Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

9.9.11

Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»



Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στη σημερινή του ομιλία, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό με θέμα τις «Συνεχείς απόπειρες τουρκοποίησης της Θράκης», τόνισε τα εξής:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
Θα προσπαθήσω να αναδείξω μία σειρά θεμάτων για τη Θράκη. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, το θέμα είναι αν θα το ομολογήσουμε ή θα βάλουμε τα σκουπίδια κάτω απ’ το χαλί. Η χώρα είναι σε μία πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, αλλά αυτό δεν σημαίνει, κατά καμία απολύτως έννοια, ότι πρέπει να εκλάβουν εκείνοι οι οποίοι μας προκαλούν, ότι εμείς βρισκόμαστε σε αδυναμία. Κλιμακώνεται η τουρκική διείσδυση στη Θράκη. Έχω μερικά παραδείγματα. Μπαγίς: «Δεν είστε μόνοι, η δυτική Θράκη, δεν είναι ορφανή». Τι σημαίνει αυτό; Προστασία από την Υψηλή Πύλη; Έρχεται η σύζυγος του Τούρκου πρωθυπουργού, φέρνει μαζί της ένα στρατό γιατρούς και αρχίζουν και κάνουν περιτομές σε ελληνόπαιδα μουσουλμανικής θρησκείας, χωρίς να γνωρίζει τίποτα ο υπουργός Υγείας -και ζητώ την μαρτυρία του, εάν το ήξερε. Όλα αυτά τα πράγματα δείχνουν και αποδεικνύουν ότι κάποιοι έχουν αρχίσει να στρέφουν σταθερά το βλέμμα τους προς την ελληνική Θράκη. Βγαίνει ο δικός σας, ο κ. Τσετίν Μαντατζή και λέει να υποστηριχτεί όχι το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που τον ανέδειξε βουλευτή, αλλά το τουρκικό κόμμα που δραστηριοποιείται στην περιοχή «Ισότητα, Ειρήνη και Φιλία». Και ο ίδιος βεβαίως ανακάλυψε σε ομιλίες του επί ελληνικό εδάφους ότι υπάρχουν «Τούρκοι» σε Ρόδο και σε Κω! Όλα αυτά λοιπόν είναι επικίνδυνα δείγματα και η ελληνική κυβέρνηση δυστυχώς δεν απαντά.

ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
Δεν υπάρχει κανείς ούτε από τον πολιτικό κόσμο, ειδικότερα όμως από τους κατοίκους της Θράκης, που να μην γνωρίζουν ότι το τούρκικο προξενείο κάνει ό,τι θέλει. Δεν είμαι από αυτούς που θα κραυγάσω να φύγει το προξενείο και πώς θα μπορούσε εξάλλου. Αλλά αυτό όμως που θα μπορούσε να γίνει υπευθύνως, είναι να του δώσετε να καταλάβει, να περιοριστεί αυστηρώς στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τις οποίες έχει. Μιλάμε για διείσδυση, μιλάμε για χρηματοδότηση εφημερίδων οι οποίες ασκούν προπαγάνδα εις βάρος τις Ελλάδος και, εν πάση περιπτώσει, νομίζω ότι δεν πρέπει να το αφήσουμε αυτό το πράγμα να παγιώνεται ως πολιτική, γιατί κάπως έτσι κάναμε από την άλλη πλευρά τον συνόρων μας, τότε κάτω από την πίεση του Τσόρτσιλ «μην ενοχλείται τον Τίτο», όταν βάπτισε «Μακεδονία» την Βαρντάσκα, γιατί φεύγει από τον Στάλιν και πρέπει να τα έχουμε καλά μαζί. Και αυτή η ρήση του Τσόρτσιλ κράτησε 45 χρόνια, μέχρι τώρα να έχουμε αυτά τα τετελεσμένα γεγονότα -όπως θέλει να τα παρουσιάζει ο κ. Γκουέφσκι. Ε λοιπόν, η παγίωση τέτοιων καταστάσεων και ανακαλύψεων εντός εισαγωγικών, από τους Τούρκους, μπορεί να μας φέρει σε δύσκολη θέση και θέλω τη θέση σας, κ. Αντιπρόεδρε.

Ύστερα από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλου, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:




ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ:
Εάν πράγματι το τουρκικό προξενείο ασκεί άλλη δραστηριότητα –που ασκεί- από αυτήν που επιβάλλει ο διπλωματικός κώδικας, να προβείτε σε ενέργειες που έχουν κάνει άλλα σοβαρά κράτη όταν δέχτηκαν ανάλογες οχλήσεις στο έδαφός τους.
Δική τους τουρκική εφημερίδα που κάνει προπαγάνδα στην Ελλάδα παραπονιέται ότι μέχρι χθες «ο Τούρκος πρόξενος μας χρηματοδοτούσε, ενώ ο νέος όχι»! Εδώ έχουμε χρηματοδότηση προπαγάνδας! Ασχολήθηκε κανείς με αυτό;
Εδώ γκρινιάζαμε ότι η αμερικάνικη πρεσβεία είχε διασυνδέσεις με δημοσιογράφους στον Τύπο και τώρα, στην περίπτωση αυτή, έχουμε ξεκάθαρη χρηματοδότηση...

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κ. ΜΑΤΑΝΤΖΗ
Υπερασπιστήκατε τον κ. Ματαντζη, ο οποίος πρόσφατα είπε ουσιαστικά ότι ο Πρωθυπουργός, ο Γ. Παπανδρέου, δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Διαγράψατε άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για μικρότερης σημασίας λόγους. Ακόμα και τον πρώην πρόεδρο του κόμματος!
Ακόμα και στις τοπικές εκλογές ο κ. Ματαντζη δεν υποστήριξε τον υποψήφιο που στήριζε το κόμμα σας , αλλά το μόρφωμα που κατέβηκε εκεί.
Προκαλεί και αδυνατείτε να τον επαναφέρετε στην τάξη. Μας προκαλεί ένας Έλληνας βουλευτής που πληρώνεται από το ελληνικό Κοινοβούλιο!
Μέχρι την Αλεξανδρούπολη είναι Ελλάδα! Ας το καταλάβουν καλά αυτό οι Τούρκοι. Ας καταλάβουν τι προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης! Και έχουν σημειωθεί 287 περίεργες τοποθετήσεις τους, 287 φορές καταπάτηση! Κι ενώ πήγε για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια Έλληνας ΥΠΕΞ στην Ίμβρο και στην Τένεδο, δεν θυμήθηκε να πει τι προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης για τα νησιά.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Μας προκαλεί η Τουρκία και μας προκαλεί πλέον και με πόλεμο στην Ανατολική Μεσόγειο. Προκαλώντας για πόλεμο την Κύπρο είναι σαν να προκαλεί και εμάς -εκτός και εάν έχουμε άλλη θεώρηση των πραγμάτων..
Σας λέω το εξής: Να μην ζητήσει ο Πρωθυπουργός να πάει πίσω η γεώτρηση. Και γνωρίζετε γιατί το λέω. Η Τουρκία προκαλεί και απέναντί της έχει την ΕΕ και το γνωρίζει ότι όπως, με όποιο τρόπο και εάν επιτεθεί πάει πίσω το όνειρό της 30 χρόνια για ένταξη στην ΕΕ.. Να μη δώσουμε εμείς διέξοδο στο πρόβλημα που η Τουρκία μόνη της δημιούργησε στον εαυτό της. Γνωρίζουμε όλοι ότι η Τουρκία άλλη γλώσσα μιλάει στη διπλωματία και άλλη όταν θέλει να επιβάλει τις διεκδικήσεις της.
Κανείς δεν θέλει τον πόλεμο –εκτός από κάποιον τρελό ή φανατικό. Όχι όμως και να αφήσουμε τον Τούρκο να κάνει ό, τι θέλει. Με όλη αυτήν τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας, έχουμε αφήσει τα εθνικά θέματα σε 2η γραμμή. Μην φτάσουμε στο σημείο αύριο το πρωί να μην έχει η χώρα τη σημερινή της αρτιμέλεια και έχουμε ακρωτηριασμούς.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΠΙΜΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ
Ο Ερντογάν έκανε ό, τι έκανε για λόγους πολιτικής ανάγκης και όχι πολιτικής αγάπης, αλληλεγγύης ή σοφίας! Επειδή έχασε 1,2 εκατομμύρια στρατιωτικούς (σε ψήφους), του έλειπαν 5 εκατομμύρια -σύνολο μαζί με τις οικογένειές τους- από τη χώρα και έδωσε κάτι στις μειονότητες για τις πάρει κοντά του.
Να εξετάσετε σοβαρά αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή. Και επιτέλους, αναβαθμίστε το Υπουργείο Εξωτερικών. Απέναντι έχουμε τον καλύτερο ΥΠΕΞ από την εποχή του Ινονού, τον κ. Νταβούτογλου. Έρχονται πονηρές στιγμές και να προσέξουμε να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων που θα δημιουργήσουν ανήκεστη βλάβη στη χώρα!
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ