Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

9.11.18

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ



«Κύριε Πρόεδρε,

άκουσα τον κ. Σταϊκούρα με μεγάλη προσοχή. Αναφέρθηκε στο θέμα των αναδρομικών των στρατιωτικών. Πριν από λίγη ώρα, ο κ. Κικίλιας, στη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας - δεν ξέρω πού το πρόλαβε - έκανε ένα tweet ότι εμπαίζουμε - λέει - τους στρατιωτικούς. Το ποιος εμπαίζει τους στρατιωτικούς θα το δουν οι στρατιωτικοί στην τσέπη τους τις επόμενες ημέρες.

Πράγματι, εγώ θα περίμενα, τουλάχιστον στο θέμα αυτό, αντί να βρείτε τρόπο να κάνετε αντιπολίτευση, να έλθετε εδώ, στη Βουλή των Ελλήνων και να πείτε ότι κι εσείς, η αξιωματική αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία, αλλά και τα άλλα κόμματα, συμφωνείτε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να δοθούν σε αυτούς τους ανθρώπους τα χρήματα τα οποία έκλεψε από την τσέπη τους η κυβέρνηση το 2012.

Αντί να έρθετε και να πείτε ότι για τις Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να υπάρχει μία εθνική πολιτική και ότι το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις, αντί να πούμε ότι βγάζουμε από την πολιτική αντιπαράθεση τις Ένοπλες Δυνάμεις, έρχεστε εδώ με ένα θράσος απύθμενο να πείτε προς αυτούς τους ανθρώπους, των οποίων το εισόδημα περιορίσατε αντισυνταγματικά, παράνομα και χωρίς καμιά αντίσταση, ότι και αυτά τα οποία θα πάρουν τώρα, αδίκως θα τα πάρουν.

Ακούστε, κύριε Σταϊκούρα: Σας κοιτώ στα μάτια. Είπατε ότι θα πάρουν πολύ λιγότερα απ’ αυτά που εσείς προβλέψατε και αναφέρατε ότι η Νέα Δημοκρατία έδωσε το 50% τον πρώτο χρόνο, έδωσε μάλιστα και τις αποκαταστάσεις του 50% της απώλειας εισοδημάτων και ότι αυτή η τροπολογία δεν τους αποκαθιστά πλήρως.

Δεν είπατε κάτι τέτοιο; Καλώς. Ο κ. Κικίλιας, λοιπόν, το είπε. Σας ζητώ συγγνώμη. Αφού δεν το είπατε εσείς, το είπε ο κ. Κικίλιας. Μάλιστα, για τα αναδρομικά γράφει: «Μετά από τρία χρόνια καθυστέρησης έρχονται «κουτσουρεμένα» στη Βουλή. Η Νέα Δημοκρατία είχε δώσει το 50% και είχε εγγράψει τα υπόλοιπα στον προϋπολογισμό του 2015. Κοροϊδεύετε τους στρατιωτικούς στα μούτρα τους».

Χαίρομαι που δεν επιβεβαιώνετε τον κ. Κικίλια και που λέτε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα και χαίρομαι ιδιαίτερα αν πράγματι ψηφίζετε την τροπολογία αυτή. Πολύ χαίρομαι. Άρα, η άποψη του κ. Κικίλια ως Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας είναι διαφορετική απ’ αυτήν του εκπροσώπου. Πραγματικά χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτό, γιατί έτσι αποκαθίσταται η αλήθεια.

Θέλω, όμως, να πω, γιατί αυτό πρέπει να το ξέρει το σύνολο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ότι η πρώτη απόφαση που πήραν ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, μετά από τη δυνατότητα που μας δίνει το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, είναι να δώσουμε πίσω στα θύματα της μεγάλης κρίσης και πρώτα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Να πω ότι το 50% που είχε δοθεί τότε, δεν είχε δοθεί προκειμένου να δοθεί αργότερα το άλλο 50%, όπως κάποιοι έλεγαν, αλλά είχε δοθεί για την αποκατάσταση της απόφασης του 100%. Δηλαδή, αυτό που είχε ειπωθεί στους θεσμούς είναι ότι «σας δίνουμε το 50% και ξοφλάμε». Είναι γραμμένα όλα στις διαπραγματεύσεις. Μην το αμφισβητείτε. Δεν υπάρχει λόγος.

Να σας πω κάτι; Εγώ χαίρομαι - πραγματικά σας το λέω- με τον κ. Σταϊκούρα για τη θέση που παίρνει αυτή τη στιγμή, γιατί πράγματι είναι σημαντικό και γι’ αυτούς τους ανθρώπους να έχουμε μια κοινή άποψη και να βγάλουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας από την πολιτική αντιπαράθεση. Χαίρομαι διότι αυτούς τους ακραίους, οι οποίοι χρησιμοποιούν ψευδή επιχειρήματα, τους απομονώνει το ίδιο το κόμμα τους.

Ερχόμαστε, λοιπόν, εδώ και λέμε ότι η αποκατάσταση αυτή γίνεται σε συνέχεια μέτρων που έχουν ληφθεί και το ’15 και το ’16 και το ’17, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών μισθολογίων, όπου οι αδικίες στα μισθολόγια των στρατιωτικών αποκαταστάθηκαν με νομοθετικές πρωτοβουλίες αυτής της Κυβέρνησης.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό, γιατί πράγματι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν αποτελούν ένα μέρος του δημόσιου τομέα. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, όπως όλοι πιστεύω ότι αναγνωρίζουμε στη Βουλή των Ελλήνων, ασκούνται καθημερινώς σε συνθήκες πολέμου.

Πριν από λίγους μήνες, το ελληνικό έθνος κήδευσε τον Μπαλταδώρο και τον Βασιλείου, δύο νέα παιδιά, οικογενειάρχες με μωρά παιδιά και χθες η σύζυγος του Μπαλταδώρου ήταν στη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας.

Έχει μεγάλη σημασία αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι σε καιρό ειρήνης χάνουν τη ζωή τους, οικογένειες που καθημερινώς αποχαιρετούν τους δικούς τους, να έχουν τη στήριξη της πατρίδος, να έχουν τη στήριξη της Κυβέρνησης, να έχουν τη στήριξη του λαού και -πολύ σημαντικό- να έχουν και τη στήριξη του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πάνε στη δουλειά. Πάνε να υπερασπιστούν την εδαφική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Οι οικογένειές τους δεν ξέρουν αν ο δικός τους άνθρωπος γυρίσει πίσω.

Πιστεύω ότι έστω και αυτή η μετά από τρία χρόνια αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δίνει τη δυνατότητα να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να συνεχίσουν το έργο τους με το ίδιο ηθικό, με την ίδια δύναμη και με την ίδια αυτοπεποίθηση που έχουν οι Έλληνες κι ελπίζω αυτή η ισχυρή δύναμη αποτροπής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να βοηθήσει την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Θέλω να αναφέρω από το βήμα της Βουλής σήμερα, ημέρα της εορτής των Ταξιαρχών και της Πολεμικής Αεροπορίας, ότι είχαμε μια θετική εξέλιξη. Ξέρετε ότι υπάρχει ένα πρωτόκολλο σε σχέση με τις εορτές για την αποφυγή των εντάσεων και των παραβιάσεων. Για πρώτη φορά είχαμε αίτηση αδείας των τουρκικών αεροσκαφών να εισέλθουν στο FIR Αθηνών. Αν προχωρήσουμε, λοιπόν, έχοντας την ισχύ που αποτρέπει τον οποιονδήποτε να προκαλέσει, με μια θετική ματιά στο μέλλον, με την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών, θα μπορέσουμε να χτίσουμε το μέλλον της πατρίδας.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, λοιπόν, έχοντας πλέον αποκατασταθεί όσον αφορά στην τρομερή αδικία που τους έγινε το 2012, συνεχίζουν να επιτελούν την αποστολή τους. Επαναλαμβάνω, κλείνοντας, ότι έχουμε υποχρέωση και προχωρούμε ήδη σε αποκατάσταση κι άλλων αδικιών που υπάρχουν μέσα στα θέματα της μισθοδοσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πιστεύω ότι η στάση που σήμερα επέδειξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στους ακραίους που θέλουν να χρησιμοποιούν τις Ένοπλες Δυνάμεις για να δημιουργούν προβλήματα μέσα στη Βουλή των Ελλήνων είναι μια στάση ευθύνης που θα δώσει τη δυνατότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να προχωρήσουν έχοντας τη στήριξη του συνόλου του ελληνικού λαού.

Να είμαστε απόλυτα σαφείς: Στις διαπραγματεύσεις, κύριε Σταϊκούρα, είναι καταγεγραμμένο και μας το επανέφεραν όταν ζητήσαμε να εφαρμόσουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ήταν ότι θα δώσετε το 50% τότε, θα αποκαταστήσετε και τις άλλες αδικίες - οι οποίες δεν αποκαταστάθηκαν - και θα ξοφλήσουμε.

Αυτή ήταν η συμφωνία και αυτές ήταν και οι δημόσιες δηλώσεις που έκαναν οι ξένοι αξιωματούχοι όταν έβγαιναν τότε από το Hilton, όπως θυμάστε. Να σας τα δώσουμε και γραπτώς, κύριε Σταϊκούρα. Όμως, το να λέτε αυτή τη στιγμή ότι το 50% δεν αποκαθιστά πλήρως τους στρατιωτικούς είναι άλλο και είναι άλλο αυτό που λέτε εσείς, ότι με αυτήν την απόφαση καλύπτονται τα απολεσθέντα εισοδήματα των στρατιωτικών και εφαρμόζεται η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Το οποίο εγώ το δέχομαι.

Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο ότι έχουμε την πλήρη αποκατάσταση της τάξης των αξιωματικών, των στρατιωτικών, των αστυνομικών και δεν ξέρω και για τους υπόλοιπους - δηλαδή για τους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς μπορώ να σας πω - από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αυτό είναι ξεκάθαρο και δεν υπάρχουν σκιές. Εξάλλου, σε 15 - 20 ημέρες οι άνθρωποι θα πάρουν τα χρήματα στην τσέπη τους. Θα ξέρουν ποιος λέει την αλήθεια και ποιος λέει ψέματα.

Μετά τον νόμο Κατρούγκαλου υπήρξε το ειδικό μισθολόγιο. Στο ειδικό μισθολόγιο, λοιπόν, όλα αυτά τα οποία έπρεπε να διορθώσουμε τα διορθώσαμε. Είναι μεταγενέστερος ο νόμος για το ειδικό μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων, από τον νόμο Κατρούγκαλου. Έτσι, λοιπόν, με τον νόμο για τα ειδικά μισθολόγια, εκείνα που πιθανώς ο νόμος Κατρούγκαλου να επέφερε ως ζημία στους μισθούς και στις συντάξεις, τα διορθώσαμε στο 100%. Ενσωματώθηκαν επιδόματα - το επίδομα παραμεθορίου το παίρνουν οι άνθρωποι - έχουμε ακόμα και νυχτερινά τα οποία συζητήθηκαν και ξέρετε ότι μπήκαν στο ειδικό μισθολόγιο. Άρα, θέμα νόμου Κατρούγκαλου δεν υπάρχει.

Ναι, είχα πει ότι θα είναι ο πρώτος νόμος που εγώ θα υποστηρίξω. Ξέρετε κάτι; Είμαστε ο μικρός κυβερνητικός εταίρος και προς τιμήν του Πρωθυπουργού μας τίμησε και ο ίδιος ανακοίνωσε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ότι ο πρώτος νόμος που θα έρθει σε έναν προϋπολογισμό που δεν εγγράφεται από τους πιστωτές, με μια Ελλάδα ελεύθερη και μια Ελλάδα απελευθερωμένη και με την εθνική της κυριαρχία, είναι αυτός ο νόμος που έφερε σήμερα, δηλαδή ο νόμος για την αποκατάσταση των αναδρομικών.

Την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και την παράδοση στους δανειστές την κάνατε εσείς με τον κ. Βενιζέλο. Εσείς είστε υπεύθυνοι για την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και αυτή η Κυβέρνηση είναι εκείνη που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Είναι η Κυβέρνηση που καταθέτει τον πρώτο προϋπολογισμό που δεν κάνουν κουμάντο οι δανειστές και είναι η πρώτη Κυβέρνηση που, επιτέλους, από αυτά που στερήσατε από τον ελληνικό λαό - και με θυσίες του ελληνικού λαού - μπορεί να ανακατανείμει πλέον με δικαιοσύνη προς τους πολλούς και όχι προς τους ημέτερους, που οι περισσότεροι εξάλλου έχουν αρχίσει να οδεύουν προς τα εκεί που τους οδηγεί η Δικαιοσύνη.

Ευχαριστώ».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ