Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

4.10.11

Αθήνα 3 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννη Ραγκούση

Θέμα: Υποβάθμιση των αεροπορικών συνδέσεων της Λήμνου με την Αθήνα


Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι οι κάτοικοι και οι θεσμικοί φορείς της Λήμνου από την δραστική περικοπή των δρομολογίων της Οlympic Air. Είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που παρουσιάζονται αυτές οι περικοπές οι οποίες κατά τους χειμερινούς μήνες δημιουργούν συνθήκες αποκλεισμού και εντείνουν το αίσθημα απομόνωσης και εγκατάλειψης που βιώνουν οι κάτοικοι του νησιού.
H Aegean Airlines έχει από διετίας αφαιρέσει τη Λήμνο από το πρόγραμμά της, ενώ σύμφωνα με το χειμερινό πρόγραμμα που ανακοίνωσε επισήμως η Olympic Air, και θα ισχύσει από τις 30 Οκτωβρίου 2011 και μέχρι τις 25 Μαρτίου 2012, η σύνδεση της Λήμνου με την Αθήνα παρουσιάζει μείωση κατά 40%. Συγκεκριμένα, η Λήμνος θα συνδέεται με την Αθήνα τέσσερις φορές την εβδομάδα, μόνο με μία πτήση, ενώ τρεις φορές την εβδομάδα θα συνδέεται με δύο πτήσεις καθημερινά. Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω μείωση των δρομολογίων για τους μήνες Ιανουάριο έως Μάρτιο.
Η συνεχής υποβάθμιση των αεροπορικών συνδέσεων της ακριτικής Λήμνου δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες στην κοινωνία και στην οικονομία. Η αποτελεσματική διασύνδεσή της, με αεροπορικές γραμμές, με τα πολιτικά και οικονομικά κέντρα της χώρας καθώς και η καταπολέμηση της απομόνωσης και των συνεπειών της αποτελεί όχι μόνο παλλαϊκό αίτημα των κατοίκων αλλά και υποχρέωση της πολιτείας.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος;
Ο Ερωτών Βουλευτής



Σπύρος Γαληνός
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ