Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

26.9.11

Ροντούλης στη Βουλή:
«Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης ωθούν την χώρα σε συντεταγμένη χρεοκοπία».
«Η Ελλάδα, με βούλα Γερμανίας, οδηγείται ολοταχώς προς τη συντεταγμένη χρεοκοπία», τόνισε στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης.
Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Λαρισαίος βουλευτής, μεταξύ άλλων, είπε και τα εξής:


«Παρόλες τις θυσίες του Ελληνικού λαού, η χώρα βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στην χρεοκοπία, λόγω των άστοχων και ερασιτεχνικών πολιτικών χειρισμών της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Μετά τον «κουρνιαχτό» που σήκωσε ο Υπουργός Οικονομικών, με τους χειρισμούς του, ως προς την εξασφάλιση της 6ης δόσης, έφτασε η στιγμή της αλήθειας, εκφραζόμενη από τους μεθοδικούς Γερμανούς ομολόγους του.
Κυκλοφορούν δύο σενάρια για την χρεοκοπία της χώρας. Το πρώτο σενάριο αναφέρεται στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία με ταυτόχρονη έξοδο της χώρας από το ευρώ και την Ευρωζώνη. Φαίνεται, ότι το εν λόγω σενάριο δεν πρόκειται να «περπατήσει» για τον απλό λόγο ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει συνθήκες ντόμινο, συνθήκες που θα πλήξουν το ευρώ, κλυδωνίζοντας την σταθερότητα της Ευρωζώνης, κάτι που προφανώς δεν επιθυμούν οι κυρίαρχοι οικονομικοί και πολιτικοί κύκλοι των Παρισίων και του Βερολίνου.
Το δεύτερο δηλητηριώδες σενάριο, μιλά για ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας εντός του ευρώ. Ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας και Υπουργός Οικονομίας κ. Ρέσλερ, δήλωσε ότι «δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ταμπού το ζήτημα της συντεταγμένης χρεοκοπίας για την Ελλάδα, εάν υπάρξουν τα απαραίτητα εργαλεία». Έρχεται τώρα η Καγκελάριος κα Μέρκελ και κάνει πλήρως ευδιάκριτη την δήλωση του Υπουργού της, δηλώνοντας ότι «τώρα δεν έχουμε ένα μηχανισμό ελεγχόμενης χρεοκοπίας εντός της Ευρωζώνης και αυτός είναι ο λόγος για να τεθεί σε λειτουργία ο ESM». Αποκάλυψη! Η κα Μέρκελ μας είπε ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε συντεταγμένη χρεοκοπία όταν ενεργοποιηθεί ο περιβόητος ESM μηχανισμός, ο οποίος θα είναι ο, εντός της Ευρωζώνης, μηχανισμός ελεγχόμενης χρεοκοπίας των κρατών. Να σημειωθεί ότι η απόφαση για την λειτουργία του μηχανισμού χρεοκοπίας (ESM) είχε παρθεί τον Μάρτιο του 2011 στο Συμβούλιο των Αρχηγών της Ευρωζώνης.
Ρωτά λοιπόν ο λαός, για ποιο λόγο υφιστάμεθα όλες αυτές τις θυσίες; Μήπως για να έρθουν κάποιοι ξένοι και να πάρουν «κοψοχρονιά» τον πλούτο της χώρας; Μήπως για να κάνουν οι Γερμανοί τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες; Εναγωνίως ο κόσμος θέτει αυτά τα ερωτήματα και απευθυνόμενος στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ζητά ελπίδα, ζητά μια πρόταση που θα οδηγήσει το έθνος στην έξοδο από την κρίση.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. εκφράζοντας την σύνεση και την σύνθεση, διαμηνύει, καιρό τώρα, ότι η λύση είναι μονόδρομος. Να συνταχθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις μαζί, ώστε να γίνουν απλά βήματα που θα οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση και θα δώσουν ελπίδα στους Έλληνες. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα εθνικό, σταθερό, ευέλικτο, απλό σύστημα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, ώστε να πληρώσουν αυτοί που έχουν και όχι τα συνήθη υποζύγια. Πρέπει να περιοριστεί η κρατική σπατάλη. Υπάρχει «λίπος» στο δημόσιο τομέα που πρέπει να κοπεί. Κρίνεται απαραίτητο να θεσμοθετηθεί η εφαρμογή του πόθεν έσχες γι’ αυτούς που στέλνουν τα χρήματα στο εξωτερικό και να δεσμευτεί η περιουσία από τα γνωστά «λαμόγια», προκειμένου να ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Βεβαίως, θα πρέπει να στήσουμε πάλι μία παραγωγική βάση, ώστε να αρχίσουμε να παράγουμε για να ανεξαρτητοποιηθούμε από τις εισαγωγές.
Εν κατακλείδι πρέπει να θυμίσουμε στους φίλους μας τους Γερμανούς ότι υπάρχει και μια εκκρεμότητα απέναντι στην Ελλάδα και δεν είναι άλλη από το κατοχικό δάνειο της Γερμανίας των 162 δις ευρώ».
«Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για το έθνος, είναι δεδομένο ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα χαρτιά, στο επικίνδυνο παιχνίδι που παίζεται εναντίον της χώρας μας» τόνισε κλείνοντας την ομιλία του στη Βουλή ο κ. Ροντούλης.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ