Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

24.7.12


24/7/2012

Το Υπουργείο Οικονομικών αρνείται να προσέλθει για ν’ απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Λίτσας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου σχετικά με το ξεπούλημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.





Χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας αρνείται να προσέλθει για ν’ απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Λίτσας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου σχετικά με το ξεπούλημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Η συζήτηση της ερώτησης είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 26 Ιουλίου, σύμφωνα με την διαδικασία που ορίζεται από τον κανονισμό της Βουλής, ωστόσο, ο Υπουργός προχωρώντας σήμερα σε μία πρωτοφανή ενέργεια ενημέρωσε τη βουλευτή δια αντιπροσώπου του Υπουργείου ότι όχι μόνο δεν θα μπορέσει να προσέλθει, αλλά δεν θα προσέλθει κανείς άλλος από την ηγεσία του Υπουργείου (αντικατάσταση που προβλέπεται και συνηθίζεται για τις Επίκαιρες Ερωτήσεις).

Με δεδομένο ότι στις 3 Αυγούστου η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της μέχρι τις 15 Αυγούστου, υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να μην συζητηθεί η Επίκαιρη Ερώτηση πριν να δρομολογηθούν αμετάκλητες ενέργειες για το ξεπούλημα της ΕΒΖ. Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Λίτσας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου δήλωσε σχετικά «η κυβέρνηση όχι μόνο ξεπουλά την δημόσια περιουσία, αλλά πιστεύει ότι για τις ενέργειες της δεν έχει την υποχρέωση να δίνει λογαριασμό σε κανένα. Οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ, η τοπική κοινωνία, αλλά και ο ελληνικός λαός, περιουσία του οποίου είναι η ΕΒΖ απαιτούν άμεσα απαντήσεις, αλλά ο κ. Υπουργός, όπως φαίνεται, είναι «πρόθυμος» για κάθε διάλογο εφόσον… ολοκληρωθεί το καταστροφικό έργο της εκποίησης της ΕΒΖ. Για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση του μνημονίου συμπεριφέρεται σαν απόλυτος μονάρχης».

Το Γραφείο Τύπου

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ