Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

27.9.11

Ροντούλης στη Βουλή: «Ταφόπλακα για τα ελληνικά νοικοκυριά το τέλος ακινήτων»
«Κοινωνικές διαμαρτυρίες, έντονος αναβρασμός και σφοδρές αντιδράσεις, φαίνεται να μην πτοούν τον Υπουργό των Οικονομικών, που επιβάλλει αδιακρίτως στα ακίνητα το ειδικό τέλος, δίνοντας ουσιαστικά την χαριστική βολή στα ελληνικά νοικοκυριά», τόνισε, στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης.


Αναπτύσσοντας τις θέσεις του, ο Λαρισαίος βουλευτής, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:
«Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει φόρος συνδεδεμένος με το ηλεκτρικό ρεύμα, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό και γιατί τα ακίνητα έχουν υποστεί, ήδη, μεγάλη φορολογική επιβάρυνση. Η στόχευση της Κυβέρνησης είναι καθαρά φοροεισπρακτική. Βαφτίζοντας τους υπέρογκους φόρους ως «ειδικά τέλη», επικαλείται ακόμα και το Σύνταγμα, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Είναι πράγματι γεγονός ότι η σύνδεση του νέου φόρου για τα ακίνητα, με την παροχή του κοινωνικού αγαθού, του ηλεκτρικού ρεύματος είναι μεγάλη αδικία. Φανταστείτε, κάποιοι συμπολίτες μας που αδυνατούν να πληρώσουν το νέο χαράτσι, να φτάσουν στο σημείο να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Σκεφτείτε ότι κάποιοι από αυτούς υποστηρίζονται από μηχανήματα για λόγους υγείας, κάποιοι είναι πολύτεκνοι, κάποιοι είναι υπερήλικες. Με τι καρδιά θα κόψεις από αυτούς τους ανθρώπους το πολύτιμο και αναγκαίο αγαθό που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα; Είναι δεδομένο ότι οι άνθρωποι αυτοί, όσοι τουλάχιστον μπορούν, θα αντιδράσουν και μάλιστα άσχημα, γιατί ουσιαστικά τους κόβεται το νήμα της ζωής, της επιβίωσης, της εν γένει ύπαρξής τους.
Επίσης, πρέπει να τονιστεί, ότι παρόλο που το ειδικό τέλος, θα πληρωθεί από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, ουσιαστικά πλήττει και τους ενοικιαστές. Μέχρι τώρα, οι ενοικιαστές επικαλούμενοι την πραγματική κρίση και την αναδουλειά κατάφερναν να μειώνουν τα ενοίκιά τους, αφού και οι ιδιοκτήτες αντιλαμβανόταν τις δυσκολίες της οικονομικής συγκυρίας. Τώρα όμως τι θα πούνε οι ενοικιαστές στους ιδιοκτήτες; Δεν μπορούν να διαπραγματευτούν μειώσεις στα ενοίκια, αφού οι επιβαρύνσεις στο ακίνητο, έχουν φτάσει τους ιδιοκτήτες σε οικονομικό αδιέξοδο.
Σημειωτέον ότι, από την αναλγησία της Κυβερνητικής πολιτικής δεν γλυτώνουν ούτε τα σεισμόπληκτα σπίτια των σεισμοπαθών συμπολιτών μας. Δεν φτάνει το κακό που έπαθαν, τώρα θα πληρώσουν και το μάρμαρο.
Επιπροσθέτως, είναι δεδομένο ότι με την επιβολή αυτού του φόρου, θα πληγεί και το τραπεζικό σύστημα και κυρίως το κομμάτι των στεγαστικών δανείων. Θα αδυνατεί ο κόσμος να πληρώσει τις υποχρεώσεις του στις τράπεζες, με αποτέλεσμα να κλυδωνιστεί ο τραπεζικός τομέας και να κινηθεί σε αρνητικά επίπεδα.
Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι ήδη οι απλήρωτοι λογαριασμοί της Δ.Ε.Η., έχουν φτάσει στο κόκκινο και με δεδομένη την επιβολή του νέου φόρου, οι απλήρωτοι λογαριασμοί θα διογκωθούν. Ως αποτέλεσμα αυτής της εσφαλμένης πορείας θα υπάρξει απαξίωση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και η απομείωση της αξίας της, λόγω της επισφάλειας που δημιουργούν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του στη Βουλή ο κ. Ροντούλης.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ