Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

7.2.12

Αθήνα 7 Φεβρουαρίου 2012
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο

ΘΕΜΑ: Δραματική περικοπή πιστώσεων για εφημερίες στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και τα Κέντρα Υγείας της Λέσβου


Μεγάλη αναστάτωση και δυσαρέσκεια έχει προκληθεί στους νοσοκομειακούς ιατρούς του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης και σε όλη τη λεσβιακή κοινωνία, εξαιτίας της σχετικής Υπουργικής Απόφασής σας, με την οποία ανακοινώθηκαν τα ποσά των επιχορηγήσεων σε νοσοκομεία της επικράτειας για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών, για την λειτουργία τους σε εικοσιτετράωρη βάση.
Η περικοπή των κονδυλίων για τις εφημερίες των γιατρών στο νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας της Λέσβου είναι δραματική. Έτσι σε συνέχεια της αμέλειας του Υπουργείου να εντάξει το Βοστάνειο στη Γ! ζώνη εφημεριών, στην οποία υπάγονται όλα τα νοσοκομεία των νησιωτικών περιοχών, έρχεται τώρα και η περικοπή των δαπανών για τις ήδη μειωμένες εφημερίες.
Συγκεκριμένα για το 2012 η πίστωση η οποία αρχικά ήταν 2.500.000€ και στη συνέχεια διαμορφώθηκε στα 3.200.000 €, είναι μειωμένη κατά 25% , ποσοστό που αντιστοιχεί σε 1.000.000€, από αυτή του 2011. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, ότι το Βοστάνειο νοσοκομείο Μυτιλήνης και τα Κέντρα Υγείας της Λέσβου, δεν θα μπορούν να καλύψουν τις αμοιβές για κάλυψη εφημεριών από τις 14.30 καθημερινά έως τις 08.00 το επόμενο πρωί, ακόμα και για βασικές ειδικότητες. Σημειώνεται ότι το ποσό των 4.200.000 € που είχε διατεθεί για το 2011 μόλις που έφθασε για την κάλυψη των εφημεριών, και μάλιστα με ελλείψεις βασικών ιατρικών ειδικοτήτων σε ενεργές εφημερίες.
Αντίθετα όμως, διαθέτετε 5.000.000 € για το νοσοκομείο της Ρόδου και 3.500.000€ για το νοσοκομείο της Σύρου, το οποίο είναι σαφώς μικρότερο από το Βοστάνειο, ενώ και σε άλλα νοσοκομεία τα οποία δεν βρίσκονται σε νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές, οι επιχορηγήσεις είναι σαφώς μεγαλύτερες.
Κατόπιν τούτων και με δεδομένο ότι η παροχή αξιοπρεπούς περίθαλψης στους νησιώτες κατοίκους των ακριτικών νησιών μας, πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητά σας και επειδή οι πολίτες της Λέσβου δεν είναι πολίτες β! κατηγορίας ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. ποια ήταν κριτήρια με βάση τα οποία έγινε η κατανομή των επιχορηγήσεων;
2. Τι θα πράξετε για να αποκατασταθεί η αδικία την οποία προκαλέσατε με την απόφασή σας και με ποιο χρονικό ορίζοντα;


Ο Βουλευτής ν. Λέσβου



Σπύρος Γαληνός




____________________
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ