Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

15.2.12

Αθήνα 15 Ιανουαρίου 2012

Η επερώτηση του βουλευτή ν. Λέσβου κ. Γαληνού σχετικά με την διατήρηση των υπαρχόντων κλιμακίων της Πυροσβεστικής στην Λέσβο συζητήθηκε ενώπιον της ολομέλειας του Κοινοβουλίου.


Συμμετείχε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Δρίτσας, του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ι. Κοραντής καθώς και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Εμμ. Όθωνας.
Ο κ. Γαληνός τόνισε ότι ελπίζει πως: «το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν σκοπεύει να υπερασπιστεί τα δάση του νησιού μας με τον τρόπο που υπερασπίζεται τα κτήρια του κέντρου των Αθηνών, που μέχρι και αυτά πυρπολήθηκαν», ενώ ζήτησε από τον υφυπουργό να εγγυηθεί τη διατήρηση των κλιμακίων της Πυροσβεστικής της Αγιάσου και του Πλωμαρίου.
Με την κατάργηση κλιμακίων της Πυροσβεστικής σε απομακρυσμένες περιοχές το κράτος λειτουργεί ως εμπρηστής, γιατί δημιουργεί εκείνες τις συνθήκες που νομοτελειακά θα οδηγήσουν σε μεγάλες και καταστροφικές πυρκαγιές. Αν το Σχέδιο Καλλικράτης εφαρμοστεί και στα Πυροσβεστικά Κλιμάκια στη Λέσβο, τότε δεν θα μιλάμε για Καλλικράτη, αλλά για Νέρωνα.

Ο υφυπουργός κ. Όθωνας ο οποίος χρησιμοποίησε παρελκυστικές στρατηγικές και υπεκφυγές εξαναγκάστηκε στο τέλος και μετά από την συστηματική πίεση των κ.κ. Γαληνού, Δρίτσα και Κοραντή να παραδεχτεί ότι η επιτροπή πράγματι έχει ουσιαστικά τελειώσει ή τελειώνει αυτές τις μέρες το έργο της και θα υποβάλει το πόρισμά της καθώς και ότι η επιτροπή αυτή προτείνει την κατάργηση του πυροσβεστικού κλιμακίου της Αγιάσου.
Δεσμεύθηκε όμως ότι δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός και όταν η διαδικασία αυτή φτάσει στο επίπεδο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, η όποια τελική πρόταση θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί, με τους Βουλευτές του Νομού Λέσβου και τους εκπροσώπους της περιφερειακής ενότητας και του Δήμου Λέσβου.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ