Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

14.12.11

Αθήνα 14 Δεκεμβρίου 2011
Έπεσαν οι μάσκες για τον Καλλικράτη
στην Βουλή
Γαληνός: Άμεσος Επανασχεδιασμός Καλλικράτη στην Λέσβο.
Κουκουλόπουλος: Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.



Την απόλυτη και κατηγορηματική άρνηση του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλου συνάντησε το αίτημα της Λέσβου για αλλαγή του χωροταξικού του Καλλικράτη, που έφερε στην ολομέλεια της Βουλής ο κ. Σπύρος Γαληνός. Ο κ. Κουκουλόπουλος, κατά δήλωσή του, θεωρεί τιμή του που πρωτοστάτησε και πρωταγωνίστησε στο να περάσει στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας «ο ένας δήμος ανά νησί» !!
Ο βουλευτής ν. Λέσβου κ. Γαληνός απευθυνόμενος στην ολομέλεια της Βουλής παρουσίασε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Λέσβο εξαιτίας της λειτουργίας ενός μόνο δήμου για όλο το νησί, πρότεινε άμεσες και λειτουργικές λύσεις ενώ ανέδειξε την ανάγκη για άμεση κινητοποίηση και αντιμετώπιση του προβλήματος. Απευθυνόμενος στον υφυπουργό, είπε: «Στις παρούσες συνθήκες η απραξία σημαίνει συνενοχή. Ο υφιστάμενος χωροταξικός σχεδιασμός για τον «Καλλικράτη» υπήρξε ένα εγκληματικό λάθος. Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας, να γίνει συνένοχος σε ένα έγκλημα κατά της Λέσβου». Επίσης ο κ. Γαληνός τόνισε την ρητή και κατηγορηματική δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά ότι σε μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας μετά τις επόμενες εκλογές, το χωροταξικό του Καλλικράτη στη Λέσβο θα είναι από τα πρώτα που θα αλλαχθούν.
Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Γαληνός δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή με τις παρεμβάσεις μου στην Βουλή παρουσιάζω τα προβλήματα που δημιουργεί ο «ένας δήμος για όλη την Λέσβο» και ζητάω να δοθεί λύση. Υπήρξα πράος και διαλλακτικός, τους έδωσα κάθε δυνατότητα και κάθε ευκαιρία. Οι άνθρωποι αυτοί είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να καταλάβουν τι έχουν κάνει. Ο υφυπουργός αντί να ζητήσει συγνώμη είχε το θράσος να δηλώνει «περήφανος» που έφερε την Λέσβο σε αυτή την κατάντια. Ο πολίτης της Λέσβου το λάθος μπορεί ακόμα και να το συγχωρήσει, τέτοια αλαζονική εμμονή στο λάθος, ποτέ. Η κυβέρνηση αυτή είναι περιορισμένης διάρκειας. Σε λίγους μήνες η Λέσβος θα έχει την ευκαιρία να δώσει την δικιά της απάντηση. Το μήνυμα πάντως είναι σαφές: στις επόμενες εκλογές κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι μία ψήφος για να παραμείνουν τα προβλήματα που έχουμε με τον Καλλικράτη.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ