για τις προωθούμενες περικοπές προνοιακών & κοινωνικών επιδομάτων.


 



«Μέσα στη διαμόρφωση μιας απαράδεκτης κατάστασης σφαγιασμού των κοινωνικών δαπανών καταργούνται και τα εποχικά επιδόματα ανεργίας που αφορούν τους εποχικά εργαζόμενους. Το επίδομα αυτό αφορά κλάδους επαγγελμάτων που σήμερα μαστίζονται από την ανεργία και από την ανασφάλιστη εργασία. Πρόκειται για μέτρο εξαθλίωσης των πλέον επισφαλώς εργαζομένων και μάλιστα σε συνθήκες συνεχούς μείωσης της τουριστικής περιόδου.
Στην απάντησή του στη Βουλή, ο κ. Υφυπουργός, ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση επιμένει  στο σφαγιασμό των προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων και των επιδομάτων ανεργίας των εποχικά εργαζομένων.
Και ενώ παραδέχεται ότι η περικοπή είναι οριστική, ο κ. Υφυπουργός απάντησε πως υπάρχει πρόθεση ανάπτυξης με τον ΟΑΕΔ προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης, επαγγελματικής ενημέρωσης για εποχιακά απασχολούμενους στον τουρισμό έτσι ώστε να έχουν κάποιο επιπρόσθετο εισόδημα απ’ αυτά τα δίμηνα, τρίμηνα, τετράμηνα επαγγελματικής κατάρτισης στον ΟΑΕΔ.!! Θα αντιμετωπίσει λοιπόν την επικείμενη οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων σε Τουρισμό-Επισιτισμό με ένα προσωρινό, έμμεσο και εξευτελιστικό βοήθημα.
Έτσι αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση την άσκηση κοινωνικής πολιτικής και έτσι αντιλαμβάνεται τον Τουρισμό και την ανάπτυξη της χώρας…περικοπή των επιδομάτων και από την άλλη «δήθεν» αντικατάσταση των απωλειών για τους εργαζόμενους με προσωρινά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και αόριστα κριτήρια και προϋποθέσεις!
Αυτή τη στιγμή καθίσταται επείγον να ενημερωθούν αναλυτικά όλοι οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό-Επισιτισμό και να προχωρήσουν σε δυναμικές, μαζικές αντιδράσεις μαζί με τα σωματεία, τους φορείς αλλά και την τοπική κοινωνία διότι το ειδικό βάρος αυτών των πολιτικών είναι μεγάλο και στην Κρήτη και οι συνέπειες τους στην Τοπική Οικονομία και Κοινωνία θα είναι τεράστιες.

10.09.12 
Το Γραφείο Τύπου

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ